Ga naar de inhoud

Broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien

Weekend, tijd voor een lekkere uitgebreide lunch! En een lekkere uitgebreide weekendlunch hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met een paar goede ingrediƫnten bij elkaar zet je binnen no time een lekker broodje op tafel. Vandaag tip ik je een broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien. Broodje...
20 minuten Voorbereidingstijd
10 minuten Bereidingstijd
Delen op

Broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien

Weekend, tijd voor een lekkere uitgebreide lunch! En een lekkere uitgebreide weekendlunch hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn. Met een paar goede ingrediƫnten bij elkaar zet je binnen no time een lekker broodje op tafel. Vandaag tip ik je een broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien.

Broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien

Ik kan ontzettend genieten van een lekkere lunch buiten de deur. Maar waarom zou je er thuis zo nu en dan ook niet een feestje van maken? Dat hoeft helemaal niet moeilijk of ingewikkeld te zijn, of lang te duren.

Een broodje geitenkaas is een van de broodjes die ik wel eens kies als ik buiten de deur eet. Maar vaak is dit wel een beetje hetzelfde. Met honing en walnoten. Ik besloot van mijn lunch met een broodje geitenkaas thuis een extra feest te maken door het te combineren met gekarameliseerde uien en peer.

Bij geitenkaas past heel goed een zoete tegenhanger zoals honing. Omdat ik in dit geval geen honing wilde gebruiken voor mijn broodje geitenkaas zocht ik naar een ander zoete component om te gebruiken. Het werd zoete gekarameliserde ui. Samen met frisse peer zorgt dit voor een heerlijk belegd broodje.

Lunch inspiratie

Heb je trek gekregen in een lekkere uitgebreide lunch maar wil je iets anders dan dit broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien? Dan tip ik je graag nog deze toppers die online staan. Ze zijn allemaal gemakkelijk om te maken en staan binnen een handomdraai op tafel.

Ga je voor aardbeien met mozzarella, of liever brie met vijgenjam? Of ga je liever voor een good old broodje filet? Of gezond? Kip-pesto doet het ook altijd goed, en gegrilde groenten en tonijn met truffelmayonaise zijn ook verrassend lekker!

 

Ingrediƫnten

broodjes
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze broodje geitenkaas met peer en gekarameliseerde uien

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 10 minuten
Stap 1
Verwarm een koekenpan met boter of margarine op het vuur. Doe de ui erbij en fruit deze aan. Breng op smaak met zout en peper en doe de basterdsuiker, balsamicoazijn en 2 eetlepels water erbij.
2
Stap 2
Breng aan de kook en verwarm het 10 minuten op laag vuur, met de deksel op de pan. Haal hierna de deksel van de pan en verwarm dit nog 5 tot 7 minuten tot het water verdampt is.
3
Stap 3
Snijd de bolletjes open en verdeel hierover de slamelange. Beleg dit met de gekarameliseerde uien, geitenkaas en partjes peer.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Spring roll salade
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op