Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Tomatensalade met komkommer en feta

Deze snelle tomatensalade met komkommer en feta is een toppertje. Wat mij betreft de must-make van deze zomer.

Als ik eenmaal een favoriete salade heb, dan maak ik hem keer op keer. Deze tomatensalade met komkommer en feta is mijn favorietje van deze zomer. En hij is naast lekker ook nog super simpel om te maken. Snijden, mengen, azijn erdoor en klaar.

Tomatensalade met komkommer en feta

De salade is een basissalade van tomaat met komkommer. Rode ui, feta en basilicum maken de salade compleet. Maar de azijn maakte de salade af.

De eerste keer dat ik deze salade maakte, gebruikte ik rodewijnazijn als dressing, maar de keer daarna gebruikte ik tomaat-basilicumazijn. En dat is echt een topcombinatie.

Wat mij betreft is deze salade ideaal bij de lunch of bij de avondmaaltijd. Perfect bij een barbecue, omdat de salade licht is en geen vlees of vis bevat. Ik heb deze salade inmiddels 2 keer bij een barbecue op tafel gezet en iedere keer werd me gevraagd: staat deze al online? Nu dus wel! :)

Tip: De tomaat-basilicumazijn is verkrijgbaar bij speciaalzaken, deze koop ik bij de webshop van Fooddelicious.

–> Ben je op zoek naar een salade met meer body, zoals een maaltijdsalade? Neem dan een kijkje op deze pagina.

Tomatensalade met komkommer en feta

Tomatensalade met komkommer en feta

15 minuten
4 personen - bijgerecht

Ingrediënten

  • 2/3 komkommer
  • 250 gram cherrytomaten
  • 1 rode ui
  • handje verse basilicum
  • 2 eetlepels rodewijnazijn of tomaat-basilicumazijn
  • 75 gram feta
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. Snijd de rode ui in halve ringen en de basilicum grof.
  • Meng in een kom de komkommer met tomaatjes, rode ui en basilicum. Breng op smaak met zout en peper en roer de azijn erdoor.
  • Maak de snelle salade af met verkruimelde feta.

Tomatensalade met komkommer en feta

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Sabine 11 juni 2019 om 11:41

    Lieve Brenda,
    Is de tomaatbasilicumazijn zelf gemaakt of misschien te koop?
    Groet Sabine

    1. Brenda Kookt 11 juni 2019 om 12:42

      Hoi Sabine, die bestel ik bij Fooddelicous. Stond vermeld onder het recept. Heb het nu iets naar boven verplaatst zodat het gemakkelijker te vinden is :)

  2. JOZEF HERMAN 17 november 2020 om 14:49

    5 sterren
    Heerlijk, heb in plaats van azijn kappertjes gebruikt met hun vocht en een kleine groene punt paprika er door gesneden, als kruiden marjoraan als smaak ophaler van de tomaat, Italiaanse kruiden en peperkorrels.
    De mogelijkheden zijn oneindig.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept