Italiaans stoofpotje met kip

Een stoofpotje in de zomer? Jazeker! Dit Italiaanse stoofpotje met kip is officieel zelfs een barbecuerecept! Al kun je hem ook op het fornuis klaarmaken.

Het kampeerseizoen kunnen we met het mooie weer van dit Pinksterweekend officieel openen. En als er iets is dat je op de camping doet is het barbecueën. De camping barbecues van CADAC zijn op menig camping zeer aanwezig.

Italiaans stoofpotje met kip

CADAC’s Camping Kookboek

Om iedereen te inspireren lekker en gevarieerd te koken op de camping is er nu CADAC’s Camping Kookboek! Voor dit kookboek heb ik de recepten mogen ontwikkelen. Het kookboek bevat toegankelijke recepten die je op de barbecues van CADAC kunt bereiden. Zo kun je ook op de camping elke dag een gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel zetten.

Het kookboek is verkrijgbaar bij CADAC-verkooppunten en nu ook via mijn ‘winkel’, klik hier voor alle informatie en om het boek te bestellen. (Pssst ook een hele leuke cadeautip voor vaderdag!)

Safari Chef           –            Citi Chef 40             –                   Carri Chef

CADAC Barbecues

Alle CADAC camping barbecues zijn zeer geschikt voor gebruik op de camping, maar kunnen ook prima in de achtertuin gebruikt worden. Zelf hebben wij hier thuis ook jarenlang op gebarbecued.

De Safari Chef is de meest compacte en lichtgewicht gasbarbecue (ø 28cm). De barbecue bevat 4 kookoppervlakken (pandrager, BBQ rooster, bakplaat, pan) en heeft een automatische ontsteking. Door inklapbare pootjes kun je deze barbecue compact opbergen.

De trendy Citi Chef 40 is de nieuwste CADAC gasbarbecue (ø 38cm) en verkrijgbaar in diverse kleuren. Inclusief BBQ rooster, pandrager en deksel met thermometer en uit te breiden met veel kookoppervlakken.

De Carri Chef is de bekendste barbecue van CADAC (ø 48cm). Deze all-in-one gasbarbecue is uit te breiden met veel kookoppervlakken en heeft afschroefbare aluminium poten. Ook als oven te gebruiken met deksel.

Tip: de barbecues kun je ook gebruiken met een handige Power Pak, zo hoef je geen zware gasfles mee te sjouwen als je de barbecue meeneemt. 

Italiaanse stoofpotje met kip cadac

Italiaans stoofpotje met kip

De 30 recepten uit het Camping Kookboek zijn allemaal erg lekker. Een paar van mijn favorieten uit het kookboek, naast het stoofpotje dat ik in dit artikel deel: roerbak met zigeunerschnitzel, flammkuchen met zalm, de plaattaart met courgette, brie en honing, spaghettisoep met ballen en de broodpudding met lemon curd.

Het Italiaanse stoofpotje is een zonnig stoofpotje met Italiaanse smaken. Saus van passata en Italiaanse kruiden zorgen voor de Italiaanse smaak. Het is een rijk stoofpotje, met veel smaak. Groenten en kip maken het af. Het stoofpotje serveer je met vers brood of gekookte pasta.

Tip: restjes van de stoofschotel kun je heel goed de volgende dag gebruiken als pastasaus. 

–> Klik hier voor meer BBQ recepten.

Italiaans stoofpotje met kip

+ 40 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 uien gesnipperd
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 350 g kipfilet in grove stukken gesneden
  • 150 g spekreepjes
  • 3 grote wortels geschrapt en in plakjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 500 ml passata (gezeefde tomaten)
  • 1 kopje water (on 100 - 150 ml)
  • 2 el Italiaanse kruiden
  • 1 tl suiker
  • 1 handje verse basilicum fijngesneden
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • kleine pan of paella pan

Bereiding

  • Verwarm olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Doe hierna de stukken kip met de spekreepjes in de pan. Roer om en bak rondom aan.
  • Voeg hierna de wortel en courgette toe, bak de groenten samen met de Italiaanse kruiden 5 minuten mee.
  • Voeg nu de passata, het water, suiker, zout en peper toe en laat het stoofpotje 15 tot 20 minuten pruttelen, eventueel met de deksel op de pan.
  • Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje.
  • Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers brood of gekookte pasta.
Italiaanse stoofpotje met kip cadac
Hoofdgerecht
Italiaans, Kip, Stoofpotje
Stoofpotje
Pin dit recept
Afdrukken

Fotografie van CADAC’S Camping Kookboek door Juliette Monteiro.

 


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.
9 comments
  1. Echt super lekker!!! Ik heb nog een blaadje laurier en bouillonblokje toegevoegd voor extra smaak. Heerlijk receptje! Dank voor de inspiratie, Brenda ;-)

    1. Dat vind ik een lastige. Voor een vegetarische versie zou ik champignons of portobello toevoegen met extra groenten. Kip kun je vervangen door balletjes gehakt als je voor vlees wilt gaan.

  2. Hallo Brenda,

    Ik ga dit vandaag maken maar ik zie dat de Italiaanse kruiden zowel in stap 2 als in stap 3 worden toegevoegd. Ik neem aan dat dit bij stap 2 moet zijn omdat ze dan nog even mee kunnen bakken.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk