Geen pizza tonno, maar gevulde courgette tonno. Een perfect gerechtje voor de makkelijke maandag. Of elke andere dag waarop je trek hebt in iets lekkers dat niet teveel moeite kost om klaar te maken.
Gevulde courgette tonno
Vooral vriendlief is gek op pizza tonno. Als hij pizza eet is het meestal met tonijn. Het leek me leuk om eens iets anders met tonijn te eten. We eten het ook regelmatig als salade op brood of een toastje, maar verder eigelijk niet.
Deze keer vulde ik courgettes met een mengsel van tomatensaus en tonijn. Een beetje mozzarella on top maakt het gerechtje af, en extra lekker. Bij ons vlogen deze courgettes van tafel, zo lekker!
Gevulde courgette tonno
15 minuten
+ 25 minuten
4 stuks
Ingrediënten
- 2 courgettes
- 1 blikje tonijn op olie
- 200 ml passata gezeefde tomaten
- 2,5 theelepel gedroogde oregano
- 10 kleine bolletjes mozzarella
- zout en peper
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.
- Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom.
- Roer de tonijn, passata en oregano door de fijngesneden zaadlijsten van de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Halveer de mozzarella en verdeel dit over de gevulde courgette tonno.
- Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
- Serveer de gevulde courgettes voor een complete maaltijd met een groene salade of bijvoorbeld gekookte rijst of couscous.
