Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

Nu de lente is begonnen wordt het tijd voor de eerste salade-recepten van dit seizoen. Deze salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop is een fijne overgang tussen de winter en lente.

In de winter moet ik niet aan salades denken. Veel te koud! Geef mij dan maar een warme soep, of bijvoorbeeld gekookt ei bij de lunch. Maar nu het mooier weer wordt krijg ik weer trek in frisse salades. Deze salade zit er een beetje tussenin, je kunt het ook met warme gegrilde groenten eten.

Salade van gegrilde groenten met kikkererwten

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

Als basis voor de salade gebruik ik verse spinazie en veldsla. Met gegrilde groenten, op smaak gebracht met komijn, en geroosterde kikkererwten ontstaat er een heerlijke salade. Maar hét ingrediënt dat deze salade nog lekkerder maakt is dadel/vijgensiroop. Dit koop ik zelf bij fruitkwekerij Het Keetje, maar is vast ook bij andere speciaalzaken verkrijgbaar. Kun je dit niet vinden, dan kun je het ook vervangen door een goede balsamico-azijn.

Omdat deze vegetarische salade geen vlees of vis bevat is dit een ideaal bijgerecht. Bijvoorbeeld bij een buffet waar iedereen zelf zijn bordje kan opscheppen, maar ook bij de barbecue.

Salade van gegrilde groenten met kikkererwten

Salade van gegrilde groenten met spinazie en dadel/vijgensiroop

40 minuten
4 porties of 10 personen bijgerecht

Ingrediënten

  • 1 courgette
  • 3 paprika’s bv rood, geel en groen
  • 100 gram kikkererwten
  • 1,5 theelepel gemalen komijnzaad
  • 150 gram verse spinazie
  • 150 gram veldsla
  • 50 gram semi zongedroogde tomaatjes
  • 2 eetlepels dadel/vijgen dressing
  • olijfolie om te besprenkelen
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de courgette in plakjes en de paprika in reepjes. Verdeel dit over de bakplaat , besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rooster 30 minuten in de oven. Bestrooi na het roosteren met 1 theelepel komijnzaad en laat afkoelen.
  • Spoel de kikkererwten af en rooster deze samen met een halve theelepel komijnzaad in een droge koekenpan.
  • Verdeel de spinazie en veldsla over een schaal of grote kom. Verdeel hierover de geroosterde groenten, zongedroogde tomaten en de kikkererwten. Besprenkel tot slot met de dadel/vijgendressing.
Pin dit recept
Afdrukken

Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
1 comment

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk