Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Bestel nu:

de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 en de Makkelijk & Snel agenda 2022!

Bestel nu:

Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022

Makkelijk & Snel agenda 2022!

Lasagne met zalm en spinazie

Het is vrijdag, en daarom publiceer ik vandaag weer een lekker recept met vis. Lasagne met zalm en spinazie. Een lasagneschotel met een twist, gebaseerd op een van mijn favoriete snelle pasta-recepten. Super simpel om te maken, en heel erg lekker.

Zet jij deze snelle schotel van lasagne met zalm en spinazie op tafel?

Lasagne met zalm en spinazie

 

Lasagne recepten

Lasagne is de Italiaanse ovenschotel met pasta. Meestal heeft de schotel een rode saus met gehakt. Super lekker! Maar het is ook leuk om eens te variëren met lasagne, zoals ik nu gedaan heb met lasagne met zalm en spinazie.

Op BrendaKookt.nl zijn inmiddels al meerdere lasagne recepten gepubliceerd. Klassiek zoals lasagne al Forno en lasagne bolognese, maar ook lasagnerecepten met een twist. Zoals met pompoen en courgette erin verwerkt. Een paar toppers:

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met een twist dus, lasagne met zalm en spinazie. Gebaseerd op een van mijn favoriete snelle pasta recepten. Pasta met Boursin, spinazie en zalm. Deze keer verwerkte ik deze ingrediënten in een lasagne.

Om de lasagne met zalm en spinazie te bereiden bakken we de verse spinazie aan zodat het slinkt. Hierbij gaat de Boursin, dit verwarmen we kort mee zodat het smelt en er een roomsausje ontstaat.

En hierna is het een kwestie van het bouwen van de lasagne. Een laagje van het spinazie-boursinmengsel verdeel we over de bodem. Hierop gaan verse lasagne vellen. In dit geval gebruik ik verse lasagnevellen omdat deze eerder gaar zijn, en minder vocht nodig hebben om te garen. Op de lasagnevellen komt een laagje gerookte zalm. Hierna herhalen we de laagjes nog een keer: spinazie-boursin, lasagnebladen en gerookte zalm. Hierop verdelen we de laatste spinazie en dit besprenkelen we met geraspte mozzarella.

Dit schuif je in de oven, en na 25 minuten kun je genieten van een hele lekkere lasagne. Met een twist. Lasagne met zalm en spinazie.

Lasagne met zalm en spinazie

 

Lasagne met zalm en spinazie

20 minuten
+ 25 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 800 gram verse spinazie
  • 1 bakje Boursin cuisine roomkaas
  • 125 ml creme fraiche
  • 10 verse lasagnevellen
  • 400 gram gerookte zalm
  • 120 gram geraspte mozzarella
  • olijfolie om in te bakken
  • zout en peper

Bereiding

  • Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovesnchaal in.
  • Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Bak de verse spinazie hierin aan.
  • Voeg als de spinazie geslonken is de Boursin cuisine en creme fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door en verwarm mee.
  • Verdeel 1/3 van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bekleed dit mt verse lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje gerookte zalm. Verdeel hierover 1/3 van het spinaziemengsel en beleg ook dit weer met de verse lasagnebladen. Verdeel hierover nog en laagje zalm en maak af met de rest van het spinaziemengsel. Bestrooi tot slot met geraspte mozzaralla.
  • Verwarm de lasagne 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.

Lasagne met zalm en spinazie
Hoofdgerecht
Pasta

Lasagne met zalm en spinazie

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

4 Reacties

  1. Jolanda 29 oktober 2021 om 16:57

    Gebruik je roomkaas of cremefraiche? Je hebt de 1 in je ingrediënten staan en de ander in het recept😅. Het recept klinkt iig heerlijk

    1. Brenda Hoff 17 november 2021 om 09:00

      Kan allebei, maar ik heb in dit geval creme fraiche gebruikt. Ik zal het direct even aanpassen. De Boursin is ook een roomkaas.

  2. Marjo 1 november 2021 om 10:07

    Ziet er heerlijk uit, staat ook op het menu van de week. Maar is het ook mogelijk met gedroogde lasagne bladeren? Moet dan de oventijd aangepast worden misschien?

    1. Brenda Hoff 17 november 2021 om 08:58

      In dat geval moet de oventijd inderdaad worden aangepast. Ook hebben gedroogde lasagnebladen wat meer vocht nodig, omdat de saus in dit geval minder vloeibaar is gebruik ik daarom verse lasagnebladen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Beoordeel recept




Meld je aan voor mijn maandelijkse nieuwsbrief en ontvang tijdelijk een gevarieerd weekmenu (5 recepten) uit de Makkelijke Maaltijden scheurkalender 2022 helemaal gratis!