Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Hamburger recept

Hamburger receptYes, het is zondag! Tijd voor iets lekkers. Vandaag gaan we voor een goede zelfgemaakte hamburger.

 

Hamburger recept

Nadat ik een artikel plaatst met tips voor het organiseren voor een burgerparty (bekijk deze hier) kreeg ik veel vragen over de burger zelf. Hoe maak ik mijn favoriete burger? Daarom deel ik vandaag mijn recept voor het maken van lekkere hamburgers. Het gaat in dit artikel dus niet om het broodje of de toppings, maar om het vlees. De hamburger zelf.

Hamburgers uit de supermarkt zijn lang niet zo lekker als de zelfgemaakte hamburger. Het fijne is dat je zelf bepaalt wat je er in stopt en hoe je ze op smaak brengt. Wil je jouw hamburger net zo netjes rond krijgen als bij de slager of supermarkt? Gebruik dan een hamburgerpers, zo krijg je jouw burger direct in de gewenste vorm en dikte.

Het recept dat ik hieronder deel is mijn basisburger, deze is altijd goed en past bijna overal bij. Ik vind het lekker om een gesnipperd uitje toe te voegen, maar als je hier niet van houdt kun je bijvoorbeeld ook uienpoeder toevoegen, of het zelfs weglaten.

Klik hier voor heel veel lekkers dat je met deze burger kunt serveren. Ik eet mijn burger het liefst met gebakken ui en krokante spekje, afgemaakt met een beetje sla, plakje tomaat en een lik ketchup. Wat is jouw favoriete burgertopping?

 

Hamburger met spek, recept

Hamburger recept

20 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 500 gram gehakt ik neem rundergehakt
  • 1 kleine ui
  • 1 teentje knoflook
  • halve theelepel pikante paprikapoeder
  • 1/4 theelepel cayennepeper
  • zout en peper
  • 1 ei
  • halve eetlepel ketchup
  • 1,5 eetlepel paneermeel
  • boter om in te bakken

Bereiding

  • Snipper de ui en pers de knoflook.
  • Meng in een grote kom het gehakt met de ui en knoflook, de paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Doe het ei, ketchup en paneermeel er bij en kneed dit door.
  • Kneed 4 mooie burgers van het gehaktmengsel en laat dit (als je er tijd voor hebt) afgedekt met huishoudfolie even (ongeveer 30 minuten) rusten in de koelkast.
  • Verwarm een klontje boter in een koekenpan en bak de hamburgers goudbruin.
  • Serveer de hamburger zoals je lekker vindt.

Tip:

Inspiratie nodig?
Bekijk dit artikel met mijn tips voor een burgerparty, hier vind je veel lekkere toppings voor bij je zelfgemaakte hamburger.

Hamburger recept
Bijgerecht, Hoofdgerecht
Cheeseburger, Hamburger, Hamburger Recept
Barbecue, Hoofdgerecht

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. kira 11 december 2019 om 21:29

    Kun je de hamburgers ook invriezen (rauw)?

  2. Hamburgereter123 15 juni 2020 om 19:20

    Lekker brenda

  3. Gerald de Hamburgereter 11 juli 2020 om 13:57

    Nog een kleine tip voor mensen die dit willen proberen!
    Als je de burger een klein beetje dunner maakt in het midden wordt hij beter overal gaar.
    Als je de burger overal even dik laat zal hij bol gaan staan en misschien geen goed contact met de pan hebben.

  4. Judith 30 augustus 2020 om 16:45

    En als je de burgers in de optiegrill bakt is t helemaal een delicatesse

    1. Brenda Hoff 4 september 2020 om 06:02

      Misschien moet ik dat de volgende keer ook doen :)

  5. jelle 12 november 2020 om 11:54

    Nog lekkerder worden ze op de bbq ;)

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept