Ga naar de inhoud
2 beoordelingen

Oosters hapje: champignons met paprika

Voor de borrel grijp ik vaak standaard naar de bekende ingrediënten: kaas, worst, zoutjes of popcorn. Gewoon omdat dat het makkelijkst is en lekker wegsnackt. Maar, er zijn zoveel leuke, lekkere en bijzondere hapjes die ook heel erg lekker zijn bij een borrel. En vandaag presenteer ik jullie wel een...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Oosters hapje: champignons met paprika

Voor de borrel grijp ik vaak standaard naar de bekende ingrediënten: kaas, worst, zoutjes of popcorn. Gewoon omdat dat het makkelijkst is en lekker wegsnackt. Maar, er zijn zoveel leuke, lekkere en bijzondere hapjes die ook heel erg lekker zijn bij een borrel. En vandaag presenteer ik jullie wel een heel lekkere, namelijk Oosters hapje met champignon en paprikahapje met hoisinsaus!

Oosters champignon-paprikahapje

Oosters hapje – champignon met paprika

Dit Oosters  hapje met champignon en paprikahap is weer eens wat anders dan een worstje met een blokje kaas. Het klinkt misschien ingewikkeld om te maken, maar dat is het niet!

De champignons en paprika marineer je van tevoren in lekkere Oosterse ingrediënten, namelijk gember, rode peper, hoisinsaus en limoen. Daarna bak je de groenten in een pan waardoor ze lichtjes karamelliseren en heerlijk van smaak worden. Hierbij serveer je een satéprikkertje en ben je klaar om je Oosters hapje op tafel te zetten.

Hapje omturnen naar een makkelijke Oosterse maaltijd

En weet je wat nog mooier is? Dit Oosters hapje is ook een ideale basis voor een makkelijke Oosterse maaltijd. Het enige wat je dan nog moet toevoegen is rijst. Of kies voor je favoriete noedels, die smaken hier ook heel erg lekker bij.

En wil je liever iets met vlees? Verdeel dan de marinade over 2 kommen en marineer in de 2e kom in stukjes gesneden kippendijfilet. Begin met het bakken van de kip en voeg dan de groenten toe. Lekker!

Oosters champignon-paprikahapje

Oosters champignon-paprikahapje

Meer inspiratie

Kun je na dit Oosters hapje nog meer inspiratie voor lekkere hapjes gebruiken? Dan tippen we je graag een aantal toppers. Dit zijn hapjes die net even anders dan anders zijn. Warm of koud, lekker bij de borrel!

Ingrediënten

hapjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oosters hapje: champignons met paprika

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Maak de champignons schoon en snijd erg grote exemplaren in kwarten. Verwijder de bovenkant en de zaadlijsten van de paprika’s en snijd grove stukken van het vruchtvlees.
2
Stap 2
Snijd of pers de knoflook fijn. Rasp de gember, verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd het vruchtvlees klein.
3
Stap 3
Meng in een kom de knoflook met de gember, de rode peper, de hoisinsaus, de ketchup, het limoensap, de olie en de honing door elkaar. Meng er vervolgens de champignons en de stukken paprika doorheen. Laat minimaal 20 minuten marineren.
4
Stap 4

Snijd de lente-ui in ringetjes. Houd het witte deel gescheiden van het groene deel. Voeg de witte uienringetjes na 10 minuten bakken toe aan de pan.

5
Stap 5
Verwarm olie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de champignon-paprikamix ongeveer 6-8 minuten totdat de paprika wat zachter is en de champignons gaar maar niet heel zacht zijn. Voeg de witte uienringetjes na 2 minuten bakken toe aan de pan.
6
Stap 6
Proef daarna en breng eventueel nog op smaak met peper en zout.
7
Stap 7
Schep op een bord en garneer de Oosterse champignons en paprika met de groene uienringetjes en de sesamzaadjes.
8
Stap 8
Serveer met satéprikkers als hapje. Of met rijst en eventueel kip als volwaardige maaltijd.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie

4 reacties

Nicole
5/5 sterren

Superlekker! Gegeten als bijgerecht

Laat een bericht achter

marian
5/5 sterren

heerlijk

Laat een bericht achter

Anke

Wow dat ziet een heerlijk uit! Kun je dit ook lekker koud eten en vantevoren klaarmaken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Anke, ja dat kan ook zeker.

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
2 beoordelingen
Wil je dit recept delen?
Delen op