Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

Pulled zalm, lees ik dat nou goed? Ja dat lees je goed! Je kent misschien wel pulled pork of pulled chicken? Deze keer gaan we voor pulled salmon. Maar dan op zijn Nederlands, pulled zalm dus. Lekker op een broodje met een Oosterse bonensalade erbij.

Dat maakt een perfecte snelle maaltijd, voor iedere dag.

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

Oh dit broodje pulled zalm met Oosterse bonensalade wil je proeven! Echt waar. Ik zocht naar een andere manier om zalm te bereiden en stuitte op het idee om zalm te marineren in een Oostere marinade en te roosteren in de oven. Daarna trek je de zalm met 2 vorken uit elkaar en heb je pulled zalm. Superlekker!

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

En dan heb je dus pulled zalm. Het leek mij heel erg lekker om deze pulled zalm te serveren op een broodje samen met een frisse en lichtpittige bonensalade.

Die salade van sperziebonen en peultjes geef je namelijk dezelfde dressing als de zalm. Namelijk honing met chilivlokken, peper, gember en limoensap. Zo komen die smaken lekker samen. Én eet je je sperziebonen en peultjes ook eens op een andere manier.

Tip: de pulled salmon kun je ook heel goed van te voren maken en bewaren in de koelkast. Zo heb je vliegensvlug een maaltijd op tafel.

Ik ben fan! Nu jullie nog…

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

30 minuten
+ 20 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 8 eetlepels sojasaus
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 2 eetlepels honing
  • 1 theelepel chilivlokken of 1 verse rode peper (kleingesneden)
  • 3 cm verse gember geraspt
  • 1 limoen
  • 400 gram verse zalm
  • 600 gram sperziebonen
  • 200 gram peultjes
  • ½ komkommer
  • 4 broodjes
  • mayonaise naar smaak
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 175 graden.
  • Meng de sojasaus in een kom met de zonnebloemolie, de honing, chilivlokken (of rode peper), gember en het limoensap. Giet de helft van de marinade in de ovenschaal, leg hierin de zalm en laat deze minimaal 10 minuten marineren.
  • Bak de zalm vervolgens 20 minuten in de voorverwarmde oven. Haal de zalm daarna uit de ovenschaal, leg op een bord en trek met 2 vorken uit elkaar.
  • Dop de sperziebonen en peultjes en kook ze in gezouten water in ongeveer 10 minuten gaar. Giet ze daarna af. Meng de rest van de marinade met de boontjes.
  • Snijd de komkommer in kleine reepjes. Besmeer de broodjes naar smaak met mayonaise en beleg ze met de zalm en de komkommerreepjes.
  • Serveer de broodjes pulled zalm samen met de bonensalade.

Pulled zalm met Oosterse bonensalade
Hoofdgerecht
Vis

 

Pulled zalm met Oosterse bonensalade

Zalm-recepten

Ben je opzoek naar meer lekkers met zalm? Dan tip ik je een aantal toppers die al hier op de blog staan.

Zalm is een vis die ik heel vaak eet. Je kunt er veel kanten mee op zodat het toch iedere keer anders is. Gebakken, roosteren in de oven of van de barbecue. Verwerkt in een gerecht of maak er zoals bij dit recept pulled salmon van. Of wat dacht je van zalm en croute in bladerdeeg?

Een aantal toppers van zalmrecepten:

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept