Ga naar de inhoud

Appelsnacks

Ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik een pindakaaslover (en addict) ben. Ik eet pindakaas niet alleen op een (dik belegde) boterham maar besmeer ook koekjes met pindakaas en verwerk het in recepten. Zie dit, dit, dit en dit recept. En soms stop ik een ‘kaal’ lepeltje pindakaas in mijn mond als ik daar zin in

Appelsnacks

appelsnack txt

Ik schuif niet onder stoelen of banken dat ik een pindakaaslover (en addict) ben. Ik eet pindakaas niet alleen op een (dik belegde) boterham maar besmeer ook koekjes met pindakaas en verwerk het in recepten. Zie dit, dit, dit en dit recept. En soms stop ik een ‘kaal’ lepeltje pindakaas in mijn mond als ik daar zin in heb. Van pindakaas krijg ik dus nooit genoeg!

Dat pindakaas en banaan een goede combi waren dat wist ik al, dit eet ik regelmatig op brood of op een rijstwafel. Met de combinatie pindakaas en appel was ik nog niet bekend. Dit blijkt een super lekkere snack te zijn die ik zeker met jullie moet delen. Dus bij deze, doe er je voordeel mee 🙂

Tip: dit is ook een heerlijke (en best verantwoorde) traktatie voor kids!

appelsnack 02

Appelsnacks met pindakaas

Ingrediënten

  • appel
  • pindakaas
  • eventueel een extra topping

Bereiding:

Was de appel en verwijder met een appelboor het klokhuis.  Schaaf de appel plakken (bijvoorbeeld met een mandoline) en besmeer ze met pindakaas.

Dit is al een topper van een hapje. Als je écht gek (en lekker) wilt doen ga je voor een extra topping.

Een paar suggesties:

  • kokos
  • (XXL) hagelslag (of vlokken)
  • muesli
  • cruesli
  • koekkruimels
  • plakjes banaan

 

Bekijk ook andere recepten
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet
Fruitpizza met koekbodem
Huzarensalade

7 reacties

Karin

Lekker! Heb je al eens pindakaas op een gehalveerde dadel gedaan??? Errug lekker. :-)

Laat een bericht achter

Marja

Pindakaas.....hmmm, daar kun je me 's nachts voor wakker maken! Echt waar! Zo lekker vind ik dat. Toen we in Florida waren, moest ik daar natuuuuurlijk ook de pindakaas proeven! Nou ik kan je zeggen, die is zo heeeeerlijk romig! Ik heb me helemaal klem gegeten. Niet aan burgers, nee. Wel aan sandwich pb and j. Peanutbutter and jelly! Grapejelly....en die zalig romige pindakaas.....oef, als ik er aan terugdenk loopt het water me in de mond en kan ik het haast ruiken! Wat was dat lekker! Nou zò lekker vind ik dus pindakaas! En die appel met pindakaas ga ik zeker uitproberen! Bedankt voor de tip en een heel fijn weekend Brenda! :-D

Laat een bericht achter

kelly

Wat een idee!! Ga ik zeker maken..lekker met stukjes noot en kaneel!! :)

Laat een bericht achter

Marijke

Wat mooi gedaan, net kunstwerkjes :-)

Laat een bericht achter

Karin | la vie de Karin

Geniaal, ik had deze combinatie zelf ook niet bedacht maar het lijkt me wel lekker! Helemaal met zelfgemaakte notenpasta!

Laat een bericht achter

Emily van Kampen

Haha! Zo herkenbaar als mede pindakaas verslaafde. Ik eet het ook met alles! Ik heb wel eens pindakaas en appel in mijn havermout gedaan, maar het nog nooit zo los in plakjes gegeten. Lijkt me heerlijk

Laat een bericht achter

Brenda Kookt

Pindakaas in de havermout.. dat heb ik dan weer nooit gedaan. Daar moet verandering in komen!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op