Ga naar de inhoud

Carrot cake met speculaaskruiden

Hartverwarmende carrot cake. Als er een taart is die troost biedt dan is het wel carrot cake. Extra lekker met speculaaskruiden door het beslag

40 minuten Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Carrot cake met speculaaskruiden

Vandaag deel ik één van de lekkerste taarten die er is: Carrot Cake. Wat mij betreft is een punt Carrot Cake ultiem genieten door de combinatie van warme smaken (in dit geval met speculaaskruiden) en een frisse topping.

Een hartverwarmende cake, en dat komt goed uit want ik bakte dit recht voor stichting Hartekind. In dit artikel lees je er alles over. En natuurlijk geef ik je het recept zodat je zelf ook aan de bak kunt.

Carrot cake met speculaaskruiden

Aan de slag, voor Hartekind Bakt

Het is je vast opgevallen dat ik mijn carrot cake met speculaaskruiden heb gebakken in een hartvorm én heb versierd met hartjes. Dit heeft alles te maken met de actie Hartkind Bakt.

Ik zet mij als ambassadeur in voor stichting Hartekind. De stichting zet zich in voor kinderen met een hartafwijking, op dit moment is een hartafwijking nog steeds doodsoorzaak nummer 1 bij kinderen tot 15 jaar. Door onderzoek te doen kan daar hopelijk verandering in komen.

De uitdaging is om in november zoveel mogelijk lekkers te bakken en te verkopen voor Stichting Hartekind. Koekjes, cakejes, taarten, alles mag, zolang er maar een hartje in zit.

Doe je met mij mee in november? Geef je snel op via hartekind.nl/hartekindbakt en ga thuis aan de slag! Bak iets lekkers met een hartvorm en verkoop dit aan familie, vrienden en buren.

Carrot cake met speculaaskruiden

Carrot cake met speculaaskruiden

Carrot Cake met speculaaskruiden, ultiem comfortfood. Een echte herfsttaart. Verwarmend en fris tegelijk, en deze carrot cake is super zacht van binnen. De perfect carrot cake.

Mijn dochters hebben geholpen bij het bakken van deze cake, ze vonden het wel gek dat er appelmoes door het beslag ging en dat we er echte reepjes wortel in deden 😉 Maar gelukkig proefde ze hier niets meer van en hebben ze er ontzettend van genoten.

Ik heb de carrot cake gebakken in een hartvorm, je kunt hiervoor ook een ronde springvorm van 22 cm voor gebruiken.

Het aller lekkerst aan de carrot cake is misschien wel de romig frisse topping van botercrème. In dit geval heb ik hiervoor het basisrecept van Laura’s Bakery gebruikt. En de crème gebruik ik in dit geval niet alleen als topping maar ook als vulling van de worteltjestaart.

Voor Hartekind Bakt heb ik de taart versierd met oranje sprinkels in hart-vorm en gehakte pecannoten. Uiteraard kun je dit ook weglaten of de carrot cake met speculaaskruiden op een andere manier versieren.

Carrot cake met speculaaskruiden

 

Carrot cake met speculaaskruiden

Ingrediënten

punten

Voor de botercrème

Extra benodigd

  • Bakvorm met een diameter van 22 cm
  • hartvormige koekjessteker
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze carrot cake met speculaaskruiden

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet je bakvorm in.
2
Stap 2
Meng in een kom de droge ingrediënten: bloem, bakpoeder, baksoda, zout, speculaaskruiden (of kaneel).
3
Stap 3
Mix in een andere kom de natte ingrediënten door elkaar: zonnebloemolie, appelmoes, eieren, poedersuiker, lichtbruine basterdsuiker en vanille.
4
Stap 4
Doe de kom met droge ingrediënten bij de natte ingrediënten en roer door elkaar. Doe de geraspte wortel erbij en roer dit mengsel goed door.
5
Stap 5
Verdeel het beslag over de bakvorm.
6
Stap 6
Bak de taart in 40-45 minuten goudbruin en gaar. Check met een satéprikker of de cake in het midden gaar is, komt de prikker er schoon uit? Dan is de cake gaar.
7
Stap 7
Laat de taart hierna afkoelen.
8
Stap 8
Bereid ondertussen de botercrème. Zeef de bloem en doe dit samen mt de melk in een klein pannetje. Klopt met een garde de bloem door de melk. Zet het pannetje op het vuur en blijf rustig roeren tot het aan de kook komt. Draai het vuur lager als het mengsel kookt.
9
Stap 9
Het mengsel wordt dikker, na vijf minuten is het ongeveer dik genoeg. Je kunt checken of het dik genoeg is door een satéprikker in het mengsel t steken. Als het mengsel goed is blijft deze er rechtop in staan.
10
Stap 10
Doe het mengsel in een kom en bedek met plasticfolie. Laat het zo afkoelen tot kamertemperatuur. Belangrijk is dat het mengsel glad is en geen klontjes bevat. Zitten er wel klontjes in, dan kun je hem t even door een zeef drukken.
11
Stap 11
Klop in een andere kom de boter samen met de poedersuiker luchtig. Doe de vanille extract erbij en blijf mengen tot alles is opgenomen.
12
Stap 12
Als het bloemmengsel goed is afgekoeld kun je dit toevoegen aan het botermengsel. Klop het mengsel nog zo’n vijf minuten door. Zet de kom dan weer in de koelkast, ongeveer een half uur. Hierna kun je de taart afmaken.
13
Stap 13
Snijd de cake in het midden door zodat twee lagen ontstaan. Besmeer de onderste helft van de taart met botercrème. Leg de andere bodem erop en besmeer de buitenkant van de taart helemaal met de botercrème.
14
Stap 14
Versier de taart met oranje sprinkels en gehakte pecannoten. Doormiddel van een koekjessteker heb ik de hartjes op de taart gemaakt.
Bekijk ook andere recepten
Lente-plaattaart met courgette en pesto
MonChoutaart Paastaart met bokkepootjes en lemon curd
Spanakopita ovenschotel
Croissant traybake met aardbeien en room

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op