Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Homemade Ragout (Kip/Champignon)

RagoutEen recept dat altijd van pas komt: ragout! Lekker in een pasteitje of bladerdeeghapje. Soms eet je iets, en weet je eigenlijk niet eens wat er in zit. Voordat ik uitgebreider ging koken had ik geen idee wat (naast kip of champignons) de ingrediënten van een blikje-ragout zijn.

Inmiddels weet ik dit wel. En weet je wat ik nog meer weet?Dat de ragout uit een blikje lang niet zo lekker is als de zelfgemaakte! Deze heeft veeeel meer smaak!

Dus de volgende keer dat je het eet: maak je het zelf! Ik laat je zien hoe je dat doet! (De pasteitjes heb ik ook zelf gemaakt, hoe ik dit gedaan heb zie je hier)

De ingrediënten staan er klaar voor… de kip wordt in de bouillon gegaard.

Benodigdheden:

Ragout
Boter en bloem in een pannetje, bloem kort gaar laten pruttelen

Ragout

Beetje bij beetje voeg je de bouillon toe.. (let op: je hoeft niet alle bouillon toe te voegen)

Ragout

.. zodat het een gladde saus wordt.

Ragout

De overige ingrediënten voeg je toe…

Ragout

even laten pruttelen, en je kippenragout is klaar.

Lekker met een pasteitje

Ragout

Ragout (kip/champignon)

Homemade Ragout (Kip/Champignon)

Ingrediënten

  • 350 g kipfilet
  • 750 – 1000 ml kippenbouillon
  • bakje champignons
  • 60 gram boter
  • 60 gram bloem
  • 1 eetlepel mosterd
  • 1 theelepel kerrie
  • 2 flinke scheuten worcestersaus
  • 3 eetlepels fijngehakte peterselie of 2 theelepels gedroogde
  • 3 stengels lente-ui
  • scheut slagroom
  • peper
  • zout

Bereiding

  • Bestrooi de kipfilet met zout en peper. Breng de bouillon aan de kook en pocheer de kip tot deze gaar is (als je grote stukken kip hebt kun je ze wat kleiner maken zodat het sneller gaar is). Snij de kip in blokjes  en de champignons in plakjes.
  • Smelt de boter in een sauspannetje (in verband met "overstromingsgevaar" adviseer ik voor 6 personen een minimale inhoud van 1,5 liter te gebruiken). Roer de bloem met een garde door de boter tot dit een glad mengsel vormt. Laat dit 1 minuut, al roerend, zachtjes pruttelen tot de bloem gaar is. Voeg dan, steeds roerend, beetje bij beetje de bouillon toe en roer dit tot een gladde saus. (je hebt ongeveer 750 ml bouillon nodig voor 6 personen)
  • Voeg de mosterd, worcestersaus, kerriepoeder, champignons en kip erbij. Voeg de slagroom toe en vervolgens de lente-ui en peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
  • Serveer de ragout in een pasteibakje.

Tips:

    • Als de ragout voor je gevoel te vloeibaar is kun je het met allesbinder binden.

      • De pasteibakjes kun je vervangen door geroosterd brood

        • Slagroom kun je vervangen door crème fraîche of room. Ook kun je de slagroom weglaten.


          Bron: gebaseerd op een recept van smulweb

          Deel dit bericht:

          Share on facebook
          Share on twitter
          Share on whatsapp
          Share on email
          Reacties

          67 Reacties

          1. Mark 23 januari 2018 om 10:06

            Niet helemaal goed gelezen en alle bouillon erbij gedaan. Flink balen tot mijn vrouw proefde en zei dat we heerlijke champignonnensoep hadden! Alsnog genoten ervan!

          2. Daniëlla 1 mei 2018 om 09:13

            Goedemorgen Brenda
            Gisteren heb ik kippenbouillon gemaakt voor de ragout en vandaag maak ik de kippenragout maar dan wel zonder de champignons en doe er prei en wortel door is ook erg lekker en ik serveer het met spaghetti

          3. Anja 8 december 2018 om 10:58

            Ik ga vandaag ragout uitproberen voor kerst dus proficiat draaien ben benieuwt

          4. Claudia 17 december 2018 om 14:43

            Hoi Brenda,

            Heb even een vraagje ,doe je de Champions rauw erbij of bak je deze eerst even ?

          5. Annet 17 december 2018 om 17:13

            Daar gaan we weer!! Ook dit jaar mag ik voor kerstavond jou kipragout maken. Hij blijft heerlijk en makkelijk om te maken.

          6. Hèlen 14 december 2019 om 18:49

            Vandaag gemaakt voor de cliënten op mijn woongroep voor verstandelijk gehandicapten. Wat hebben ze gesmuld!!

          7. Mireille 21 december 2019 om 14:04

            Ziet er heerlijk uit, ga het eens zelf maken! Maak je de kippen bouillon aan met 2 kippen bouillon blokjes?

          8. Marjo W 27 december 2019 om 19:44

            Super makkelijk recept! Ik had wel tarwemeel gebruikt en ik heb flink wat bindmiddel mogen gebruiken. Het flesje tabasco (gelukkig oud) voor worchestersaus aangezien, maar dat heeft gelukkig niet veel gedaan. Iets meer mosterd gebruikt ivm de liefhebbers hier in huis. Aanrader!

          9. Chanty 27 september 2020 om 22:18

            Kun je ook iets anders gebruiken ipv kerrie en champignons? Ik houd van ragout maar dus echt niet van die 2 dingen.

            1. Bert 15 november 2020 om 16:39

              Dit gerecht kan prima zonder champignons. En kerrie zou ik zelf nooit in een kippen ragout doen maar ook dat is natuurlijk een kwestie van smaak. Ik gebruik citroensap bij het garen van de kip en als smaakmakers peper mix uit de molen, tijm, Worcester, madeira en mosterd, eventueel bieslook en peterselie (geeft ook wat kleur). Ketjap en een lichte sojasaus kan ook maar pas op dat het niet te zout wordt. Zout zit genoeg in de boullionblokjes.

          Laat een reactie achter

          Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

          Beoordeel recept