Ga naar de inhoud

20 makkelijke maaltijden van 2020

We kijken nog 1x terug op 2020. Ik zette namelijk de 20 best bekeken makkelijke maaltijden van 2020 voor je op een rijtje. 20 toppers van makkelijke maaltijden, veel kookinspiratie dus!

——
Vind je het lastig om iedere avond weer te bedenken wat je op tafel moet zetten? Dan is de Makkelijke Maaltijden Scheurkalender de oplossing voor jou! De scheurkalender die zorgt voor variatie in de keuken! Wacht niet te lang, want OP = OP! Klik hier voor alle informatie over de kalender.

—–

20 makkelijke maaltijden

Dit zijn de 20 populairste makkelijke maaltijden die ik in 2020 op de website heb gepubliceerd. Toegankelijke maaltijden die over het algemeen binnen 30 minuten op tafel staan.

Welk recept van 2020 is jouw favoriet?

Klik op de foto of titel om het recept direct te bekijken

Bami met kipshoarma

20. Bami met kipshoarma

Dit is alles wat een makkelijke maaltijd voor mij is. Simpel, maar lekker. Soms op het eerste oog misschien een vreemde combinatie, wat dan toch heel goed blijkt te werken.

Bami met kipshoarma dus, ik zou het eens proberen!

BBQ chicken courgette

19. BBQ Chicken courgette

Ik ben gek op barbecuesaus en heb dit dan ook bij meerdere recepten toegevoegd deze zomer. En zo te zien zijn jullie er ook gek op!

Een gevulde courgette die je op de barbecue bereid, ideaal als bijgerecht bij de barbecue. Maar natuurlijk kun je dit gerecht ook in de oven bereiden. Serveer de BBQ chicken courgettes voor een complete maaltijd met aardappeltjes of een groene salade.

Pasta met rode pesto en spinazie

18. Pasta met rode pesto en spinazie

Pasta pesto valt altijd in de smaak.

Deze keer ging ik voor een variant met rode pesto en verse spinazie, lekker!

Gevulde puntpaprika met pesto

17. Gevulde puntpaprika met groenten

Van dit gerecht heb ik zelf deze zomer vele variaties gemaakt. Ik vond het namelijk niet alleen een ideale makkelijke maaltijd, maar ook een ideaal bijgeercht van de barbecue. Ik varieer hierbij met soorten groenten en kaas.

16. Chili sin carne

Een klassieker in vega-jasje! Deze warme, kruidige chili sin carne zonder vlees is een echte topper, zowel voor vegetariërs als voor vleeseters! Klik hier voor het recept.

BBQ Chicken Pasta

15. Bbq chicken pasta

Pasta met een romige kaassaus, kip in barbecuesaus met krokant gebakken spekjes.

Loopt het water je al in de mond?

 

Snelle curry met rijst en halloumi

14. Snelle curry met rijst en halloumi

Een zachte curry met rijst en halloumi. Dit combineren we met tomaten en spinazie en naan erbij.Door de zachte smaak van deze curry zullen de meeste mensen deze curry weten te waarderen. Heb jij hem al geprobeerd?

Lasagne uit de pan met spinazie

13. Lasagne uit de pan met spinazie

Lasagne, met een twist! Een bijzondere twist. Deze lasagneschotel bereid je niet in de oven, maar in een grote pan. Lasagne uit de pan met spinazie it is!

 

12. Pompoenlasagne met courgette en ricotta

Twee keer lasagne achter elkaar in deze lijst. Deze keer een vegetarische (en zelfs een koolhydraatarme)versie van de traditionele lasagne.

Geen lasagne zoals je gewend bent met tomatensaus, gehakt, mozzarella en lasagnebladen. Maar een vegetarische versie. Zonder tomaat en zonder lasagnebladen. Maar met pompoen, courgette en ricotta. Dat is weer eens wat anders!

Jambalaya met kip en chorizo

11. Jambalaya met kip en chorizo

Een smaakvol eenpansgerecht met rijst, kip en chorizo. Super makkelijk om te maken, en zo lekker!
Ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.

Romige pasta met broccoli en kip

10, Romige pasta met broccoli en kip

Van recepten als deze kun je er niet genoeg hebben, makkelijke pastarecepten komen altijd van pas.

