Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Shakshuka met spinazie en aardappel

Vandaag delen we een snel altijd-goed gerecht. Shakshuka met spinazie en aardappel. Heerlijke comfortfood waar je in wilt duiken en alle restjes uit de pan veegt met een stuk brood. Wist je dat shakshuka ook ideaal is om restjes uit de koelkast in te verwerken?

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Koken met restjes

Een goed gevulde voorraadkast is voor mij onmisbaar. Zo kan ik (bijna) altijd een maaltijd bereiden zonder boodschappen te hoeven doen. Dé basis die hierbij van pas komt is een goede tomatensaus, Heinz Tomato Frito heb ik dan ook altijd op voorraad. Ideaal om een snelle pastasaus te maken (zoals ik bij de lasagne uit de pan deed), maar ook voor soepen, wraps en andere gerechten.

Het fijne aan de tomatensaus is dat het al een goede smaak bevat, het hoeft niet lang te sudderen om een lekker gerecht te maken. Bij de bereiding van de Tomato Frito heeft Heinz knoflook en ui namelijk 2,5 uur in olie laten sudderen en daarna gemengd met heerlijke zongerijpte tomaten. Hierdoor ontstaat de rijke smaak waar Heinz Tomato Frito bekend om staat. Met restjes uit de koelkast of viezer maakt dit snel een lekkere complete maaltijd.

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Shakshuka met spinazie en aardappel

Shakshuka is een ideaal gerecht om restjes uit de koelkast in te verwerken. Het is een gerecht dat oorspronkelijk uit het Midden-oosten komt. Gepocheerde eieren in tomatensaus.

In dit geval heb ik verse spinazie, blokjes aardappel en paprika toegevoegd aan de shakshuka. Maar wees vrij om hier lekker mee te variëren en aan te vullen/vervangen door restjes groenten uit jouw koelkast. Bijna alle groenten zijn geschikt om in een shakshuka te verwerken, denk aan courgette, bloemkool en broccoli maar ook restjes roerbakgroenten.

Serveer de shakshuka met spinazie en aardappel met een stuk brood. Lekker om dit te dippen in de eieren met tomatensaus.

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes

Shakshuka met spinazie en aardappel

+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 600 gram aardappelen in grove stukken
 • 1 grote ui gesnipperd
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 400 gram verse spinazie
 • 1 paprika in blokjes
 • 1 theelepel Mexicaanse kruiden
 • 350 gram Heinz Tomato Frito
 • 4 eieren
 • brood voor erbij
 • peper

Bereiding

 • Kook de aardappelen in ruim water 8 minuten voor.
 • Verwarm een grote koekenpan met olie op het vuur. Fruit de ui met de knoflook. Doe hierna de spinazie er bij en bak dit mee tot de spinazie is geslonken. Doe hierna de paprikablokjes en de voorgekookte aardappelen erbij, breng op smaak met peper en voeg de Mexicaanse kruiden toe. Bak dit even mee.
 • Voeg hierna de Heinz Tomato Frito toe en verwarm dit even mee.
 • Maak vier kuiltjes in de saus en breek hier de eieren in. Laat het nog vijf minuutjes op het vuur staan zodat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Breng eventueel op smaak met extra peper en zout.
 • Serveer de shakshuka met brood.

Tip:

Eventueel kun je de koekenpan met daarin de shakskuka met eieren ook 5-10 minuten verwarmen in de oven op 180 graden. Denk erom dat de koekenpan in dit geval geen plastic-handvat heeft. 

Shakshuka met spinazie en aardappeltjes
Hoofdgerecht
Vegetarisch

Dit recept ontwikkelde ik in samenwerking met Heinz, lees mijn disclaimer.

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept