4 kazen pasta ovenschotel
Bewaren
Yes! We hebben weer een topper van een ovenschotel voor jullie klaarstaan. Een ovenschotel met pasta, en kaas. Veel kaas! Deze 4 kazen pasta ovenschotel is namelijk the bomb! En het bevat nog groente ook 😉
Toen ik dit recept bedacht, sprong ik nog net geen gat in de lucht. Want zeg nou zelf, een pasta gemaakt met vier verschillende soorten kaas, dat wil toch iedereen? Nu moet je met het bedenken van recepten altijd afwachten hoe het recept uiteindelijk smaakt. Gelukkig werd dit recept precies zoals ik het bedacht had en zoals het klinkt: heerlijk romig, vol van kaas en toch ook een klein beetje gezond!
4 kazen pasta ovenschotel
Ik ben fan van kaas. Het liefst in alle soorten en maten. Vandaar ook dat ik bij dit recept uitkwam op vier verschillende soorten kaas. Ik voegde ricotta toe aan de vulling, strooide Parmezaanse kaas als topping over de schotel, voegde geraspte mozzarella toe tussen de lagen en drapeerde mijn favoriete kaas burrata er voor het serveren overheen.
Het resultaat is goddelijk! Ik daag je daarom uit om dit recept zo snel mogelijk te gaan proberen. Want deze 4 kazen pasta ovenschotel wil je echt niet missen!
–> Ben je opzoek naar meer receptinspiratie met pasta? Neem eens een kijkje op deze pagina, hier staan alle pasta-recepten voor je bij elkaar!
Ingrediënten
Extra benodigd
- Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 4 kazen pasta ovenschotel
Stap 1
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden en vet een grote ovenschaal lichtjes in.Stap 3
Snijd de courgette in dikke plakken.Stap 4
Doe de passata in een steelpannetje en warm dat op zacht vuur op.Stap 5
Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas en wat zout in een kom.Stap 6
Meng de afgegoten pasta met 2/3 van de passata en breng op smaak met peper en zout. Meng dan de ricottamix erdoorheen.Stap 7
Verdeel de helft van de pasta over de ovenschaal. Verdeel hieroverheen de courgetteplakken en daaroverheen de helft van de mozzarella. Schep hier de rest van de pasta overheen en giet de rest van de saus over de pasta. Verdeel hierover de rest van de mozzarella en de andere helft van de Parmezaanse kaas.Stap 8
Bak de 4-kazenpasta 20 – 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.Stap 9
Serveer de 4-kazenpasta met in stukken gescheurde burrata en basilicum erbovenop.Ingrediënten
Extra benodigd
- Grote ovenschaal
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze 4 kazen pasta ovenschotel
Stap 1
Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet daarna af.Stap 2
Verwarm de oven op 180 graden en vet een grote ovenschaal lichtjes in.Stap 3
Snijd de courgette in dikke plakken.Stap 4
Doe de passata in een steelpannetje en warm dat op zacht vuur op.Stap 5
Meng de ricotta met de helft van de Parmezaanse kaas en wat zout in een kom.Stap 6
Meng de afgegoten pasta met 2/3 van de passata en breng op smaak met peper en zout. Meng dan de ricottamix erdoorheen.Stap 7
Verdeel de helft van de pasta over de ovenschaal. Verdeel hieroverheen de courgetteplakken en daaroverheen de helft van de mozzarella. Schep hier de rest van de pasta overheen en giet de rest van de saus over de pasta. Verdeel hierover de rest van de mozzarella en de andere helft van de Parmezaanse kaas.Stap 8
Bak de 4-kazenpasta 20 – 30 minuten in de oven totdat de bovenkant mooi bruin is.Stap 9
Serveer de 4-kazenpasta met in stukken gescheurde burrata en basilicum erbovenop.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.