Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Boerenkoolstamppot met pompoen

We zitten nog volop in het stamppotseizoen. Daarom kon ik het niet laten een koolhydraatarme versie op boerenkool met worst te maken. Deze stamppot bevat boerenkool en worst met een twist. Deze stamppot is namelijk helemaal anders dan je gewend bent. Boerenkoolstamppot met pompoen it is!

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met een twist

Deze boerenkoolstamppot is een koolhydraatarm recept. De aardappelen zijn namelijk vervangen door gekookte pompoen. De rookworst vervang ik door gebraden kipworstjes. Deze worstjes zijn milder van smaak. Als extraatje voeg ik geitenkaas en zongedroogde tomaatjes toe om het gerecht af te maken.

Houd je niet van geitenkaas? Vervang de geitenkaas dan door een andere zachte kaas zoals feta.

–> klik hier voor meer stamppot recepten.

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Boerenkoolstamppot met pompoen

Boerenkoolstamppot met pompoen

25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kg pompoen in blokjes
  • 400 gram boerenkool gesneden
  • 1 blokje groentebouillon
  • 4 kipbraadworstjes
  • 2 eetlepels semi-zongedroogde tomaatjes stukjes gesneden
  • 100 gram zachte geitenkaas verkruimeld, of feta
  • olijfolie om in te bakken

Bereiding

  • Kook de blokjes pompoen in 6--8 minuten gaar. Kook de pompoen niet te lang, dan wordt hij te vochtig en zacht.
  • Kook in een andere pan de gesneden boerenkool in ruim water, doe het blokje groentebouillon bij de boerenkool in de pan. Kook de boerenkool 10 minuten.
  • Bak in een koekenpan met olie de worstjes rondom bruin en gaar.
  • Stamp de pompoen fijn tot een puree. Breng op smaak met zout en peper. Is de pompoen te droog, voeg dan een klein beetje van het kookvocht toe (je kunt hiervoor ook kookvocht van de boerenkool gebruiken). Giet de boerenkool af en roer deze door de pompoenpuree.
  • Verdeel de boerenkoolstamppot over de borden, maak af met plakjes kipworstjes, stukjes zongedroogde tomaat en verkruimelde geitenkaas.

Hoofdgerecht

Boerenkoolstamppot met pompoen en kipworstje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Hennu 27 januari 2020 om 13:47

    Hier maak je me zooo blij mee! Dikke kus! Henny

  2. Danielle 31 januari 2020 om 12:09

    Hallo ik heb dit recept gisteren avond gemaakt niet met worstjes erbij andere vlees

    Maar hij was echt super lekker voor herhaling vatbaar

    Vriendelijke groeten danielle

  3. Juli 17 maart 2020 om 00:22

    Vandaag gemaakt – iets meer boerenkool, wat minder pompoen, met merguez worstjes en zonder de kaas. Yum! Ik had niet verwacht dat de combinatie pompoen met boerenkool zo lekker zou zijn! Dit ga ik vaker maken.
    Bedankt voor het recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept