Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Zalmpakketje met groene asperges

Vandaag staat er een bordje vol lentesmaken van Joor op het menu: groene asperges, venkel, zalm en citroen. En dat samen met gebakken krieltjes. Dit zalmpakketje met groene asperges is een ideale makkelijke maaltijd na een dag werken (het staat binnen 20 minuten op tafel) maar doet het ook goed bij een uitgebreider etentje in het weekend.

Zalmpakketje met groene asperges

Zalmpakketje met groene asperges

De zalmpakketjes wordt ook wel zalm en papillotte genoemd. ‘En papillotte’ betekent zoiets als ‘opgevouwen’ of ‘ingepakt’ en dat is wat je doet: je pakt de groenten en de zalm in in bakpapier en bakt alles samen in de oven. Door de stoom die in het zalmpakketje ontstaat, garen alle groenten en de vis samen. Superlekker en heel erg makkelijk.

Zalmpakketje met groene asperges

Zalmpakketjes met groene asperges

10 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 800 gram krieltjes
 • 2 takjes verse rozemarijn
 • 500 gram groene asperges
 • 2 venkels
 • 4 zalmfilets met huid
 • 2 eetlepels kappertjes + 2 eetlepels vocht
 • 1 citroen
 • 2-3 el olijfolie
 • peper en zout

Bereiding

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
 • Snijd grotere krieltjes in tweeën. Ris de takjes van de rozemarijnsteeltjes en snijd ze klein. Mix de krieltjes vervolgens in een kom met de olijfolie, de rozemarijnstukjes en veel peper en zout. Leg ze daarna op de bakplaat en bak ze in 20 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
 • Maak tijdens het bakken van de krieltjes de papillottes. Haal de houterige onderkant van de asperges. Dat doe je het snelst door de bovenkant van de asperge in je ene hand te houden en de onderkant in je andere. Buig de asperge nu door, hij breekt vanzelf op het stuk waar het houterige deel overgaat in het niet-houterige deel.
 • Haal de boven- en onderkant van de venkels en snijd ze vervolgens in de lengte in tweeën en daarna in dunne schijfjes.
 • Leg 4 vellen bakpapier op je werkbank. Leg in het midden van ieder vel ¼ van de asperges, ¼ van de venkelschijfjes en 1 zalmfilet. Breng op smaak met peper en zout en verdeel vervolgens de kappertjes en het kappertjesvocht over de vis.
 • Vouw nu de korte kanten van de vellen bakpapier naar binnen en dan de lange kanten omhoog naar elkaar toe. Rol de vellen nu dicht alsof je een papieren zak dicht zou rollen. Leg de papillottes 10 minuten voor het einde van de baktijd van de krieltjes in de oven.
 • Serveer als de krieltjes gaar zijn op ieder bord een papillotte en wat krieltjes en serveer er een schijfje citroen naast.

Zalmpakketje met groene asperges

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

 1. Rienke 27 mei 2019 om 10:21

  Dit ziet er super lekker uit! Kan dit ook met andere groenten? Ze zijn bij mij niet zo’n fan van groene asperges en venkel…

  1. Mirjam Maasland 27 mei 2019 om 16:01

   Ws ook lekker met broccoli of peultjes? Ik heb hetzelfde met venkel..

 2. Ilona Liefers 16 mei 2020 om 10:11

  Wat zijn de papillottes????

  1. Brenda Hoff 25 mei 2020 om 05:57

   Dat zijn de pakketjes van bakpapier, dat wordt papillottes genoemd.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept