Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Gyros couscoussalade met tzatziki

Vandaag deel ik een salade die de komende maanden zeer van pas gaat komen. Deze Gyros couscoussalade met tzatziki is een topper die het altijd goed doet. Als snelle maaltijd of (to go) lunch. Zeker in de lente en zomer.

De salade is lekker fris, maar bevat ook een knapperig element door de geroosterde pitapuntjes. En wat dacht je van een rijke romige tzatziki? Die brengt het hele gerecht bij elkaar.

Gyros couscoussalade met tzatziki

Gyros couscoussalade met tzatziki

Deze gyros couscoussalade met tzatziki is super simpel om te maken, maar daardoor niet minder lekker.

De couscoussalade bevat 5 componenten. Zacht gewelde couscous met een vleugje citroen. Kruidige gebakken gyros kip, de kip heb ik naast zout en peper op smaak gebracht met milde paprikapoeder en gedroogde oregano.

Een salade van cherrytomaatjes met komkommer, rode ui en olijven met peterselie. Krokant gebakken puntjes van pitabrood, dit kun je zien als de croutons van de salade. Al is het ook erg lekker om de pitapuntjes iets groter te snijden en hiermee in de gyros couscoussalade te scheppen.

En tot slot een rijke romige tzatziki gemaakt van FAGE Total 5% met komkommer.

Gyros couscoussalade met tzatziki

Romige yoghurt

Wat alle elementen van de gyros couscoussalade bij elkaar breng is de rijke tzatziki. Hiervoor gebruik ik FAGE Total 5%. Dit is een dikke romige yoghurt die rijk is aan proteïne. Doordat de yoghurt van FAGE Total 5% geperst wordt is de structuur extra dik en romig. Ook is er geen suiker of andere zoetstof aan de yoghurt toegevoegd. Ik houd daar ontzettend van, als yoghurt dikker en romig is. Qua smaak is de yoghurt minder zuur als een normale yoghurt, hierdoor eet ik het ook graag als ontbijt met granola.

Naast erg lekker is FAGE Total Greek Yoghurt ook erg gezond. De verpakking bevat niet voor niets het logo met een Nutri-Score A op de verpakking. Via dit voedselkeuze logo zie je in één oogopslag hoe gezond een product is. Score A is voor producten met de gezondste samenstelling en heeft een groene kleur. Een gezonde keuze dus!

Eerder deelde ik ontbijtpannenkoekjes met banaan en yoghurt van FAGE Greek Yoghurt. Maar wist je dat je deze yoghurt ook heel goed kunt gebruiken bij hartige gerechten? Deze gyros couscoussalade met tzatziki is daar een mooi voorbeeld van.

Voor de tzatziki meng ik FAGE Total 5% met geraspte komkommer waar ik het vocht uit heb geknepen. Het uitknijpen van het vocht is belangrijk, anders wordt de tzatziki minder romig en vol. Daarbij meng ik ook citroensap, knoflookpoeder en uienpoeder door de tzatziki. Het resultaat is de dikste en romigste tzatziki die ik ooit heb gegeten. Ik houd daarvan. Het past perfect bij de Gyros couscoussalade, groenten en pitapuntjes.

Tip: De romige tzatziki is ook erg lekker als frisse dip bij de borrel met bijvoorbeeld komkommer en reepjes paprika, of op een toastje.

Gyros couscoussalade met tzatziki

Gyros couscoussalade met tzatziki

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 250 gr couscous
 • 2 kipfilets
 • 0,5 tl paprikapoeder
 • 1 tl oregano
 • 2 pitabroodjes
 • 180 gr FAGE Total 5%
 • 1 komkommer
 • 1 snuf knoflookpoeder
 • 1 snuf uienpoeder
 • 0,5 tl gedroogde dille
 • 2 el extra vergine olijfolie
 • 0,5 citroen
 • 1 kleine rode ui in dunne halve ringen
 • 100 gr cherrytomaatjes gehalveerd
 • 2 el olijven zonder pit, grof gesneden
 • 1 handje verse peterselie fijngesneden
 • 50 gr ijsbergsla fijngesneden
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Wel de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Breng de kipfilets op smaak met zout en peper en bestrooi met paprikapoeder en oregano. Verwarm een koekenpan met olie en bak hier de kipfilets rondom in aan en gaar.
 • Verwarm de oven en rooster de pitabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Roer de FAGE Total 5% los. Rasp een halve komkommer fijn. Knijp het vocht uit de komkommer en roer de komkommer door de FAGE Total 5%. Breng de tzatziki op smaak met zout en peper en roer een halve eetlepel citroensap erdoor samen met de knoflookpoeder en uienpoeder.
 • Snijd de rest van de komkommer in stukjes. Meng dit in een kom met ringen rode ui, tomaatjes, olijven en peterselie.
 • Roer de couscous door en roer de extra vergine olijfolie erdoor, samen met de overige citroensap. Breng op smaak met zout en peper.
 • Verdeel de couscous over de kommen, verdeel de ijsbergsla ernaast. Snijd de kip en repen en leg dit ook in de kom, samen met het tomatenmengsel. Snijd de geroosterde pitabroodjes in puntjes en leg dit ook bij de couscoussalade. Verdeel tot slot een lepel tzatziki over de salade.

Gyros couscoussalade met tzatziki
Hoofdgerecht, Lunch
Salade

Gyros couscoussalade met tzatziki

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

2 Reacties

 1. Astrid 9 juni 2021 om 16:54

  Direct op het etenslijstje gezet, yummie

 2. Sebastiaan 13 juli 2021 om 18:00

  4 sterren
  Erg lekker en makkelijk recept!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept