Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Runderstoofpotje met wortel en champignons

Stoofpotjes, deze tijd van het jaar zijn ze het aller lekkerste wat mij betreft. Vandaag deel ik een heerlijk runderstoofpotje met wortel en champignons.

Runderstoofpotje met wortel en champignons

Runderstoofpotje met wortel en champignons

Een stoofpotje met rundvlees is mijn favoriet. Vaak combineer ik dit ook met groente, zodat de stoofpot meer body heeft en je niet alleen maar vlees eet. In dit runderstoofpotje voeg ik wortel en champignons toe. En wat wat mij betreft niet mag ontbreken zijn uien. Liefst houd ik de uien grof, ik snijd hem in halve ringen.

Qua smaakmakers voeg ik knoflook, bouillonblokjes, tomatenpuree, laurier, tijm, rode wijn toe aan het runderstoofpotje. En in dit geval ook balsamicoazijn en worchestershiresaus. Dat is een hele rist zo bij elkaar en levert een lekker rijke saus/jus op.

Dit runderstoofpotje heb ik bereid in de slowcooker. Je kunt natuurljk ook een normale stoofpan gebruiken. In dat geval voeg je meer vocht toe, en bak je het vlees eerst aan. Onderaan deze pagina geef ik het recept voor het stoofpotje in twee versies: bereiding in slowcooker en bereiding in een stoofpan.

Runderstoofpotje met wortel en champignons

Runderstoofpotje met wortel en champignons

20 minuten
+ 6 uur
4 personen

Ingrediënten

  • 1 kilo riblappen in stukken
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 uien in halve ringen
  • 3 winterwortels in blokjes
  • 2 bouillonblokjes
  • 150 ml rode wijn
  • 100 ml water
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 eetlepel worchestershire saus
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 2 takjes tijm blaadjes gerist
  • 200 gram champignons in plakjes
  • 2 plakjes ontbijtkoek in stukjes of maïzena om te binden
  • brood, aardappelen of rijst voor erbij
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • Slowcooker of stoofpan

Bereiding

Bereiding slowcooker:

  • Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Doe het vlees samen met de tomatenpuree in de pan. Doe hierna de knoflook erbij samen met de ui en blokjes winterwortels.
  • Voeg hierna direct de bouillonblokjes, rode wijn, water, laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm toe.
  • Laat dit 1,5 uur garen op high en daarna 5 uur op low.
  • Voeg het laatste uur de champignons toe.
  • Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.
  • Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).

Bereiding stoofpan:

  • Breng het vlees op smaak met zout en peper.
  • Doe olie of boter in een stoofpan en bak hier het vlees rondom in aan.
  • Doe hierna de tomatenpuree en knoflook erbij en bak dit even mee. Voeg vervolgens de ui en winterwortel toe. Samen met de bouillonblokjes, rode wijn, 750 ml water (let op dit is meer dan bij de ingredienten staat aangegeven), laurierblad, worchestershiresaus, balsamicoazijn en tijm.
  • Laat dit 3 uur sudderen op het fornuis.
  • Voeg hierna de champignons toe en verwarm dit nog 20 minuten mee.
  • Bindt de saus door samen met de champignons 2 plakjes ontbijtkoek toe te voegen. Is de saus naar je smaak nog te slap? Voeg dan een papje van koud water en maïzena (of bloem) toe en verwarm dit even mee.
  • Verwijder het laurierblad. Serveer met brood, rijst of aardappel(puree).

Runderstoofpotje met wortel en champignons
Hoofdgerecht
Stoofpotje

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

6 Reacties

  1. Gezina 19 januari 2021 om 08:20

    Ik heb geen slowcooker maar wil het de de oven garen,
    Weet u hoe lang en op welje temperatuur?

    1. jef 20 januari 2021 om 14:00

      150° op hete lucht ong 2uur

    2. Chris 25 januari 2021 om 20:21

      Beste
      Om een stoofpot te garen moet je de oven op 150 graden te zetten. Voor rundvlees mag je rekenen op anderhalf tot twee uur.

  2. Klazien 24 januari 2021 om 15:31

    Hoi Brenda

    Er staat dat dit recept voor 4 personen is, mij lijkt het meer voor 6 tot 8 personen?

    Grt.Klazien Meeldijk

    1. Helena 26 januari 2021 om 06:18

      Hoi Brenda,
      Gebruik je rode of witte balsamico azijn?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept