Kerst Tip – Voorgerechten 2012
Bewaren
Er is geen uitvoerig onderzoek voor nodig om te kunnen concluderen dat ik het afgelopen jaar niet veel voorgerechten op mijn blog heb geplaatst. En dat kan wel kloppen, want ik eet thuis eigenlijk bijna nooit een bijzonder voorgerecht. Een kom soep of een stokbroodje staat regelmatig op tafel, en een carpaccio komt ook nog wel eens langs. Maar daar blijft het een beetje bij.
Doel voor 2013: meer voorgerechten maken en publiceren op mijn blog!
Voorgerechten kerst
Maar tijdens de kerstdagen zou het toch wel leuk zijn als er een lekker voorgerechtje op tafel staat. Gelukkig heb ik het afgelopen jaar toch een paar hele lekkere voorgerechtjes gemaakt die niet misstaan in een kerstmenu. Het zijn gerechtjes die je goed kunt voorbereiden en die je ook gemakkelijk in grotere hoeveelheden kunt maken.
Opzoek naar een amuse, of klein hapje als voorgerecht? Vorig jaar maakte ik de Bruschetta Tomaat. Sindsdien heb ik deze al meerdere keren op feestjes en etentjes gemaakt, valt bij iedereen in de smaak.
Wil je beginnen met een zelfgemaakte soep? Dan raad ik je de pittige tomaten/paprika soep aan! Een heerlijke soep, die net even iets anders is.
Eet je een stokbroodje bij de soep? Maak dan zelf de kruidenboter.
Heb je liever een koud voorgerecht? Maak dan de frisse kipcocktail! Een heerlijke combinatie van smaken. Het sausje met gembersiroop past hier ontzettend goed bij.
Het bladerdeegtaartje met pompoen was een topper bij ons thuis! Je kunt dit gerechtje als bijgerecht, maar ook als voorgerecht of amuse serveren. Eventueel kun je de taartjes kleiner maken door plakjes bladerdeeg schuin door te snijden voor je ze belegt met de pompoen en geitenkaas.
Pasteitjes met ragout doen me denken aan donkere dagen. Buiten is het koud, maar binnen zit je aan een pasteitje met heerlijke warme zelfgemaakte ragout. Deze ragout is echt ontzettend lekker, veel lekkerder dan ragout uit een blikje. Heb je nog een beetje tijd over? Maak dan ook je pasteitjes zelf.