We zitten nog volop in het stamppotseizoen. Daarom kon ik het niet laten een koolhydraatarme versie op boerenkool met worst te maken. Deze stamppot bevat boerenkool en worst met een twist. Deze stamppot is namelijk helemaal anders dan je gewend bent. Boerenkoolstamppot met pompoen it is!
Boerenkoolstamppot met een twist
Deze boerenkoolstamppot is een koolhydraatarm recept. De aardappelen zijn namelijk vervangen door gekookte pompoen. De rookworst vervang ik door gebraden kipworstjes. Deze worstjes zijn milder van smaak. Als extraatje voeg ik geitenkaas en zongedroogde tomaatjes toe om het gerecht af te maken.
Houd je niet van geitenkaas? Vervang de geitenkaas dan door een andere zachte kaas zoals feta.
–> klik hier voor meer stamppot recepten.
Boerenkoolstamppot met pompoen
Boerenkoolstamppot met pompoen
25 minuten
4 personen
Ingrediënten
- 1 kg pompoen in blokjes
- 400 gram boerenkool gesneden
- 1 blokje groentebouillon
- 4 kipbraadworstjes
- 2 eetlepels semi-zongedroogde tomaatjes stukjes gesneden
- 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld, of feta
- olijfolie om in te bakken
Bereiding
- Kook de blokjes pompoen in 6--8 minuten gaar. Kook de pompoen niet te lang, dan wordt hij te vochtig en zacht.
- Kook in een andere pan de gesneden boerenkool in ruim water, doe het blokje groentebouillon bij de boerenkool in de pan. Kook de boerenkool 10 minuten.
- Bak in een koekenpan met olie de worstjes rondom bruin en gaar.
- Stamp de pompoen fijn tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Is de pompoen te droog, voeg dan een klein beetje van het kookvocht toe (je kunt hiervoor ook kookvocht van de boerenkool gebruiken). Giet de boerenkool af en roer deze door de pompoenpuree.
- Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden, maak af met plakjes kipworstjes, stukjes zongedroogde tomaat en verkruimelde geitenkaas.

Hoofdgerecht