Ga naar de inhoud

Kerstrecepten Mix and Match menu 2020

Ben je er al uit? Weet je al wat je dit jaar met het kerst op tafel zet?

Dat alles anders is dit jaar is duidelijk. Geen lange tafels met de hele familie en gezellige pre-kerstdiners met vrienden tot in de late uurtjes dit jaar. Maar het klein vieren, er thuis een feestje van maken en iets speciaals op tafel zetten dat kan gelukkig wel.

Net als vorig jaar deel ik hierbij de laatste tips voor het kerstdiner van dit jaar. Met dit mix and match menu en aanvullende tips zet je heel gemakkelijk een lekker kerstdiner op tafel.

Kerstmenu 2020

Kersthapjes voor kids

Naast dit mix and match kerstmenu heb ik ook de lekkerste hapjes speciaal voor kids op een rijtje gezet. Dit was bedoeld voor het kerstdiner op school, maar helaas was dit ook allemaal anders dit jaar. Natuurlijk zijn de hapjes die ik deelde ook lekker voor thuis. Ga lekker samen met de kinderen aan de slag in de keuken, dat maakt het eindresultaat nog lekkerder. Klik hier voor de recepten.

Kerstklassiekers

Iedere keer iets nieuws uitproberen kan, maar waarom zou je niet gaan voor een gerecht waarvan je weet dat het altijd goed is? Een echte kerstklassieker? In dit artikel zette ik de recepten van 10 kerstklassiekers voor je op rijtje. Van zalmcocktail en een pasteitje met ragout tot stoofpotje en vienetta ijstaart.

En ga je gezellig gourmetten deze kerst? Dan tip ik je graag dit artikel met inspiratie voor lekkere gourmethapjes. Er is namelijk nog zoveel meer lekkers dan een hamburgertje of slavink voor op het gourmetstel.

Kerstrecepten Mix and Match menu

 

Kerstmenu 2020

Voorgerechten

Voorgerechten zijn misschien wel het lekkerste onderdeel van het diner. Zelf ga ik het graag voor meerdere kleine hapjes zodat je van alles lekker kunt proeven.

Bladerdeegsterren
De bladerdeegsterren zijn lekker als amuse, onderdeel van het voorgerecht of gewoon als borrelhapje. Lekker met gesmolten brie en cranberryjam.

Aardappeltartaar met makreel
Een luxe voorgerecht dat lekker fris is. De aardappeltartaar met makreel past in en vismenu, maar kun je ook combineren met een vlees-hoofdgerecht.

Plaattaart van stoofpeer met geitenkaas
Weer een multifunctioneel gerecht: de plaattaart van stoofpeer met geitenkaas. Dit kun je serveren als voorgerecht, borrelhapje of als bijgerecht.

Kerstmenu 2020

Het hoofdgerecht

Het hoofdgerecht vind ik altijd lastig. Ik wil iets dat iedereen lekker vindt, maar het is ook leuk als het niet standaard is. Deze gerechten zijn anders dan anders, gemakkelijk te maken en heel erg lekker.

Bloemkoolpuree met schelvis
Verrassend lekker, met bomvol smaak. Zo kan ik dit gerecht het beste omschrijven. Als je hem niet maakt met de kerst, zet het dan binnenkort op een andere dag op tafel. Zo lekker!

Paddenstoelenstoof met bladerdeeg
Een vegetarische stoofschotel met bladerdeeg. Lekker in combinatie met aardappel en diverse bijgerechten.

Varkenshaaspakketjes
Ik moet bekennen dat de varkenshaaspakketjes mijn favoriet zijn. Ik zet deze zelf ook op tafel met kerst. Lekker met parmaham en champignons.

Naast de hoofdgerechten wil ik je graag een paar bijgerechten tippen die het bij ieder gerecht goed doen:

 

Kerstmenu 2020

Het nagerecht

En dan het aller beste, want dat bewaren we voor het laatst. Het toetje. Een frisse en een wat zwaardere variant met chocolade en karamel. Allebei toppers!

Chocoladecakeje met salted caramel
Chocolade is altijd goed als afsluiting van een diner, en met salted karamel helemaal!

Bladerdeegtaartje met stoofpeer en witte chocolade
Wil je eens geen stoofperen als bijgerecht serveren? Verwerk ze in het toetje! Het is zo lekker!

En als ik nog een laatste tip mag geven… deze feestelijke tiramisu met speculoos blijft ook een topper na het kerstdiner.

 

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit bericht delen?
Delen op