Aardappelsalade met asperge, warmgerookte zalm en dilledressing

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met asperge, warmgerookte zalm en dilledressing
Bewaren
Een lekkere aardappelsalade die ook nog eens goed gevuld is. Deze aardappelsalade met asperges, warmgerookte zalm en dilledressing.

Aardappelsalade
Een goede aardappelsalade, daar houden we van! Dit soort salades zijn namelijk zo makkelijk te maken, heerlijk voedzaam en ze staan snel op tafel. En in de zomer zijn ze ook heerlijk tijdens een barbecue of picknick omdat ze zo makkelijk van tevoren te bereiden zijn.
Voor deze variant van de aardappelsalade kozen we voor een combinatie met warmgerookte zalm en witte asperges. Als dressing kiezen we voor een honing-mosterddressing, die doet het altijd goed in combinatie met zalm. Is het geen seizoen voor witte asperges? Ga dan zeker voor groene asperges of broccoli als variant op deze salade. En uiteraard kun je zelf ook allerlei combinaties bedenken!
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Aardappelsalade met asperges, warmgerookte zalm en dilledressing
De krieltjes en stukken asperges koken we voor in een pan met water. Hierna gieten we het af.
In de tussentijd maken we een dressing van olie met witte balsamicoazijn, honing en mosterd.
De voorgekookte krieltjes en aspergestukjes mengen we met de helft van de dressing. Het is lekker als de krieltjes en asperges nog warm zijn als je dit doet, hierdoor nemen ze de smaak van de dressing nog beter op.
Verdeel de krieltjes en asperges over een grote schaal of vier borden en verdeel hier de warmgerookte zalm overheen. Verdeel hierover fijngesneden dille en zoete zure uit naar smaak.
Serveer de salade lauwwarm of koud. Geef de rest van de dressing erbij.

Aardappelsalade recepten
Heb je na deze aardappelsalade met asperges, warmgerookte zalm en dilledressing de smaak te pakken? Of misschien zoek je een aardappelsalade maar dan net even anders? Dan tip ik je graag deze aardappelsalade recepten van de website:

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inKrokante aardappelsalade met spek en Parmezaan
Een salade om van te smullen! Krokante aardappelsalade met spek en Parmezaan. Dat is weer eens wat anders dan de standaard salades.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met gerookte zalm en asperges
Een lekkere frisse maaltijdsalde. Aardappelsalade met citroen en zalm. Extra lekker met een zacht gekookt eitje.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met makreel, bloemkool en broccoli
De aardappelsalade met makreel is een ideale maaltijd voor een zomerdag. Het bevat veel groenten en is door de dressing met magere kwark heerlijk fris.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met pesto en radijs
Een lekkere, lauwwarme aardappelsalade met pesto gaat er altijd wel in. Zeker als je ‘m combineert met radijsjes en knapperige spinazie.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met witlof en zalm
Snelle aardappelsalade met witlof en zalm. De frisknapperige witlof past perfect bij aardappel, zoute gerookte zalm en een romige dressing.

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier inAardappelsalade met spek
Voor de echte AVG-lovers (aardappel, groente en vlees) deelt Brenda een recept voor deze aardappelsalade. Met spek, aardappel en komkommer.
Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met asperge, warmgerookte zalm en dilledressing
Stap 1
Halveer de krieltjes en snijd de grote krieltjes in kwarten. Verwijder de houterige uiteinden van de witte asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 5 centimeter.Stap 2
Kook de krieltjes en aspergestukjes in 10 min in dezelfde pan gaar. Giet daarna af.Stap 3
Maak in de tussentijd de dressing. Meng hiervoor de olijfolie, witte balsamicoazijn, honing en mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Haal de zalm met twee vorken uit elkaar.Stap 5
Meng de krieltjes en aspergestukjes met de helft van de dressing meteen als je ze hebt afgegoten. Warme krieltjes nemen de smaak van de dressing nóg beter op.Stap 6
Verdeel de krieltjes en asperges over een grote schaal of vier borden en verdeel hier de warmgerookte zalm overheen. Verdeel hier fijngesneden dille en zoete zure uit naar smaak overheen.Stap 7
Serveer de salade lauwwarm of koud. Geef de rest van de dressing erbij.Ingrediënten
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze aardappelsalade met asperge, warmgerookte zalm en dilledressing
Stap 1
Halveer de krieltjes en snijd de grote krieltjes in kwarten. Verwijder de houterige uiteinden van de witte asperges en snijd de asperges vervolgens in stukken van ongeveer 5 centimeter.Stap 2
Kook de krieltjes en aspergestukjes in 10 min in dezelfde pan gaar. Giet daarna af.Stap 3
Maak in de tussentijd de dressing. Meng hiervoor de olijfolie, witte balsamicoazijn, honing en mosterd door elkaar en breng op smaak met peper en zout.Stap 4
Haal de zalm met twee vorken uit elkaar.Stap 5
Meng de krieltjes en aspergestukjes met de helft van de dressing meteen als je ze hebt afgegoten. Warme krieltjes nemen de smaak van de dressing nóg beter op.Stap 6
Verdeel de krieltjes en asperges over een grote schaal of vier borden en verdeel hier de warmgerookte zalm overheen. Verdeel hier fijngesneden dille en zoete zure uit naar smaak overheen.Stap 7
Serveer de salade lauwwarm of koud. Geef de rest van de dressing erbij.Bekijk ook andere recepten

Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in
Recept bewaren
Met een account kan je dit recept bewaren bij je favorieten.
Voeg dit recept toe aan je favorieten om deze snel terug te vinden.
Maak een account aan Bekijk hier jouw favorieten Of log hier in