Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus
Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus. Vegetarische ovenschotel met broccoli, aardappel en kaas.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inBroccolischotel met aardappeltjes in kaassaus
Bewaren
Een AVG’tje. Zonder vlees, en verwerkt in een ovenschotel. Deze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus is een lekkere makkelijke maaltijd. Niet alleen wij smulden ervan, onze kids ook!
Aardappelen en broccoli met kaas verwerkt in een vegetarische ovenschotel.
Broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus
AVG, aardappelen met vlees en groenten doen het goed bij ons thuis. Het is een van de weinige gerechten waarbij allebei de meiden lekker mee eten. Hierdoor eten we het regelmatig. Maar natuurlijk is het ook leuk om daarmee af te wisselen. Het hoeft niet iedere keer hetzelfde te zijn. Je kunt aardappelen met groenten goed verwerken in een stamppot, maar ook in een ovenschotel. Dat heb ik gedaan met deze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus.
Broccoli en kaas dat is wat mij betreft een hele fijne match. Kaas maakt broccoli net even lekkerder.
Bij deze broccolischotel heb ik voorgekookte broccoliroosjes en krieltjes met elkaar gemengd. Hierdoor roer ik een sausje van kookroom met ui, knoflook, tijm en geraspte mozzarella. Samen in de oven maakt dit een lekker smeuïge broccolischotel met een krokant korstje.
Niet alleen wij smulden ervan, onze kids ook!
Meer AVG met een twist
Heb je na deze broccolischotel met aardappeltjes en kaas trek gekregen in meer AVG-recepten met een twist? Dan tip ik je deze toppers die al op Brenda Kookt staan. Een lekkere roerbakschotel met aardappeltjes, traybakes, stamppotten en ovenschotels. Allemaal heerlijke gerechten van aardappel met groenten en vlees.
- Snelle roerbak van aardappeltjes met pesto
- Parmezaan aardappeltjes met broccoli
- Sperziebonenstamppot met gerookte kip
- Bloemkoolovenschotel met gehakt en kaas
- Traybake van aardappel met rookworst
- Boerenkoolstamppot met shoarma
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus
Stap 1
Kook de broccoliroosjes en krieltjes in water voor.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook aan tot de ui glazig ziet. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe. Doe hierna de kookroom erbij en verwarm kort mee.Stap 4
Giet de aardappeltjes en broccoli af en verdeel het over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Roer de helft van de mozzarella door de kookroom en verdeel dit mengsel over de aardappeltjes en broccoli. Bestrooi de schotel met de overige geraspte mozzarella.Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin en gegratineerd is.Stap 7
Serveer de schotel hierna direct.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze broccolischotel met aardappeltjes in kaassaus
Stap 1
Kook de broccoliroosjes en krieltjes in water voor.Stap 2
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.Stap 3
Verwarm olie in een koekenpan en fruit de ui met knoflook aan tot de ui glazig ziet. Breng op smaak met zout en peper en voeg de tijm toe. Doe hierna de kookroom erbij en verwarm kort mee.Stap 4
Giet de aardappeltjes en broccoli af en verdeel het over de ovenschaal. Breng op smaak met zout en peper.Stap 5
Roer de helft van de mozzarella door de kookroom en verdeel dit mengsel over de aardappeltjes en broccoli. Bestrooi de schotel met de overige geraspte mozzarella.Stap 6
Verwarm de schotel 20 minuten in de oven, tot de kaas mooi goudbruin en gegratineerd is.Stap 7
Serveer de schotel hierna direct.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in2 reacties
Irene
Kook de broccoliroosjes en krieltjes in water voor…. Ehhh hoelang ♀️ de ervaren kok weet daar vast raad mee, maar helaas ben ik dat niet.
Brenda Hoff
Daar heb je een punt. In dit geval kook ik ze voor tot ze net zacht beginnen te worden. Ongeveer 8-10 minuten. Broccoli mag eventueel nog wat korter.