Ga naar de inhoud

Omeletkrans met spinazie en zalm – Kerstontbijt

Lekker ontbijtrecept. Omeletkrans met spinazie en zalm. Alle ingrediënten van egg's Benedict, maar dan anders bereid.

15 minuten Voorbereidingstijd
20 minuten Bereidingstijd
Delen op

Omeletkrans met spinazie en zalm – Kerstontbijt

Na alle lekkere gerechten voor het kerstdiner die we de afgelopen week hebben gedeeld schakelen we nu even naar het kerstontbijt. Dit is namelijk een topper van een recept voor bij het kerstontbijt. Of de kerstlunch of -brunch. Een omeletkrans met spinazie en zalm.

Zie het als ego’s benedict met een twist. Ei met spinazie en zalm, in knapperig bladerdeeg met Hollandaisesaus. Zo, lekker! Loopt het water je al in de mond?

Omeletkrans met spinazie en zalm

Stiekem vind ik het ontbijt het leukste aan Kerstmis. Lekker thuis, nog in pyama, een ontbijt maken dat net wat meer bijzonder is dan normaal. Dus een lekker warm croissantje, vers brood, een ei, plakje tulband en wellicht nog iets anders. Deze kerst weet ik wat ik op tafel ga zetten, namelijk deze omeletkrans met spinazie en zalm. Het is echt een topper, die bij ons thuis al super in de smaak viel tijdens het testkoken.

Kerstontbijt met zalm

Omeletkrans met spinazie en zalm

Ik was op zoek naar een andere manier om eggs benedict op tafel te zetten en als je goed kijkt, dan zitten (bijna) alle ingredienten voor dat gerecht in de omeletkrans met spinazie en zalm. Namelijk zalm, spinazie, ei en Hollandaisesaus. Alleen het briochebrood ontbreekt in dit geval, maar dat heb ik vervangen door roomboterbladerdeeg.

Het recept van Hollandaisesaus haal ik trouwens sinds jaar en dag van Culy. Dit foolproof recept is namelijk zó makkelijk en handig dat ik het zelf niet beter zou kunnen verzinnen. Probeer maar!

Ontbijt recepten

Wil je naast deze omeletkrans met spinazie en zalm nog wat andere lekkere dingetjes op tafel zetten bij het kerstontbijt? Dat kan! Wat mij betreft kan een plakje tulband niet ontbreken, maar het is ook lekker om er nog andere broodjes bij te maken. Ik tip je graag deze toppers:

Zalm met hollandaise

Omeletkrans met spinazie en zalmsnippers

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • Sttaafmixer
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze omeletkrans met spinazie en zalm – kerstontbijt

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 20 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 220 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2
Stap 2
Snijd of pers het teentje knoflook fijn. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en voeg de spinazie en knoflook toe. Roerbak totdat de spinazie geslonken is en zoveel mogelijk water is verdampt. Doe dan de spinazie in een bolzeef en druk er nog zoveel mogelijk water uit.
3
Stap 3
Kluts 3 eieren los en bak hier in een koekenpan met daarin olijfolie een roerei van. Meng het roerei vervolgens met de spinazie en de zalm en laat kort afkoelen. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
4
Stap 4
Rol het bladerdeeg uit over de bakplaat. Verdeel vervolgens het roereimengsel over het bladerdeeg en rol het bladerdeeg dan over de lange zijde op. Druk de naad dicht. Breng vervolgens de uiteinden van de rol naar elkaar toe zodat je een ronde krans hebt. Zet vervolgens met een keukenschaar om de zoveel cm een knip. Bestrijk dan de omeletkrans met het laatste, losgeklopte ei en bak de omeletkrans in 20 minuten af in de oven.
5
Stap 5
Maak in de tussentijd de Hollandaisesaus. Smelt hiervoor de boter in een steelpannetje en laat kort afkoelen. Doe vervolgens het ei samen met de theelepel water en het scheutje wijnazijn en wat peper en zout in een hoge (maat)beker. Zet je staafmixer in de beker en zet ‘m aan. Voeg vervolgens scheutje voor scheutje de gesmolten boter toe. De saus wordt steeds ietsje dikker en is klaar als alle boter is toegevoegd.
6
Stap 6
Serveer de omeletkrans met de Hollandaisesaus en wat verse bieslook.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ketjap-noedels met zalm en broccoli
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd
Eton mess met lemoncurd

1 reactie

Anne

Ook lekker als voorgerecht

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op