Courgettesoep

snelle-courgettesoep

Het is courgettetijd, en daarom vond ik het tijd voor een receptje voor courgetesoep vandaag.

In menig moestuin zijn de courgettes klaar om geoogst te worden. Dus tijd om lekkere gerechten met courgette te eten. En wat je dan gegeten moet hebben is courgette soep, zo lekker!

Eerder deelde ik een recept voor courgettesoep met geraspte courgette, slagroom en witte wijn (klik hier om deze te bekijken). Afgelopen week wilde ik zelf ook weer eens courgettesoep eten (ook al heb ik dit jaar geen moestuin) maar had ik geen zin om courgette te raspen en geen slagroom in huis. Ik wilde een simpeler recept die toch gebonden was.

Dus maakte ik deze soep, gebonden met een roux. En ik maakte de soep af met snippers gerookte zalm. Maar dit kun je ook vervangen door reepjes kip, ham of gebakken spekjes (zie dit artikel van gister). Oké, door naar het snelle recept voor courgettesoep:

courgettesoep-met-zalm

Courgettesoep

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 kommen

  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 2 courgettes
  • 750 ml kippenbouillon
  • 60 gram roomboter
  • 60 gram bloem
  • olijfolie om in te bakken
  • peper
  • gerookte zalm om te garneren

Bereiding

Verwarm een scheutje olijfolie in een grote pan. Snipper de ui en pers de knoflook en fruit dit in de pan aan.

Snijd de courgette in stukken en bak dit even mee met de ui. Voeg de bouillon toe, breng dit aan de kook en laat dit 10 minuten op zacht vuur pruttelen.

Verwarm de roomboter in een ander pannetje en voeg de bloem toe als het gesmolten is. Verwarm de bloem kort mee en voeg dan beetje bij beetje bouillon toe en roer dit met een houten lepel door tot de bouillon is opgelost.

Pureer de courgette met een staafmixer of blender glas en voeg hier de roux aan toe (het bloem-bouillon mengsel). Breng de soep op smaak met een beetje peper en verwarm het nog een paar minuutjes op het vuur.

Serveer de soep met reepjes gerookte zalm.


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
6 comments
  1. Hallo Brenda, hoeveel bouillon moet er bij het courgettemengsel en hoeveel door de roux? Ik ben al geen ster in een roux maken, ik ben altijd bang dat die gaat klonteren ;-) Verder lijkt dit me een heerlijk soeppie en ik ben een grote soepliefhebster :-)

    1. Ik laat eerst alle bouillon met de courgette pruttelen en daarna ‘schep’ ik het met een soeplepel beetje bij beetje bij de roux. Goed roeren met de houten lepel en pas een volgende deel bouillon toevoegen als de klontjes er uit zijn.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk