Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Pasta met pompoen en salie

Vandaag gaan we voor een super lekker herfstgerecht, een echte herfstpasta. Pasta met pompoen en salie en champignons. Comfortfood to the max! Deze pastaschotel verwarmen we met kaas in de oven, zo wordt hij extra lekker. Een perfecte schotel voor een regenachtige herfstdag. Al smaakt hij ook goed op een zonnige herfstdag hoor ;)

Pasta met pompoen en salie

Herfstrecepten

Zeg je herfstrecepten, dan denk ik meteen aan pompoen. Pompoen = herfst. Echt herfstvoedsel. Mijn favoriet gerecht met pompoen blijft pompoensoep, het liefst van geroosterde pompoen zoals in dit recept. Maar ook in andere gerechten doet pompoen het natuurlijk super goed. Ovenschotels, stamppot en pasta met pompoen.

Een paar toppers met pompoen die ik bij deze graag met je deel zijn deze recepten:

Maar in dit artikel geef ik je een ander recept pasta met pompoen dus, en salie. Ik vind deze combinatie super goed samen gaan. In mijn kookboek Makkelijk & Snel staat ook een hele lekkere galette met pompoen en salie. Een soort hartige taart, maar dan anders. Deze keer ga ik dus voor een pasta met deze ingrediënten.

Pasta met pompoen en salie

Pasta met pompoen en salie

De hoofdingrediënten zijn de pasta, pompoen en salie. Maar ook kaas. Want nadat we de pasta en pompoen gemengd hebben met de saus gaat het nog even lekker de oven in. Kaas maakt het daarbij extra lekker want dat gaat smelten en zorgt ook voor een krokant korstje.

En dit is ook vegetarische schotel. In plaats van vlees (zoals bijvoorbeeld gehakt) heb ik in dit geval lekker veel champignons toegevoegd aan de pasta. Heerlijk! En hier aan tafel werd het vlees niet gemist.

Ga jij ook van deze schotel van pasta met pompoen en salie genieten deze herfst?

Pasta met pompoen en salie

Pasta met pompoen en salie

30 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 500 gram pasta penne
  • 800 gram pompoenblokjes
  • 1 ui gesnipperd
  • 250 champignons in plakjes
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 3 blaadjes salie fijngesneden (of 1,5 tl gedroogde salie)
  • 300 ml groentebouillon
  • 150 gram geraspte mozzarella of gerapste kaas
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Kook de pasta gaar.
  • Kook in een andere pan de pompoenblokjes beetgaar.
  • Verwarm de koekenpan op het vuur en fruit de ui. Doe hierna de champignons en erbij en bak dit 10 minuten aan.
  • Doe hierna de tomatenpuree, knoflook en zout en peper erbij. Bak dit 5 minuten mee. Breng op smaak met oregano, en salie. Voeg de bouillon toe en roer door elkaar.
  • Doe alles bij elkaar, pasta en pompoenblokjes en kaas. Roer door en verdeel over de ovenschotel. Bestrooi eventueel met extra kaas.
  • Dek de schotel af met folie en bak 15 minuten. Verwijder de folie hierna en bak nog 10 minuten.

Pasta met pompoen en salie
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Pasta, Vegetarisch

Pasta met pompoen en salie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

3 Reacties

  1. Marianne 3 november 2021 om 17:32

    4 sterren
    Was lekker .alleen vond ik het teveel.zeker qua pasta.

  2. Klaasje 3 november 2021 om 19:53

    Lijkt me lekker. Heb je een indicatie voor de kooktijd om de pompoen beetgaar te krijgen?

    1. Brenda Hoff 17 november 2021 om 08:54

      met 10 a 12 minuten zou de pompoen beetgaar moeten zijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!