Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Gevulde courgette tonno

Geen pizza tonno, maar gevulde courgette tonno. Een perfect gerechtje voor de makkelijke maandag. Of elke andere dag waarop je trek hebt in iets lekkers dat niet teveel moeite kost om klaar te maken.

Gevulde courgette tonno

Vooral vriendlief is gek op pizza tonno. Als hij pizza eet is het meestal met tonijn. Het leek me leuk om eens iets anders met tonijn te eten. We eten het ook regelmatig als salade op brood of een toastje, maar verder eigelijk niet.

Deze keer vulde ik courgettes met een mengsel van tomatensaus en tonijn. Een beetje mozzarella on top maakt het gerechtje af, en extra lekker. Bij ons vlogen deze courgettes van tafel, zo lekker!

Gevulde courgette tonno

Gevulde courgette tonno

15 minuten
+ 25 minuten
4 stuks

Ingrediënten

  • 2 courgettes
  • 1 blikje tonijn op olie
  • 200 ml passata gezeefde tomaten
  • 2,5 theelepel gedroogde oregano
  • 10 kleine bolletjes mozzarella
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 ºC, vet een ovenschaal (waar de courgette in de lengte in past) in.
  • Halveer de courgette over de lengte en lepel de zaadlijsten er uit. Snijd de zaadlijsten fijn en doe deze in een kom.
  • Roer de tonijn, passata en oregano door de fijngesneden zaadlijsten van de courgette. Breng op smaak met zout en peper.
  • Verdeel het mengsel over de uitgeholde courgette helften. Halveer de mozzarella en verdeel dit over de gevulde courgette tonno.
  • Plaats de gevulde halve courgettes in een ovenschaal in verwarm deze 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Serveer de gevulde courgettes voor een complete maaltijd met een groene salade of bijvoorbeld gekookte rijst of couscous.

Gevulde courgette tonno

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. frank de reuver 21 maart 2018 om 02:57

    Het lijkt eenvoudig genoeg te bereiden en ik heb er de ingredienten voor in huis. Niet voor maandag, dit keertje maar een midweek tryout.

  2. Hilde 31 maart 2018 om 16:16

    Ik zie op de foto van de gevulde courgettes (die er erg lekker uitzien) ook geraspte kaas staan, maar zie dat in het recept nergens terug. Hoort het er wel bij?
    Ps: ik ben superblij met je kookboek en je site, alles wat ik er uit gemaakt heb valt bij iedereen van het gezin erg in de smaak!!!

  3. Desiree 2 mei 2019 om 22:23

    Met rode pesto en ev feta kaas ipv mozarella is deze ook verrukkelijk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept