Ga naar de inhoud

Lasagne met zalm en spinazie

Super simpele lasagne met zalm en spinazie. Gebaseerd op een van mijn favoriete snelle pasta-gerechten. Met Boursin.
20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op

Lasagne met zalm en spinazie

Het is vrijdag, en daarom publiceer ik vandaag weer een lekker recept met vis. Lasagne met zalm en spinazie. Een lasagneschotel met een twist, gebaseerd op een van mijn favoriete snelle pasta-recepten. Super simpel om te maken, en heel erg lekker.

Zet jij deze snelle schotel van lasagne met zalm en spinazie op tafel?

Lasagne met zalm en spinazie

 

Lasagne recepten

Lasagne is de Italiaanse ovenschotel met pasta. Meestal heeft de schotel een rode saus met gehakt. Super lekker! Maar het is ook leuk om eens te variƫren met lasagne, zoals ik nu gedaan heb met lasagne met zalm en spinazie.

Op BrendaKookt.nl zijn inmiddels al meerdere lasagne recepten gepubliceerd. Klassiek zoals lasagne al Forno en lasagne bolognese, maar ook lasagnerecepten met een twist. Zoals met pompoen en courgette erin verwerkt. Een paar toppers:

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met zalm en spinazie

Lasagne met een twist dus, lasagne met zalm en spinazie. Gebaseerd op een van mijn favoriete snelle pasta recepten. Pasta met Boursin, spinazie en zalm. Deze keer verwerkte ik deze ingrediƫnten in een lasagne.

Om de lasagne met zalm en spinazie te bereiden bakken we de verse spinazie aan zodat het slinkt. Hierbij gaat de Boursin, dit verwarmen we kort mee zodat het smelt en er een roomsausje ontstaat.

En hierna is het een kwestie van het bouwen van de lasagne. Een laagje van het spinazie-boursinmengsel verdeel we over de bodem. Hierop gaan verse lasagne vellen. In dit geval gebruik ik verse lasagnevellen omdat deze eerder gaar zijn, en minder vocht nodig hebben om te garen. Op de lasagnevellen komt een laagje gerookte zalm. Hierna herhalen we de laagjes nog een keer: spinazie-boursin, lasagnebladen en gerookte zalm. Hierop verdelen we de laatste spinazie en dit besprenkelen we met geraspte mozzarella.

Dit schuif je in de oven, en na 25 minuten kun je genieten van een hele lekkere lasagne. Met een twist. Lasagne met zalm en spinazie.

Lasagne met zalm en spinazie

 

Lasagne met zalm en spinazie

Ingrediƫnten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze lasagne met zalm en spinazie

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden, vet een ovesnchaal in.
2
Stap 2
Verwarm een grote koekenpan of hapjespan met olie op het vuur. Bak de verse spinazie hierin aan.
3
Stap 3

Voeg als de spinazie geslonken is de Boursin cuisine en creme fraiche toe. Breng op smaak met zout en peper. Roer door en verwarm mee.

4
Stap 4

Verdeel 1/3 van het spinaziemengsel over de bodem van de ovenschaal. Bekleed dit mt verse lasagnebladen. Verdeel hierover een laagje gerookte zalm. Verdeel hierover 1/3 van het spinaziemengsel en beleg ook dit weer met de verse lasagnebladen. Verdeel hierover nog en laagje zalm en maak af met de rest van het spinaziemengsel. Bestrooi tot slot met geraspte mozzaralla.

5
Stap 5
Verwarm de lasagne 25 minuten in de oven en serveer het hierna direct.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Cajun kip met rijst en spinazie
Romige pasta met asperge en pesto
Bloemkoolschotel met gehakt en kaassaus

8 reacties

Sjouk

Lijkt mij n heerlijk gerecht! Maar wel een vraag kun je deze met room en verse lasagne ook van te voren maken bv 1. Dag/ ochtend? Gr Sjouk

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ik zou hem dan wel even afbakken, en de volgende dag opnieuw verwarmen.

Marjo

Ziet er heerlijk uit, staat ook op het menu van de week. Maar is het ook mogelijk met gedroogde lasagne bladeren? Moet dan de oventijd aangepast worden misschien?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

In dat geval moet de oventijd inderdaad worden aangepast. Ook hebben gedroogde lasagnebladen wat meer vocht nodig, omdat de saus in dit geval minder vloeibaar is gebruik ik daarom verse lasagnebladen

Jolanda

Gebruik je roomkaas of cremefraiche? Je hebt de 1 in je ingrediƫnten staan en de ander in het recept . Het recept klinkt iig heerlijk

Laat een bericht achter

Nicole

In het recept staat dat je boursin en creme fraiche moet gebruiken. Klopt dat?

Brenda Hoff

Kan allebei, maar ik heb in dit geval creme fraiche gebruikt. Ik zal het direct even aanpassen. De Boursin is ook een roomkaas.

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op