Ga naar de inhoud

Brownies met kinderbueno

Twee super lekkere dingen gecombineerd tot een hemels baksel. Brownies met kinderbueno. Kinderbueno brownies. Super lekker!
3 uur Voorbereidingstijd
40 minuten Bereidingstijd
Delen op

Brownies met kinderbueno

Yeah, het is feest vandaag! Want Brenda Kookt bestaat vandaag 10 jaar! TIEN jaar, wauw! Vandaag deel ik daarom een extra lekker (zoet) recept, van twee van mijn favorieten: Brownies met kinderbueno. Oftewel kinderbuenobrownies. Ik kan je zeggen, deze combinatie is he-mels!

Ook hebben we vanaf vandaag hele toffe acties in de shop! En ik ga je nog veel meer vertellen over de afgelopen 10 jaar Brenda Kookt. Lees je mee?

10 jaar Brenda Kookt

10 jaar Brenda Kookt!

Van uit de hand gelopen hobby naar passie naar eigen bedrijf. Met duizenden recepten op de website en maandelijks bijna een miljoen bezoekers online. Maar ook met offline producten: twee kookboeken, 4 edities van de Makkelijke Maaltijden scheurkalender en een eigen agenda. Ik vind het ongelooflijk dat ik zoveel mensen mag inspireren om de keuken in te duiken en te laten zien dat koken helemaal niet moeilijk of ingewikkeld hoeft te zijn.

En misschien wel het het allerleukste: alle berichtjes, reacties en foto’s die jullie, de bezoekers (en soms zelfs fans), van Brenda Kookt mij sturen. Door jullie enthousiasme is het allemaal zoveel leuker om te doen, bedankt!

Om het samen met jullie te vieren deel ik vandaag mega lekkere brownies met kinderbueno. Een hemelse combinatie. Maar er is meer!

Bestel nu met korting én zonder verzendkosten!

Om te vieren dat Brenda Kookt vandaag 10 jaar bestaat heb ik een cadeautje: tot 1 maart bestel je extra voordelig in de shop, én betaal je geen verzendkosten. De scheurkalender is inmiddels uitverkocht, maar deze toffe acties lopen nog wel: zo heb je de agenda nu voor 10,- in huis, en de combinatie van de agenda met het kookboek en de planners is nu maar 25,-! Klik hier om gebruik te maken van de acties (ook super leuk om als cadeautje weg te geven).

Let op: de actie loopt zolang de voorraad strekt (het zijn de laatste agenda’s), en tot 1 maart 2022. 

Op social media en op de site lees je de komende week nog meer over de afgelopen 10 jaar Brenda Kookt. En het komende jaar vieren we het 10-jarig jubileum ook nog, later lees je daar meer over. Laten we snel door gaan naar het echte lekkers, de overheerlijke brownies met kinderbueno. Dikke vette tip voor als je iets mega lekkers wilt bakken!

Brownie met kinderbueno

Voor het 10-jarig jubileum van Brenda Kookt wilde ik natuurlijk een speciaal recept delen. Een spektakelstuk! Maar dan niet eentje die er alleen heel mooi en ingewikkeld uit ziet. Vooral eentje die mega lekker is en gemakkelijk om te maken. Dat werden dus deze brownies met kinderbueno, kinderbueno brownies!

Brownie recepten

Want voor een goede smeuïge brownie mag je mij wakker maken. Geen droog chocolade-cakeje. Maar een brownie die zacht is, bijna te zacht. Oh als je daaraan denkt loopt het water je toch al in de mond?

Iets anders waar ik gek op ben is een reepje kinderbueno. Knapperige biscuit met chocolade en een romige vulling. Dat is de aller lekkerste candybar wat mij betreft. Ik besloot deze twee toppers te combineren in deze brownies met kinderbeuno. Hierbij verwerk ik reepjes kinderbeuno in smeuïge brownie.

Brownie met kinderbueno

Brownies met kinderbueno

Brownies met kinderbeuno dus, of kinderbuenobrownies. Net hoe je ze wilt noemen.

De basis van deze brownies is het brownierecept uit mijn (uitverkochte) eerste kookboek Snelle klassiekers met een twist. In dit kookboek gaf ik de brownies geen twist, het is een basisrecept. Nog steeds is dit het recept dat ik het liefst gebruik als het om brownies gaat. Het is een recept dat ik eindeloos getest heb, omdat ze perfect moesten zijn. En dat zijn ze.

De brownies zijn vol van (chocolade)smaak, smeuïg van binnen en aan de buitenkant licht knapperig. Perfect dus. Voor deze brownies met kinderbeuno heb ik het recept iets aan gepast. Zo heb ik in dit geval ook melkchocolade gebruikt in plaats van pure chocolade. Hierdoor past het nog beter bij de reepjes kinderbueno.

In de kinderbuenobrownies verstop ik (surprise surprise) reepjes kinderbueno. De helft van het browniebeslag verdeel ik over de bakvorm. Hierna verdeel ik de reepjes kinderbeuno welke ik bedek met de rest van het beslag. Zo zitten de reepjes chocolade mooi in het midden van de brownies. Op de foto van de brownies met kinderbueno kun je de reepjes chocolade ook goed zien zitten.

Ik zou zeggen ga aan de bak en proef het zelf. Want deze brownies zijn he-mels!

Brownie met kinderbueno

Brownie met kinderbueno

Andere variatierecepten

Eerder ging ik ook al aan de slag met recepten van brownies en kinderbeuno. Niet gecombineerd in een kinderbuenobrownie, maar wel apart van elkaar. Ik tip je daarom ook graag deze recepten:

Ingrediënten

stuks

Voor de garnering

Extra benodigd

  • Brownievorm van 21x21 cm
  • Bakpapier
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze brownies met kinderbueno

Voorbereiding: 3 uur
Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Bekleed de brownievorm met bakpapier en verwarm de oven voor op 180 graden.
2
Stap 2
Smelt in een pannetje op laag vuur de chocolade met roomboter. Roer goed door en haal de pan van het vuur zodat het mengsel een beetje kan afkoelen.
3
Stap 3
Verwarm de oven voor op 180 graden.
4
Stap 4
Klop de eieren met de kristalsuiker, vanillesuiker en zout schuimig. Roer het afgekoelde chocolademengsel erdoor.
5
Stap 5
Spatel het zelfrijzend bakmeel en de cacaopoeder door het beslag.
6
Stap 6
Breek de helft van de reepjes kinderbueano en roer dit door het beslag.
7
Stap 7
Verdeel de helft van het beslag over de brownievorm. Verdeel hierover de reepjes kinderbueno en verdeel hierover de rest van het beslag. Zorg dat de reepjes chocolade volledig bedekt zijn.
8
Stap 8

Bak de brownies 35 tot 40 minuten in de oven. Hierna is de brownie nog een beetje smeuïg, maar dat is juist goed. (vind je ze nog te zacht in het midden, dan kun je de 5 - 10 minuten langer verwarmen)

9
Stap 9
Laat de brownie hierna 1,5 tot 2 uur afkoelen in de vorm.
10
Stap 10
Smelt de witte en pure chocolade in aparte kommetjes. ‘Drizzle’ de chooclade over de afgkoelde brownies. Laat dit nog 30 minuten staan voor je de brownies aansnijdt.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Soesjestaart
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Eton mess met lemoncurd
Bladerdeegnestjes met Nutella

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op