Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Kip Siam – Wereldgerecht

Vandaag deel ik een lekker wereldgerecht dat je heel goed zonder pakjes kunt maken. Deze versie van Kip Siam maak je zelf, met verse ingrediënten. Binnen 25 minuten staat deze lekkere maaltijd met rijst, kip en een sausje op tafel.

Kip Siam

Rijst met een sausje

Ik heb het al vaker gezegd, als wij rijst eten is het 9 van de 10 keer met een sausje. En nu ik het lijstje hieronder bekijk zie ik dat ik eigenlijk ook altijd voor kip ga. Een gouden combinatie wat mij betreft.

Een aantal van mijn favoriete maaltijden zijn: nasi (met veel satésaus), kip ketjap, kip madras, kip kerrie, kip pilav en kip teriyaki. En deze kip Siam kan ik inmiddels aan dit rijtje toevoegen. Ik ben namelijk gek op de combinatie van ketjap met oestersaus, de basis van de saus bij dit gerecht.

Kip Siam

Kip Siam

Kip Siam ken ik als het wereldgerecht van Knorr. Toen ik begon met koken gebruikte ik de wereldgerechten zeer regelmatig. Inmiddels weet ik dat je ze gerechten ook heel goed zelf kunt koken,  zonder pakjes.

Van oorsprong is Kip Siam een Thais gerecht met kip, groenten en cashewnoten. Nu heb ik proberen te vinden hoe het oorspronkelijke gerecht in Thailand wordt gekookt/gegeten, maar helaas kan ik dat niet vinden. Daarom gaan we voor de variant met een twist, zoals uit het pakje.

Bij dit gerecht worden mijn favoriete smaakmakers bij elkaar gevoegd. Namelijk knoflook, geraspte gember, ketjap en oestersaus. Samen maakt dit een lekker sausje die de overige ingrediënten van de schotel bij elkaar brengt.

De basis is kip met groenten, in dit geval ga ik voor broccoli met paprika. Geel en rood voor extra kleur op het bord. Rijst mag in dit geval niet ontbreken, ik ga meestal voor zilvervliesrijst. En ringetjes lente-ui en een handje cashewnoten maken het af.

Kip Siam

Kip Siam

+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

 • 300 gram zilvervliesrijst
 • 500 gram broccoli roosjes
 • 350 gram kip in blokjes
 • 1 ui gesnipperd
 • 1 rode paprika in blokjes
 • 1 gele paprika in blokjes
 • 1 cm verse gember geraspt
 • 2 teentjes knoflook geperst
 • 3,5 eetlepel oestersaus
 • 3 eetlepel ketjap manis
 • 200 ml water
 • 1,5 eetlepel maïzena
 • 3 lente-ui in ringetjes
 • 1 handje ongezouten cashewnoten ter garnering
 • olijfolie om in te bakken
 • zout en peper

Bereiding

 • Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
 • Kook in een andere pan de broccoliroosjes gaar.
 • Verwarm een hapjespan of koekenpan met olie op het vuur. Breng de kipfilet op smaak met zout en peper en bak het rondom aan. Doe hierna de ui bij en bak dit kort mee. Voeg hierna de blokjes paprika toe, bak deze 5 minuten mee.
 • Voeg hierna de knoflook en gember toe en verwarm dit ook 2 minuutjes mee, roer goed door.
 • Meng in een kom de oestersaus met ketjap en water. Doe dit bij het kipmengsel in de pan, verwarm mee.
 • Maak een papje van maïzena en 2,5 eetlepel water en roer dit door de warme saus. Laat de saus inkoken tot de gewenste dikte.
 • Roer de broccoli door de saus en serveer het met de gekookte rijst. Garneer de Kip Siam met ringetjes lente-ui en cashewnoten.

Kip Siam
Hoofdgerecht
Vlees

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

1 Reactie

 1. Sarina 9 november 2021 om 18:21

  5 sterren
  Dit was echt een succes! Heerlijk!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept