Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Deze perziksalade is voor mij een echt zomergerecht. Simpel, maar licht, fruitig en verrassend. Een lekkere salade met perzikrolletjes van proscuitto. Vooral de proscuitto in combinatie met de perzik is voor mij wat deze salade extra lekker maakt.

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Salade met perzikrolletjes

Perzik heb ik eerder gebruikt in salades, nog regelmatig maak ik deze caprese salade met perzik. Deze keer gebruik ik toevallig ook perzik in combinatie met mozzarella. Al kun je de mozzerella in deze perziksalade ook vervangen door een andere zachte witte kaas, zoals geitenkaas.

De salade heeft een basis van rucola slamelange, een combinatie die ik erg vaak gebruik. Hier op verdeel ik de partjes perzik die in de proscuitto zijn gerold. Blokjes avocado en stukjes mozzeralla passen hier heel mooi bij. Een handje pecannoten zorgt voor extra bite.

En wat de salade met perzikrolletjes af maakt is de vijgen/dadelazijn. Als je dit niet voorhanden hebt kun je dit ook vervangen door een balsamicoazijn.

De salade met perzikrolletjes van proscuitto doet het goed al fris bijgerecht, maar ook met brood erbij als volledige lunch. Dit wil je toch op een mooie zomerdag?

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

Salade met perzikrolletjes van proscuitto

+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 2 perziken
  • 5 plakjes proscuitto
  • 1 avocado
  • 100 gram rucola slamelange
  • 75 gram mozzarella bolletjes
  • handje pecannoten
  • vijgen/dadelazijn
  • zout en peper

Bereiding

  • Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit. Halveer de plakjes proscuitto over de lengte en breedte. Rol ieder stukje proscuitto rondom de stukjes perzik.
  • Verwijder de schil van de avocado en snijd het vruchtvlees in blokjes. Halveer de mozzarellabolletjes.
  • Verdeel de slamelange over de borden. Verdeel hierover de perzikrolletjes met proscuitto. Verdeel hieromheen de blokjes avocado, bolletjes mozzarella en pecannoten.
  • Besprenkel de salade met de vijgen/dadelazijn en breng de salade tot slot op smaak met zout en peper.
Salade met perzikrolletjes van proscuitto
Hoofdgerecht
Lunch, Salade
Pin dit recept
Afdrukken

Salade met perzikrolletjes van proscuitto


Brenda Hoff
Brenda Hoff
Brenda is een lekkerbek en gek op pannenkoeken, chips en chocolade. Brenda's recepten zijn snel en toegankelijk, de makkelijke maaltijden hebben vaak een verrassende twist waardoor het net even anders is dan je gewend bent.

Geef een reactie

Misschien vind je dit ook leuk