Schrijf je in voor
de nieuwsbrief!

Wat eten we vanavond?

Wat eten we vanavond?

NU VERKRIJGBAAR​
De 2021 scheurkalender 
nu met gratis bewaarmapje!
2021 scheurkalender & Brenda’s nieuwe kookboek!

Kruidenboter

Ik vind een stokbroodje kruidenboter erg lekker op zijn tijd! Met dit mooie weer is het lekker bij de BBQ, maar met minder weer ook bij een kom soep.

Het handige aan het zelf maken van kruidenboter is dat je zelf de smaak bepaald. Bij de supermarkt en bij de kaasboer zijn lekkere varianten kruidenboter te verkrijgen. Maar de beste maak je echt zelf, en als de zorgt dat de boter zacht is, is het ook zo gepiept!

Toen ik deze kruidenboter maakte, publiceerde Jolande Kookt! ook een recept voor het maken van kruidenboter. Jolande gaf de tip om een beetje ketjap toe te voegen om de smaken te versterken.

 

Kruidenboter

Ingrediënten

  • 250 gram roomboter
  • bieslook
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • sjalotje
  • scheutje ketjap
  • citroensap (ongeveer 1 citroen)

Bereiding

Haal de roomboter minimaal 1 uur van te voren uit de koelkast.

Snijd (of knip) 2 eetlepels peterselie en bieselook fijn. Snipper het sjalotje. Pers de knoflook.

“Prak” de roomboter door elkaar, voeg de peterselie, bieslook, knoflook, citroensap, sjalotje en een scheutje ketjap hierbij en roer dit door elkaar.

Tip: Heb je teveel gemaakt? Vries dit dan (in porties) in. Zo kun je het de volgende keer laten ontdooien en hoef je het niet opnieuw te maken.

 ———————————————
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Deel dit bericht:

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Reacties

9 Reacties

  1. kookgekwilma 26 mei 2012 om 12:01

    Lekker Brenda, er gaat niets boven zelfgemaakt he! Fijne dagen!

    1. brendakookt 27 mei 2012 om 22:19

      Inderdaad Wilma! Dank je, jij ook! :-)
      Volop genieten van het mooie weer!

  2. Nienke 26 mei 2012 om 13:50

    Supertip, dat invriezen in porties! Gebruik je gezouten of ongezouten boter? Bij ongezouten boten kun je ook nog wat bouillonpoeder toevoegen, of zou dat hetzelfde effect hebben als ketjap?

    1. brendakookt 27 mei 2012 om 22:20

      Inderdaad heel erg handig Nienke. Deze keer had ik ongezouten gebruikt. Door de ketjap wordt het inderdaad wat zouter. Ik vond onze kruidenboter zout genoeg. Heb vanavond met de BBQ het laatste restje uit de vriezer gebruikt. Binnenkort dus weer nieuwe maken!

  3. Ilse 3 juni 2013 om 16:24

    Lijkt me lekker deze kruidenboter, wat ook lekker is als je van pittig houd is een lepeltje sambal erdoor roeren. Laat de zomer maar komen!

  4. ellen 25 december 2013 om 20:23

    Ik heb het vanmiddag gemaakt voor morgen…..ben benieuwd wat ze ervan vinden. Ik vond het heerlijk!

  5. Petra van Dormolen 1 augustus 2015 om 17:49

    Oh vanmiddag vast gemaakt voor bbq morgen. Te lekker, kan en bijna niet van afblijven.
    Ik heb ipv sjalotje bosuir gebruikt.

  6. Daniëlle 30 januari 2016 om 09:44

    Oké, deze variant kende ik nog niet maar wil ‘m wel gaan maken. Vanmiddag nog. Maar dan wil ik eerst graag weten welke ketjap je hebt gebruikt want ik heb alleen ketjap manis (de zoete dus) in huis. Als het ketjap asin (de zoute) moet zijn kan ik wellicht ook sojasaus (bijv. kikoman) gebruiken, toch? Eerst maar even je antwoord afwachten dus en dan aan de slag!

    1. Brenda Kookt 3 februari 2016 om 09:03

      Hi Danielle, sorry dat ik n pas reageer. Misschien ben je inmiddels zelf al aan de slag gegaan? In dit geval ging ik voor Ketjap Manis

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *