Appelringen in bladerdeeg
Bewaren
Appelflappen, met een twist. Dit lekkere hapje bevat alle ingrediënten van de welbekende appelflap, maar is net even anders. Namelijk appelringen in bladerdeeg. En als je goed kijkt lijken het wel kleine pompoenen. Kortom, een lekker herfstig hapje!
Tip: ook heel erg leuk om samen met kids te maken!
Appelflappen, met een twist dus! Eerder deelde we andere appelflappen met een twist. De perenflap met chocolade en walnoten en de schattige (en lekkere) sinterklaas appelflappen met amandelspijs. Deze keer heerlijke appelringen in bladerdeeg.
Appelringen in bladerdeeg
Op Instagram kwam ik deze herfstige hapjes tegen, ik vond ze zo leuk dat ik met de meiden meteen aan de slag ben gegaan. Ik maakte een reels en deelde deze op Instagram, en mijn Tikok-account. En het is zonde om ze ook niet hier op de website te delen. Want ze zijn zo eenvoudig om te maken, en ontzettend lekker. Dus bij deze geef ik je ook hier het recept voor dit herfstige hapje.
Voor de appelringen snijd je eerst de appel in plakken. Steek met een ronde steker het klokhuis eruit. Het is extra lekker om de appelringen even door de suiker met kaneel te halen. Hierna vouw je repen bladerdeeg om de appelringen. Bestrijk het bladerdeeg met ei en verdeel er nog wat suiker over voor je het in de oven schuift.
Na 20 tot 25 minuten is het bladerdeeg goudbruin en krokant en kun je van de lekkere appelringen in bladerdeeg genieten.
Scroll naar beneden voor de receptkaart met het uitgewerkte recept van de appelringen in bladerdeeg.
Herfstige appel recepten
Als er één ingrediënt is waar we in de herfst lekker mee aan de slag kunnen qua bakrecepten is het natuurlijk de appel. Dit is het moment in het jaar waarop de appels vers geplukt zijn. Wil je na de appelringen in bladerdeeg een ander appelrecept maken, dan tip ik je graag deze herfsttoppers van de website:
Ingrediënten
Extra benodigd
- Ronde steekvorm met diameter van ongeveer 3 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appelringen in bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de appel in ringen. Steek met een ronde steekvorm het klokhuis uit de appelringen.Stap 3
Meng de suiker met kaneel in een kommetje en doop hier de ringen appel aan beide kanten in.Stap 4
Snijd het bladerdeeg in dunne repen van circa 1 cm dik.Stap 5
Wikkel het bladerdeeg om de appelringen.Stap 6
Bestrijk het deeg hierna met losgeroerd ei en bestrooi met het overige suiker/kaneelmengsel.Stap 7
Maak eventueel van het overige bladerdeeg een steeltje en blaadje, zo lijken de appelringen straks net kleine pompoenen.
Stap 8
Verwarm 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd.Stap 9
Laat de appelringen met bladerdeeg even afkoelen en serveer ze hierna.Ingrediënten
Extra benodigd
- Ronde steekvorm met diameter van ongeveer 3 cm
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze appelringen in bladerdeeg
Stap 1
Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.Stap 2
Snijd de appel in ringen. Steek met een ronde steekvorm het klokhuis uit de appelringen.Stap 3
Meng de suiker met kaneel in een kommetje en doop hier de ringen appel aan beide kanten in.Stap 4
Snijd het bladerdeeg in dunne repen van circa 1 cm dik.Stap 5
Wikkel het bladerdeeg om de appelringen.Stap 6
Bestrijk het deeg hierna met losgeroerd ei en bestrooi met het overige suiker/kaneelmengsel.Stap 7
Maak eventueel van het overige bladerdeeg een steeltje en blaadje, zo lijken de appelringen straks net kleine pompoenen.
Stap 8
Verwarm 20-25 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn gekleurd.Stap 9
Laat de appelringen met bladerdeeg even afkoelen en serveer ze hierna.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.
Bekijk ook andere recepten
1 reacties
Monica
Hoi Brenda, Leuk en makkelijk recept. Echter lukt het me niet om de bladerdeeg om de appel ring te rollen. Krijg het er niet doorheen, zonder dat het blijft plakken aan het eerste bevestigde stukje. Heb je een tip of DE tip voor mij? Groetjes Monica