Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Kip teriyaki eenpansgerecht

Yes, tijd voor een hele lekkere makkelijke maaltijd. Kip teriyaki eenpansgerecht met rijst. Een complete maaltijd met rijst, bereid in één braadpan. Lees snel verder om hiermee aan de slag te gaan! Eenpansgerechten Als iets een makkelijke maaltijd is dan is het wel een eenpansgerecht. Je hebt weinig keukenapparatuur en...
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Kip teriyaki eenpansgerecht

Yes, tijd voor een hele lekkere makkelijke maaltijd. Kip teriyaki eenpansgerecht met rijst. Een complete maaltijd met rijst, bereid in één braadpan. Lees snel verder om hiermee aan de slag te gaan!

Kip triyaki met rijst eenpansgerecht

Eenpansgerechten

Als iets een makkelijke maaltijd is dan is het wel een eenpansgerecht. Je hebt weinig keukenapparatuur en pannen nodig en hebt daarna lekker weinig af te wassen. En meestal zijn het ook gerechten waar je zelf niet zo heel veel aan hoeft te doen. Win-win-win dus!

Een paar favoriete eenpansgerechten van mij zijn jambalaya met rijst en chorizo en cajun pasta met spinazie maar ook Provençaalse roerbak en de roerbak met zigeunerschnitzel.

eenpansgerecht kip teriyaki

Voor deze kip teriyaki eenpansgerecht met rijst gebruik ik de vernieuwde Sysas braadpan. Sysas ken je wellicht van de beurs of van het keukenkastje van je moeder of oma? Sysas is al 45 jaar niet weg te denken, met de kwaliteitspannen wordt in menig keuken gekookt.

De Sysas braadpan met glazen deksel en 2 handvatten die ik voor dit recept gebruik is multifunctioneel. Je kunt ermee bakken en braden zonder boter of olie, maar ook lekkere sudder-gerechten en eenpansgerechten in bereiden. En je kunt de pan tot 180 graden verwarmen, perfect om gerechten even te gratineren in de oven.

Sysas braadpannen zijn vrij van PFOA (Teflon), PTFE, zware metalen en nikkel. De pannen zijn geschikt voor iedere warmtebron.

Tip: tot 20 december krijg je 10% korting op Sysas pannen op Sysas.nl gebruikt hiervoor code FEEST21.

Eenpansgerecht kip teriyaki met rijst

Kip teriyaki met rijst, eenpansgerecht

Kip teriyaki is wat mij betreft een klassieker. Ik heb in iedere Makkelijke Maaltijden Scheurkalender wel een recept voor kip teriyaki gedeeld. Het is een perfecte makkelijke maaltijd die je snel op tafel zet en gemakkelijk zelf zonder pakjes kunt koken. Deze keer geef ik de kip teriyaki een kleine twist. De rijst serveren we er niet bij of naast, maar koken we met het gerecht mee.

Een eenpansgerecht dus. Met kip, zelfgemaakte teriyakisaus, paprika, wortel, champignons, broccoli en rijst. Allemaal gegaard in dezelfde Sysas braadpan.

De bereiding is heel simpel. Eerst meng je voor de teriyakisaus sojasaus met honing, gember en knoflook. Vervolgens bak je kipblokjes rondom aan in de braadpan met een deel van de teriyakisaus erbij. Hierna gaan de groenten en champignons erbij samen met de rijst en bouillon. De rijst kookt samen met de groenten gaar in de bouillon en saus. Doordat de rijst in de saus en bouillon wordt gekookt heeft deze straks extra veel smaak.

De broccoli voegen we last minute toe zodat deze nog een lekkere bite heeft. Met ringetjes lente-ui maak ik de kip terikyaki eenpansgerecht af.

Het resultaat is een simpele kip teriyaki eenpansgerecht. Vol van smaak.

Kip triyaki met rijst eenpansgerecht

kip teriyaki

Dit artikel schreef ik in samenwerking met Sysas.

Ingrediënten

personen

Voor de teriyakisaus

Extra benodigd

  • Sysas Braadpan, met deksel
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze kip teriyaki eenpansgerecht

Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Roer de ingrediënten voor de teriyakisaus door elkaar.
2
Stap 2
Verwarm de Sysas braadpan op het vuur met olie. Doe de blokjes kipfilet en helft van de saus erbij. Bak de kip rondom aan.
3
Stap 3
Doe hierna de blokjes wortel, paprika, rijst, champignons, bouillon erbij. Roer door zodat d rijst bedekt is met de bouillon, voeg eventueel extra water toe als dat nodig is. Breng aan de kook en laat het op zacht vuur 15 minuten, met de deksel op de pan, pruttelen.
4
Stap 4
Roer de kip teriyaki door en doe hierna broccoli erbij samen met de overige saus en verwarm dit 10 minuten mee.
5
Stap 5
Controleer of de rijst en broccoli gaar zijn. Als het niet gaar is, verwarm het nog 5 minuutjes mee. Voeg eventueel een kopje water toe als de rijst te droog is naar smaak.
6
Stap 6
Garneer met ringetjes lente-ui.
Bekijk ook andere recepten
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Mini plaattaartjes met ham, ei en MonChou
Club egg met bacon

4 reacties

Jan

Heb ik wel gedaan, wil prima. Heerlijk gerecht!

Laat een bericht achter

Jos
5/5 sterren

Heb ik afgelopen zaterdag gemaakt in een gewone braadpan. Super lekker recept.

Laat een bericht achter

Mariëtte

Dit komt zeker op tafel!!! Alleen gebruik ik boontjes ipv broccoli

Laat een bericht achter

Matanja

Ziet er lekker en gezond uit!! Ik wil dit vd week gaan maken, kan dit ook in een hapjespan gemaakt worden?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op