Citroencake met blauwe bessen

Als ik aan zomerse smaken denk dan denk ik direct aan citroen. Wat is er lekkerder dan een fris hapje met citroen op een mooie zonnige dag? Dat is de perfecte combi. Daarom vond ik het een heel goed idee om deze citroencake met blauwe bessen te maken, een schot in de roos.

Citroencake met blauwe bessen

Citroencake met blauwe bessen

Sommige combinaties zijn zo lekker, daar hoef je niets aan te doen. Dat geldt ook voor citroen met blauwe bessen. Wat mij betreft altijd een winnaar. Fris/zuur met een klein beetje zoetigheid.

Deze cake nam ik mee tijdens een dagje varen met familie. Ik bewaarde hem in de koelbox zodat hij lekker koel bleef. Op een warme dag is dit echt een topper, ook Fem vond het lekker. Ze bleef er maar van snoepen ;)

Ben je opzoek naar iets anders lekkers met citroen? Neem dan eens een kijkje bij de citroenpasta, blueberry scones met citroen, bosbessentaart met citroen of de blueberry pancakes.

Citroencake met blauwe bessen

Citroencake met blauwe bessen

20 minuten
+ 50 minuten
16 stukken

Ingrediënten

  • 300 gram boter op kamertemperatuur
  • 300 gram kristalsuiker
  • 300 gram zelfrijzend bakmeel
  • snuf zout
  • 5 eieren
  • sap en rasp van 2 citroenen
  • 1 theelepel vanille extract
  • 150 gram blauwe bessen
  • 1,5 eetlepel bloem

Extra benodigd: een bakvorm van 21x21 cm

    Bereiding

    • Verwarm de oven voor op 160 ºC en vet het bakblik in. Bekleed eventueel met een bakpapiertje.
    • Meng de boter met de suiker. Klop dit door tot het goed gemengd is en een romig mengsel ontstaat. Meng hierna één voor één de eieren door het mengsel. Voeg hierna het zelfrijzend bakmeel met het zout toe en mix dit goed door.
    • Rasp de citroen en pers het sap eruit. Voeg dit samen met de en vanille bij het beslag. Roer door tot het goed gemengd is.
    • Roer de blauwe bessen kort door de bloem en verdeel dit door het beslag.
    • Giet het beslag in de vorm en bak de cake in 50 minuten gaar. De cake is gaar als je er een satéprikker insteekt en deze er schoon uitkomt. Laat de cake afkoelen.
    Pin dit recept
    Afdrukken

    Tips: 

    • haal de blauwe bessen voor je ze aan de cake toevoegt door de bloem. Hierdoor is de kans kleiner dat ze allemaal naar de bodem van de cake zakken.
    • Je kunt de cake op kamertemperatuur eten, maar je kunt hem ook bewaren in de koelkast.
    • Bak je de cake in een cakeblik van 25 cm? Neem dan 2/3 van het recept.

    Brenda Hoff
    Brenda Hoff
    Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
    4 comments

    Geef een reactie

    Misschien vind je dit ook leuk