Ga naar de inhoud

Oreo brownie van de BBQ

Een toetje van de barbecue, het ideale nagerecht. Oreo brownie van de BBQ. Hier heb je altijd nog een gaatje voor, zo lekker!

20 minuten Voorbereidingstijd
30 minuten Bereidingstijd
Delen op

Oreo brownie van de BBQ

Ik was helemaal niet van plan om dit recept met jullie te delen. Maar nu ik deze zomer toch mijn favoriete barbecuerecepten deel mag deze niet ontbreken. Een Oreo brownie van de BBQ. Een toetje,  een beetje machtig, maar zo lekker!

Een goede brownie is mijn favoriete toetje ever, voor een zelfgebakken exemplaar mag je mij serieus wakker maken. Daarom kon ik dit recept van BBQ Junkie niet weerstaan.

Oreo brownie van de BBQ

Toetje van de BBQ

En toetje na het barbecueën, eigenlijk heb ik daar meestal geen ruimte meer voor. Ik eet dan vaak ongemerkt toch meer dan bij een normale maaltijd, het toetje past er dan niet altijd meer bij. Maar sinds kort heb ik ontdekt dat je hele lekkere toetjes kunt bereiden op de BBQ. Nu zorg ik er gewoon voor dat daar nog ruimte voor is. Bij mezelf, en ook bij de gasten.

Wat opvallend is aan eerdere toetjes van de barbecue die we hier hebben gedeeld is dat het altijd fruit bevatte. Zoals banaan met chocolade en marshmallows (ook super lekker!), gegrilde perzik met monhou en gegrilde ananas. De laatste tijd ga ik meer richting chocolade van de barbecue, in plaats van fruit. Zo ga ik graag voor een variatie op smores van de barbecue.

En aangezien mijn favoriete toetje een goede brownie is was moest ik de oreo brownie van de BBQ van BBQ Junkie gemaakt hebben.

Oreo brownie van de BBQ
Oreo brownie van de BBQ

Inmiddels vind ik dat iedereen dit toetje moet maken. Deze Oreo brownie van de BBQ is zo lekker!

De Oreo brownie van de BBQ bevat zowel melk- als pure chocolade, misschien maakt dat deze brownie wel extra lekker! En natuurlijk Oreo’s. Niet alleen bovenop de brownie, maar ook erin. Dubbelop dus!

Deze brownie bak je dus niet in de oven, maar op de barbecue. Dit doe op een barbecue met deksel, ik gebruik hiervoor de Bastard. Het beslag giet je in een skilled, dit is een gietijzeren pan. Maar je kunt bijvoorbeeld ook een ovenschotel of aluminium-schaaltje gebruiken. Als je de Oreo brownie van de BBQ na het voorbereiden direct gaat bakken is bakpapier niet nodig. Maar als je hem (zoals ik deed) nog een paar uur in de koelkast zet is dat wel fijn. Zo plakt het beslag niet zo aan de gietijzeren pan.

Het resultaat is een super lekkere versgebakken zachte Oreo brownie van de BBQ. Je kunt het serveren met een bol ijs, of slagroom. Maar dat hoeft niet.

En zeg nou zelf, voor een toetje als deze heb je toch altijd een gaatje over?

Oreo brownie van de BBQ

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • BBQ met deksel
  • gietijzeren skillet (27 cm)
  • eventueel bakpapier
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze oreo brownie van de bbq

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 30 minuten
Stap 1
Steek de barbecue aan, ga voor een indirecte hitte en een temperatuur van 200 graden.
2
Stap 2
Zet een pannetje op laag vuur en smelt hierin de boter met de blokjes chocolade. Roer dit goed door, zodat de chocolade niet verbrand. Haal de pan van het vuur als de chocolade en boter beide gesmolten zijn, roer nogmaals goed door. Zet het hierna even weg zodat het een beetje kan afkoelen.
3
Stap 3
Klop in een kom de eieren met de basterdsuiker luchtig. Doe hierna het boter/chocolademengsel erbij terwijl je dit met een garde goed doorroert. Roer hierna het zelfrijzend bakmeel door het beslag.
4
Stap 4
Pak de skillet erbij. Ga je de brownie niet direct op de barbecue verwarmen? Gebruik dan bakpapier om de bodem van de skillet te bedekken.
5
Stap 5
Verdeel de helft van de grof gebroken Oreo’s over de bodem van de schaal. Giet het browniebeslag erover en verdeel hierover de rest van de Oreo’s.
6
Stap 6
Is de barbecue op temperatuur? Zet de skillet op het rooster en sluit de barbecue met de deksel. Bak de Oreo brownie 30 minuten op de BBQ. De brownie mag in het midden nog een beetje nat zijn, maar let op dat hij niet te vloeibaar is. Is de brownie nog te vloeibaar? Bak het dan nog 5 tot 10 minuten langer.
7
Stap 7
Haal de skillet met een ovenschandschoen van de BBQ, laat de brownie 10 minuten afkoelen. Serveer de Oreo brownie hierna. Met een lepel kun je porties uit de skilled scheppen.
8
Stap 8
Ook lekker met slagroom en/of vanille ijs.
Bekijk ook andere recepten
Vanillecake basisrecept
Wortelcake met havermout
Citroen-Parmezaan aardappeltjes
Truffelrisotto met champignons

8 reacties

Hillig

Ik wil dit graag vooraf al klaarzetten. Kan ik het volledige recept al klaarmaken en pas een paar uur later het op de bbq zetten? En waar moet ik het dan bewaren?

Laat een bericht achter

Hillig

Hallo, Ik wil deze graag op de bbq maken maar ik vraag me af of ik het ruim voordat hij de bbq op gaat al klaargemaakt kan worden. Hoe kan ik hem dan het beste bewaren?

Laat een bericht achter

Fleur

Deze taart klinkt echt top, maar zou hem graag in de oven willen doen. Welke temperatuur en hoe lang moet hij in de oven?

Laat een bericht achter

Ina van der Elburg

Kan deze ook id oven gemaakt worden? 200 graden?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan ook Ina, ik zou dan 200 graden doen

marja

Ja ik ben ook wel heel benieuwd of dit in de oven kan (gezien het niet mooie weer hahaha)

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja dat kan ook hoor Marja

Lisa

Klinkt heerlijk! Hoe lang en op welke temperatuur moet hij in de oven als je geen bbq met deksel hebt?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op