Ga naar de inhoud

Spruitjes met brie en cranberry

Bij het kerstdiner horen natuurlijk ook lekkere groenten. Vorig jaar serveerde ik bij de kalkoen deze spruitjes met brie en cranberry. Een lekker wintergerecht dat door de cranberry, cashewnoten en brie verrassend is. Ik moet eerlijk zeggen: ik vond het wel spannend om de spruitjes te serveren bij het kerstdiner....
25 minuten Voorbereidingstijd

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Snijd de onderkanten van de spruitjes en verwijder de losse blaadjes. Was de spruitjes en zet ze met een bodem water op het vuur. Kook de spruitjes in 5 tot 10 minuten beetgaar.
2
Stap 2
Snipper de ui en fruit dit aan in olijfolie. Voeg de gekookte spruitjes toe samen met de cranberry's en cashewnoten en bak dit even mee, breng op smaak met zout en peper. Voeg vervolgens de stukjes brie toe, roer de schotel niet meer om zodat de plakjes brie bovenop liggen. Plaats een deksel op de pan en verwarm de schotel even zodat de brie mooi smelt.
3
Stap 3
Serveer de spruitjes met brie en cranberry als bijgerecht.

Spruitjes met brie en cranberry

Spruitjes met brie en cranberryBij het kerstdiner horen natuurlijk ook lekkere groenten. Vorig jaar serveerde ik bij de kalkoen deze spruitjes met brie en cranberry. Een lekker wintergerecht dat door de cranberry, cashewnoten en brie verrassend is.

Ik moet eerlijk zeggen: ik vond het wel spannend om de spruitjes te serveren bij het kerstdiner. Ik weet namelijk dat niet iedereen er van houdt. Maar het voordeel is wel dat er met kerst altijd meerdere bijgerechten op tafel staan en dat er dus voor iedereen wel iets lekker tussen staat. De spruitjes zorgde ook voor leuke anekdotes aan tafel, iedereen had er wel iets over te zeggen. De een is er gek op, de ander juist niet. En we kwamen er ook achter dat sommigen van ons vroeger het aantal spruitjes naar leeftijd moesten eten 😉

En toch zou ik iedereen aanraden om deze spruitjes op te scheppen, zelfs als je er niet van houdt. Door de cranberry en brie krijgt het gerecht zoveel smaak. Het is anders dan je gewend bent.

Bijgerecht spruitjes met brie en cranberry

Spruitjes met brie en cranberry

 

Tip: serveer je dit bij het kerstdiner? Omdat er dan meestal meerdere bijgerechten op tafel staan kunnen er in dat geval 6-8 personen van deze hoeveelheden eten. 

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op