Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

Groente lasagne

Groente lasagne. Als er iets is dat een lasagne bevat dan is het tomatensaus, lasagnebladen en gehakt. Vaak bevat een lasagne weinig groenten en veel vlees. Bij deze groente lasagne is dat niet het geval. Het vlees heb ik weggelaten. In plaats hiervan heb ik extra veel groenten toegevoegd.

Groente lasagne

Woensdag is dit jaar een dag waarop we in ons gezin bewust vegetarisch eten. Ik merk dat als we hier geen vaste dag voor aanwijzen het structureel vergeten wordt. Daarom hebben we besloten hier een vaste dag voor aan te wijzen. Vorige week had ik trek in lasagne, op woensdag. Dus ik besloot een vegetarische variant te maken, een groente lasagne. Het was erg lekker, en daarom deel ik het recept hier graag met je.

Groente lasagne

Voor deze vegetarische lasagne heb ik geen linzen of bonen toegevoegd. Bij mij in het gezin zijn ze daar namelijk niet echt fan van. Wel heb ik in plaats van het gehakt extra groenten toegevoegd.

De vegetarische lasagne heeft een basis van tomatensaus met courgette, wortel en paprika. Met knoflook, Italiaanse kruiden en groentebouillon breng ik de lasagne op smaak. De saus laat ik in dit geval minder lang sudderen, minimaal 30 minuten. Maar langer mag ook, daar wordt hij alleen maar lekkerder van.

Na de laagjes groentesaus en (volkoren)lasagnrebladeren verdeel ik mozzarella over de lasagne. Even de oven in en je kunt genieten.

Ben je opzoek naar een echte Italiaanse lasagne? De lekkerste? Dan raad ik niet de groente lasagne aan, maar een recept met vlees. Namelijk de Lasagne alle bolognese of Lasagne al Forno. Beide recepten zijn zo ontzettend lekker!

Groente lasagne

Groente lasagne

1 uur
+ 30 minuten
4 personen

Ingrediënten

  • 1 ui gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook geperst
  • 2 winterwortel s in blokjes
  • 2 courgettes in blokjes
  • 2 paprika’s in blokjes
  • 500 ml passata
  • 1 blokje groentebouillon
  • 2 theelepels Italiaanse kruiden
  • 10 lasagnebladen evt volkoren
  • 1 bol mozzarella in plakken
  • olijfolie om in te bakken en in te vetten
  • zout en peper
Extra benodigdheden:
  • ovenschaal van ongeveer 23x23 cm

Bereiding

  • Verwarm olijfolie in de pan en fruit de ui met knoflook aan.
  • Doe hierna de blokjes wortel erbij en bak dit 10 minuten mee voor je de blokjes courgette en paprika toevoegt. Bak dit 5 minuten mee.
  • Doe hierna de passata erbij, samen met 100 ml water, het bouillonblokje en Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper. Laat dit minimaal 30 minuten pruttelen, met de deksel op de pan. Langer mag ook.
  • Verwarm de oven op 200 graden en vet een ovenschaal in.
  • Verdeel een laagje van de groente-saus over de bodem van de ovenschaal en beleg dit met lasagnebladen. Herhaal dit nog een keer. Eindig met een laagje saus en bedek dit met plakken mozzarella.
  • Verwarm de schotel 30 minuten in de oven.
  • Serveer de groente lasagne direct uit de oven.

Groente lasagne
Hoofdgerecht
Ovenschotel, Pasta

Groente lasagne

 

 

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Beoordeel recept