Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Makkelijke Maaltijden TOP 10 van 2017

Het is tijd voor een lijstje met lekker veel recept-inspiratie. Om ons te motiveren weer gezond(er) te eten deel ik bij deze de Makkelijke Maaltijden TOP 10 van recepten die in 2017 op brendakookt gepubliceerd zijn.

Deze top 10 is gebaseerd op bezoekersaantallen, het is dus niet per se zo dat nummer 1 lekkerder is dan nummer 10. Het artikel is wel vaker bekeken. Klik hier om alle makkelijke maaltijden die op brendakookt.nl staan te bekijken

Makkelijke maaltijden

Omdat ik me met dit lijstje wil richten op de makkelijke maaltijden heb ik andere toppers die hoog in de lijst stonden zoals de kaasfondue dip tips, salted caramel chocoladetaart, hamburgers en monchoutaart met stroopwafel en karamel er even uit gelaten ;)

Makkelijke Maaltijden TOP 10 van 2017

Klik op de titel van het gerecht om het recept direct te bekijken

#10. Mexicaanse salade

We beginnen bij nummer 10 meteen met een topper. Deze frisse Mexicaanse salade met tomaatjes, avocado, paprika, komkommer en mais is een van mijn favoriete recepten van het afgelopen jaar. En laten we de nacho’s on top natuurlijk niet vergeten. Nacho’s in een salade, dat kan toch ook niet anders dan super lekker zijn?

Sperziebonen ovenschotel tomatensaus

#9. Ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus

Ovenschotels doen het altijd goed als makkelijke maaltijd. Het fijne is dat je recepten zoals deze ovenschotel van sperziebonen in tomatensaus heel goed kunt voorbereiden. Als je thuis uit je werk komt hoef je ze alleen nog even in de oven te schuiven.

#8. Salami pastaschotel

Pizza salami, maar dan in een ovenschotel met pasta. Dat is smullen! En er zit nog groenten in deze ovenschotel ook, het is dus ook gezonder dan een pizza ;)

Chinese tomatensoep

#7. Chinese tomatensoep

We zijn gek op soep, en mijn vriend gaat vooral voor de Chinese tomatensoep, uit een pakje. Lekker makkelijk natuurlijk. Maar het is ook super lekker (en helemaal niet moeilijk) om zelf Chinese tomatensoep te maken.

Burrito's met kip en paprika

#6. Burrito’s met kip en paprika

Makkelijke maaltijden in een wrap zijn ook altijd goed. Deze snelle burrito’s met kip en paprika zijn echt een aanrader! Super simpel om te maken, en erg lekker!

#5. Pasta pesto met spinazie en kip

Dit is ook zo’n topper van een makkelijke maaltijd: pasta pesto me spinazie en kip. Super snel te maken, en restjes neem je de volgende dag zo mee naar je werk.

Champignonsoep lente-ui

#4. Champignonsoep met lente-ui

Een lichte champignonsoep die je binnen een handomdraai op tafel zet. Dit recept heb ik ook op video gekookt, klik hier om deze te bekijken via mijn YouTube kanaal.

Hartige taart van courgette en champignons

#3. Hartige taart van courgette en champignon

Wat mij betreft zijn hartige taarten ook hele fijne makkelijke maaltijden. Als we een hartige taart eten zorg ik er namelijk altijd voor dat we ook een deel invriezen. Ideaal als we geen tijd hebben om te koken.

Hartige taarten zijn ook erg lekker bij de lunch, en je kunt er lekker veel groenten in kwijt!

Shoarma-ovenschotel

#2. Shoarma ovenschotel met aardappel

Het afgelopen jaar heb ik meerdere keren gekookt met shoarma. Je kunt er namelijk veel meer mee dan eten tussen een broodje. Deze ovenschotel is een lekkere en gezonde versie op het broodje shoarma. Met groenten en aardappelen.

Courgette pasta met kip en pesto

#1. Courgette pasta met kip en pesto

De nummer 1 is een gerecht dat helemaal van deze tijd is: Courgette pasta met kip en pesto. Bij dit gerecht gebruik je geen spaghetti, maar vervang je dit door reepjes courgette. Een koolhydraatarm gerecht dat super lekker is.

En het fijne is ook dat je op deze manier lekker veel groenten eet, en je kunt met de courgette pasta (ook wel courghetti genoemd) lekker variëren. Zo is het iedere keer anders.

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *