Ga naar de inhoud

Italiaans stoofpotje met kip

Een stoofpotje in de zomer? Jazeker! Dit Italiaanse stoofpotje met kip is officieel zelfs een barbecuerecept! Al kun je hem ook op het fornuis klaarmaken. Het kampeerseizoen kunnen we met het mooie weer van dit Pinksterweekend officieel openen. En als er iets is dat je op de camping doet is...
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Italiaans stoofpotje met kip

Een stoofpotje in de zomer? Jazeker! Dit Italiaanse stoofpotje met kip is officieel zelfs een barbecuerecept! Al kun je hem ook op het fornuis klaarmaken.

Het kampeerseizoen kunnen we met het mooie weer van dit Pinksterweekend officieel openen. En als er iets is dat je op de camping doet is het barbecueƫn. De camping barbecues van CADAC zijn op menig camping zeer aanwezig.

Italiaans stoofpotje met kip

CADAC’s Camping Kookboek

Om iedereen te inspireren lekker en gevarieerd te koken op de camping is er nu CADAC’s Camping Kookboek! Voor dit kookboek heb ik de recepten mogen ontwikkelen. Het kookboek bevat toegankelijke recepten die je op de barbecues van CADAC kunt bereiden. Zo kun je ook op de camping elke dag een gevarieerde en lekkere maaltijd op tafel zetten.

Het kookboek is verkrijgbaar bij CADAC-verkooppunten en nu ook via mijn ‘winkel’, klik hier voor alle informatie en om het boek te bestellen. (Pssst ook een hele leuke cadeautip voor vaderdag!)

Safari Chef Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  – Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā Citi Chef 40 Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  – Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Ā  Carri Chef

CADAC Barbecues

Alle CADAC camping barbecues zijnĀ zeer geschikt voor gebruik op de camping, maar kunnen ook prima in de achtertuin gebruikt worden. Zelf hebben wij hier thuis ook jarenlang op gebarbecued.

De Safari Chef is de meest compacte en lichtgewicht gasbarbecue (Ćø 28cm). De barbecue bevat 4 kookoppervlakken (pandrager, BBQ rooster, bakplaat, pan) en heeft een automatische ontsteking. Door inklapbare pootjes kun je deze barbecue compact opbergen.

De trendy Citi Chef 40 is de nieuwste CADAC gasbarbecue (Ćø 38cm) en verkrijgbaar in diverse kleuren. Inclusief BBQ rooster, pandrager en deksel met thermometer en uit te breiden met veel kookoppervlakken.

De Carri Chef is de bekendste barbecue van CADAC (Ćø 48cm). Deze all-in-one gasbarbecue is uit te breiden met veel kookoppervlakken en heeft afschroefbare aluminium poten. Ook als oven te gebruiken met deksel.

Tip: de barbecues kun je ook gebruiken met een handige Power Pak, zo hoef je geen zware gasfles mee te sjouwen als je de barbecue meeneemt.Ā 

Italiaanse stoofpotje met kip cadac

Italiaans stoofpotje met kip

De 30 recepten uit het Camping Kookboek zijn allemaal erg lekker. Een paar van mijn favorietenĀ uit het kookboek, naast het stoofpotje dat ik in dit artikel deel: roerbak met zigeunerschnitzel, flammkuchen met zalm, de plaattaart met courgette, brie en honing,Ā spaghettisoep met ballen en de broodpudding met lemon curd.

Het Italiaanse stoofpotje is een zonnig stoofpotje met Italiaanse smaken. Saus van passata en Italiaanse kruiden zorgen voor de Italiaanse smaak. Het is een rijk stoofpotje, met veel smaak. Groenten en kip maken het af. Het stoofpotje serveer je met vers brood of gekookte pasta.

Tip: restjes van de stoofschotel kun je heel goed de volgende dag gebruiken als pastasaus.Ā 

–> Klik hier voor meer BBQ recepten.

Fotografie van CADAC’S Camping Kookboek door Juliette Monteiro.

 

Ingrediƫnten

personen

Extra benodigd

  • kleine pan of paella pan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze italiaans stoofpotje met kip

Bereiding: 40 minuten
Stap 1

Verwarm olijfolie in de pan. Fruit de ui en knoflook aan tot ze glazig zijn. Doe hierna de stukken kip met de spekreepjes in de pan. Roer om en bak rondom aan.

2
Stap 2

Voeg hierna de wortel en courgette toe, bak de groenten samen met de Italiaanse kruiden 5 minuten mee.

3
Stap 3

Voeg nu de passata, het water, suiker, zout en peper toe en laat het stoofpotje 15 tot 20 minuten pruttelen, eventueel met de deksel op de pan.

4
Stap 4

Roer als laatste de verse basilicum door het stoofpotje.

5
Stap 5

Serveer het Italiaanse stoofpotje met vers brood of gekookte pasta.

Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
Spanakopita ovenschotel
Geroosterde aardappeltjes met bloemkool en tahin
Broccolischotel met champignons

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op