Dit is een kleurrijk zonnig pastarecept. Met broccoli en kip.

Bolognese ovenschotel met aardappel

9. Bolognese ovenschotel met aardappel

Schotels als deze kan ik iedere dag wel eten. Echte comfortfood, zeker in de koudere en natte maanden van het jaar. Deze ovenschotel is dan ook een van mijn persoonlijke favorieten.

Bolognese, maar dan verwerkt in een ovenschotel met aardappel. Een variant op de welbekende pasta bolognese, super lekker.

 

Italiaanse stoofpotje met kip cadac

8. Italiaans stoofpotje met kip

Het Italiaanse stoofpotje is een zonnig stoofpotje met Italiaanse smaken. Saus van passata en Italiaanse kruiden zorgen voor de Italiaanse smaak. Het is een rijk stoofpotje, met veel smaak. Groenten en kip maken het af. Het stoofpotje serveer je met vers brood of gekookte pasta.

Champignon stroganoff met tagliatelle

7. Champignon stroganoff met tagliatelle

De laatste jaren ben ik steeds meer vegetarisch gaan koken. Dit is zo’n recept waarbij het vlees bij ons thuis niet gemist werd. Daarbij is pasta met een rode saus altijd een hit!

Dit recept van champignon strogranoff met tagliatelle bevat een basis van gebakken champignons met paprika en spinazie. De stroganoffsaus maakt het geheel romig en zorgt voor een lekker kruidige smaak.

 

Cajun pasta met kip en spinazie

6. Cajun pasta met kip en spinazie

Toen ik dit recept voor het eerst had gemaakt wist ik dat het een topper zou worden. Zo simpel, de pasta bereid je in 1 pan, en zo veel smaak!

Dit is hoe een makkelijke maaltijd hoort te zijn!

Snelle kip teriyaki met broccoli

5. Snelle kip teriyaki met broccoli

Rijst met kip en een sausje, wat mij betreft is dat altijd een winnaar. Dit is een super snelle variant van kip teriyaki. Je hebt geen tijd nodig om te marineren en kan super snel aan tafel.

Een ideale, snelle maaltijd na een lange werkdag.

 

Broodtaart met ei en spek

4. Broodtaart met ei en spek

Wat mij betreft is dit niet helemaal een makkelijke maaltijd, maar het recept is zoveel bekeken dat ik hem toch in dit overzicht terug wilde komen. En eerlijk: een keer brood als avondmaaltijd kan natuurlijk prima.

Deze broodtaart me ei en spek maakte ik last-minute voor de paasdagen. Omdat we hem zelf zo lekker vonden heb ik het recept direct gepubliceerd. Klik hier om het te bekijken.

Pastaschotel met kip en rode pesto

3. Pastaschotel met kip en rode pesto

Een lekker pastagerecht met kip en rode pesto. Uit de oven. Pasta uit de oven, het is niet helemaal hoe het hoort. Maar in deze schotel is het wel heel erg lekker. Hierdoor smelt de kaas lekker door de pasta heen. Een soort mac and cheese, maar dan anders.

Zet jij dit gerecht op tafel?

Babi pangang

2. Babi pangang

Een toegankelijke versie op mijn favoriete afhaalgerecht van de Chinees. Het resultaat van deze babi pangang was super goed gelukt en daarom is het heel erg tof om te zien dat dit recept ook bij jullie in de smaak valt.

In dit recept gebruik ik hamlappen, en ik voeg extra groenten toe aan de bami.

 

Kipsaté ovenschotel met aardappeltjes

1. Kipsaté ovenschotel

Super easy, en heel erg lekker. Dat dit gerecht een topper zou worden had ik nooit gedacht toen ik ermee experimenteerde.

Mijn vriend is gek op kipsaté, en daarom leek het me leuk hier eens iets anders mee te doen.
Het resultaat is de kipsate ovenschotel. Een simpele ovenschotel van krieltjes met roerbakgroenten, kip en satésaus.

Bij ons thuis viel het zeer in de smaak, en hier op de site ging het recept door het dak!
Heb jij dit recept al geprobeerd?

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op