Ga naar de inhoud

Appel trifle met karamel

Een heerlijke herfsttoetje. Met appels, kaneel, karamel en granola. Met een heerlijke romige laag erbij. Appel trifle met karamel.
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Appel trifle met karamel

Appel trifle met karamel

Oeh het is tijd voor een heerlijk herfsttoetje. Met de smaken van de herfst: kaneel en appel. Een combi die wat mij betreft altijd goed is. Deze keer verwerkt in een appel trifle met karamel. En ik kan je zeggen, dit is he-mels! Een top-toet!

Appel trifle met karamel

Een fris toetje voor de herfst of winter. Dat is deze appel trifle met karamel. Gebaseerd of geïnspireerd op een trifle die ik eerder met jullie deelde. Namelijk de mango trifle met frambozen. Deze nieuwe variant is iets minder fris, en bevat de heerlijke herfstsmaken. Met appel, kaneel en karamel. Echt smullen!

Appel trifle met karamel

Appel trifle met karamel

De appel triflle met karamel is super simpel om te maken. De basis is een mengsel van opgeklopt slagroom met kaneel, suiker en roomkaas. Hierbij maak ik gebakken appeltjes, deze brengen we op smaak met kaneel, citroensap en suiker. Hierdoor gaan de appeltjes in de pan lekker karameliseren en worden ze lekker zoet.

Een ander onderdeel dat wat mij betreft in deze appel trifle niet mag ontbreken is de karamel. Je kunt hiervoor een karamelsaus gebruiken, maar wat ook goed werkt is Dulce de leche. Zorg ervoor dat de Dulce de leche of karamelsaus niet te koud is, dan is het namelijk minder vloeibaar. Verwarm het eventueel heel kort in de magnetron en roer het hierna goed door. Zo wordt het mooi vloeibaar en kun je het over de trifle verdelen.

Het laatste element is in dit geval geen cake of koekjes, maar granola met kaneel. Dit is een lekkere knapperig element dat goed bij de andere onderdelen van de appel trifle past.

De trifle bestaat uit meerdere laagjes van deze elementen. Eerst de kaneel-room, daarover granola met karamel en appeltjes. Met vervolgens nog een keer deze laagjes.

Je kunt de appel trifle met karamel meteen serveren, of afgedekt in de koelkast bewaren.

Het fijne aan dit herfsttoetje is dat je de appel trifle zo groot of klein kunt maken als je wilt. Je kunt bijvoorbeeld ook kleine porties maken, lekker als toetje bij een high tea bijvoorbeeld. Of als onderdeel van een grand dessert.

Appel trifle met karamel

Zoete herfstrecepten

Heb je na deze appel trifle met karamel trek gekregen in ander zoetigheid voor de herfst? Met typische herfstsmaken? Neem eens een kijkje bij deze recepten:

Ingrediënten

personen

Extra benodigd

  • plastic zakje of spuitzak
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze appel trifle met karamel

Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Verwarm olie in een pan en bak hier de appeltjes in aan. Breng op smaak met citroensap, kaneel en de suiker. Verwarm dit lekker door tot de appeltjes gaar zijn. Laat de kaneel-appeltjes hierna afkoelen.
2
Stap 2
Klop de slagroom op, samen met de suiker en 1,5 tl kaneel.
3
Stap 3
Roer de roomkaas los en meng deze met de slagroom en vanille. Doe het mengsel in een plastic zakje of spuitzak zodat je het slagroom-mengsel straks in de glaasjes kunt spuiten.
4
Stap 4
Meng de granola met een theelepel kaneel.
5
Stap 5
Verdeel een eetlepel van het slagroommengsel over de glaasjes, verdeel hierover een laagje van de granola, dan de karamelsaus en dan de appeltjes. En herhaal deze laagjes nog een keer.
6
Stap 6

Serveer de appel trifle met karamel direct of zet dit lekkere toetje afgedekt in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Tarte tartin van sjalot en wortel
Romige kerstbroodjes
Sinterklaas Eton Mess Plank
Brownies met chocolate chips

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op