Ga naar de inhoud

Pasta met ricotta en geroosterde asperges

Een snelle en makkelijke pasta voor de lente, dat is deze pasta met ricotta absoluut! En lekker dat 'ie is! Probeer je 'm snel?

20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Pasta met ricotta en geroosterde asperges

Tijd voor een snelle, makkelijke en lichte pasta. En wat voor een! Deze pasta met ricotta en asperges is mijn nieuwe lentefavoriet. Hij is makkelijk te maken, licht van smaak en ik ben gek op de groene asperges die ik heb toegevoegd. Dus deze lentepasta komt hier de komende weken vaker op tafel!

Pasta met ricotta en asperges

Pasta met ricotta en geroosterde asperges

Mijn tip voor groene asperges is om ze te mengen met een beetje olie, wat citroensap en flink wat peper en zout. Daarna grill je ze in een grillpan en je hebt – beloofd! – de lekkerste groene asperges die je ooit zult proeven! Ik vind ze zo al lekker, maar als je ze mengt met citroensap en olie en een grillsmaakje toevoegt, zijn ze helemaal niet te weerstaan.

Erbij een lichtromige pasta met ricotta. Ricotta is namelijk ideaal voor pasta. Meng als laatste door de pasta nog wat rucola en je hebt een heerlijk, makkelijk bordje pasta. Probeer maar!

Pasta met ricotta en asperges

 

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Grillpan
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze pasta met ricotta en geroosterde asperges

Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Giet daarna af.
2
Stap 2
Breek of snijd de houten uiteindes van de asperges af. Meng ze vervolgens in een kom met 1 eetlepel olijfolie, sap van ½ citroen en peper en zout.
3
Stap 3
Verwarm de grillpan op hoog vuur en bak de asperges in enkele minuten per kant totdat ze mooie grillstrepen hebben en bruin zijn.
4
Stap 4
Meng de ricotta, sap van de andere citroenhelft en de helft van de rucola door de net afgegoten spaghetti. Breng op smaak met peper en zout.
5
Stap 5
Serveer de pasta ricotta met de geroosterde asperges, de rest van de rucola, garneer met geraspte Parmezaanse kaas en serveer meteen.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op