Ga naar de inhoud

Citroen scones met lemon curd

Citroen scones met lemon curd. Frisse mini scones die het heel goed doen bij de paasbrunch. Een lekker zoet-fris hapje.
15 minuten Voorbereidingstijd
12 minuten Bereidingstijd
Delen op

Citroen scones met lemon curd

Yum! Vandaag gaan we voor een heerlijk zoet en fris hapje. Scones. Maar geen gewone scones, scones met een twist! Citroen scones met lemon curd. Een super lekker hapje dat het heel goed doet bij de koffie maar ook als afsluiter van de paasbrunch.

Citroenscones met lemon curd

Paasrecepten

Het lijkt misschien nog wat vroeg, maar we zitten vanaf nu helemaal in de paassferen. Over 2 weken is het namelijk al Pasen. Dus paasrecepten is wat de klok slaat de komende week. Om jullie voor te bereiden op heerlijke paasdagen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle paasrecepten die al online staan.

Als er één lekkernij is dat ik ontzettend goed bij Pasen vind passen zijn het wel scones. Een lekker zoet en fris hapje dat het goed doet bij de paasbrunch of bij de koffie. Deze keer deel ik heerlijke citroen scones met lemon curd.

Citroen scones met lemon curd

Scones met lemon curd

Deze keer ga ik voor scones met een twist. Citroen scones met lemon curd. Eigenlijk doen we dubbelop aan lemon curd. Lemon curd verdeel ik in dit geval namelijk niet alleen over clotted cream, maar gebruik ik ook in de scones. De lekkerste lemon curd maak je wat mij betreft zelf, ik gebruik hiervoor dit snelle (en makkelijke) recept. 

De citroen scones breng ik in dit geval op smaak met lemon curd. Hierdoor zijn de scones fris van smaak, ze hebben een vleug citroen-smaak mee. Ook zijn de scones van binnen iets romiger dan je van ze gewend bent. Het deeg steek je uit met een kleine ronde steker, hierna kneed je er met je vinger een ovale vorm van. Zo zijn de scones een soort eitjes.

Als de scones goudbruin uit de oven komen laten we ze kort afkoelen. Hierna kun je ze beleggen met clotted cream en lemon curd. Zo zijn het net eitjes. Super leuk, en lekker om de citroen scones met lemon curd te presenteren bij bijvoorbeeld de paasbrunch. Zo heb je een heerlijke zoete afsluiter van de brunch.

De echte Engelse Clotted cream is niet zo goed verkrijgbaar. Voor de citroen scones op de foto heb ik de echte clotted cream uit een potje gebruikt. Kun je er niet aankomen? Dan kun je ook 125 ml slagroom lobbig kloppen en dit mengen met 125 gram mascarpone. Dit komt dichtbij de Engelste clotted cream die we eten bij de scones.

Citroen scones met lemon curd

Citroenscones met lemon curd

Andere scones recepten

Wil je meer variëren met scones? Dan tip ik je graag nog een aantal andere lekker scones recepten:

Ingrediënten

stuks

Serveer met:

Extra benodigd

  • ronde uitsteker
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze citroen scones met lemon curd

Voorbereiding: 15 minuten
Bereiding: 12 minuten
Stap 1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.

2
Stap 2

Meng in een kom bloem met suiker, bakpoeder en zout. Doe hierna de koude klontjes boter erbij. Wrijf de boter met je vingers door het bloemmengsel. Doe hierna 1 ei erbij, samen met de karnemelk. Doe ook de lemon curd erbij. Kneed dit kort tot een samenhangend deeg.

3
Stap 3

Bestuif het werkblad met extra bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 2 cm dik. Steek hier rondjes uit met een diameter van ongeveer 3 cm. Kneed ze voorzichtig iets langer zodat het een ei-vorm krijgt. Leg de scones op de bakplaat.

4
Stap 4
Bestrijk de scones met losgeklopt ei en bak ze in 12 minuten goudbruin en gaar.
5
Stap 5
Serveer de citroen scones met clotted cream (zie tips) en lemon lemon curd, zodat het lijkt op een eitje.
Bekijk ook andere recepten
Eton mess met lemoncurd
Croissantkrans met roerei, spinazie en kaas
Caesar salad recept
Bladerdeegnestjes met Nutella

3 reacties

Sylvia

Goedemorgen Ik zie niet waar de 3 eetl. Lemon curd word toegevoegd?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Die gaan door het scones-beslag.

Desiree

Is het deeg een dag ( of avond) van te voren te maken zodat je het s’ochtends alleen maar hoeft uit te steken en bakken?

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op