Ga naar de inhoud

Appelkoeken met karamel

Hele lekkere appelkoeken met karamel. Appeltaart, verwerkt in een koek. Smullen!

25 minuten Voorbereidingstijd
15 minuten Bereidingstijd
Delen op
Appelkoeken met karamel

Appelkoeken met karamel

Het is herfst, de tijd om thuis lekker aan de bak te gaan. Vandaag bakken we koekjes. En dat zijn niet zomaar koekjes, maar hele lekkere appelkoeken met karamel. Appeltaart, verwerkt in een koekje. Dat is Ć©cht smullen!

Appelkoeken met karamel

Koekjes bakken

Een van de leukste dingen om te doen met kids, maar toch doe ik eigenlijk te weinig. Koekjes bakken.
Het leuke is dat je lekker met handen kunt kneden. Al maakt dat er vaak ook weer een beetje een smeerboel van. Maar niest is lekkerder dan een vers gebakken koekje.

Appelkoek maken

We maken een lekkere appelkoek. Want deze keer leek het me leuk om voor een chocolade chip cookie met een twist te gaan. De chocolade is in dit geval vervangen door appel. Samen met kaneel een hele lekkere toevoeging aan deze koekjes. En wat het extra lekker maakt? Als finishing touch voeg ik karamelsaus toe aan de appelkoeken. Dit maakte ze onweerstaanbaar.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de appelkoeken.

Appelkoeken met karamel

Appelkoeken met karamel

Het is eenvoudig om deze lekkere appelkoeken met karamel te maken. En ook fijn: het is veel sneller klaar dan wanneer je een appeltaart bakt.

Voor de appelvulling gebruiken we gebakken blokjes appel met kaneel en suiker. Dit mengen we door het koekdeeg.

Als het deeg erg zacht is kun je het even in de koelkast zetten, zo wordt het steviger en is het gemakkelijker om er balletjes van te maken.

Verdeel de deegballetjes over een bakplaat bekleed met bakpapier. Na 12-15 minuten bakken zijn de koekjes goudbruin en kun je ze al uit de oven halen.

Laat de appelkoeken helemaal afkoelen voor je de karamelsaus erover verdeeld.

Appelkoeken met karamel

Koekjes recepten

Wil je na deze appelkoeken met karamel met ander koekjes aan de slag? Dan tip ik je graag deze toppers die ook op de website staan. Stuk voor stuk heerlijke koeken waar lekkers in verwerkt is. Met chocolade, karamel, pretzels, pumpkin spie , pindakaas noem maar op!

Ingrediƫnten

koeken

Voor de appelvulling

Voor het koekdeeg:

Overige

Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze appelkoeken met karamel

Voorbereiding: 25 minuten
Bereiding: 15 minuten
Stap 1
Bak in een koekenpan de stukjes appel aan, samen met de suiker en kaneel. Laat de gebakken appeltjes hierna afkoelen.
2
Stap 2
Mix in een kom de boter met suiker en vanille. Voeg hierna het ei toe en meng dit door. Doe hierna de bloem, bakingsoda en zout erbij en roer het door.
3
Stap 3
Roer de afgekoelde gebakken appeltjes door het deeg.
4
Stap 4
Laat het deeg eventueel 20-30 minuten opstijven in de koelkast.
5
Stap 5
Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
6
Stap 6
Maak balletjes van het deeg en verdeel dat over de bakplaat bekleed met bakpapier.
7
Stap 7
Bak de appelkoeken 12-15 minuten in de oven. Tot ze goudbruin zijn geworden. Laat de koeken hierna afkoelen op een rek.
8
Stap 8
Als de koeken zijn afgekoeld verdeel dan de karamelsaus erover.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Traybake met zalm en broccoli
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op