Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat

aardappel-met-champignons-makkeljke-maaltijd

Yes, het is weer maandag en ik heb er zin in! Er ligt een hele nieuwe week voor ons, en als je deze week nog een snelle maaltijd kunt gebruiken dan is dit receptje ideaal. Gebakken aardappeltjes met champignons en tomaat.

Van te voren denk ik altijd dat januari een rustige maand wordt, de feestdagen en alle drukte daaromheen zijn tenslotte voorbij. Toch blijkt januari meestal juist een drukke maand te zijn omdat veel afspraken en uitjes waar we in december niet aan toe gekomen zijn, in de agenda van januari staan gepland. En tijdens drukke weken vind ik het altijd fijn een paar makkelijke maaltijden achter de hand te hebben. Zeker omdat ik deze maand ook probeer weer gezonder te eten.

Ik vind het heerlijk om gebakken aardappelen op smaak te brengen met paprika poeder. En door ui, champignons en tomaatjes mee te bakken heb je binnen no time een lekker maaltijd op tafel.

eenpansgerecht-met-aardappel

Aardappel met champignons en tomaat

Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram aardappel
  • 1 rode ui
  • 150 gram champignons
  • 12 cherry tomaatjes
  • takje tijm
  • snuf paprika poeder
  • zout en peper
  • boter om in te bakken

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze in parten. Kook de aardappelpartjes 10 minuten voor.

Snijd de ui in halve ringen en bak dit in een wok of koekenpan met een beetje boter aan. Snijd de champignons in plakjes en bak dit met de ui mee.

Giet de aardappelen af en bak dit mee met de ui en champignons. Breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper. Rits de blaadjes van het takje tijm en doe dit er ook bij. Bak dit alles 10 minuten op medium vuur.

Verwarm de cherry tomaatjes de laatste 2 a 3 minuten mee.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Ri 9 januari 2017 om 20:16

    Klein beetje shoarmavlees erdoor en je hebt een eigengemaakte Avikoschotel.

  2. Rianne Kloet 14 januari 2017 om 10:23

    Smakelijke snelle schotel. Een prei toevoegen smaakt heerlijk!
    Dankjewel voor je recepten, geven inspiratie. Veel succes Brenda!

  3. Clarisse 13 mei 2018 om 13:44

    Net op en was heerlijk. Gemaakt met restjes dus nog een paprika toegevoegd zodat we genoeg hadden. Dank je wel voor het delen van dit lekkere recept

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *