BBQ Gehaktbrood met spek
Bewaren
Yum, we gaan vandaag voor een spektakelstuk van de barbecue! Ik weet zeker dat dit recept de hele zomer nog van pas komt. Een barbecuerecept met een twist. Een mega lekker BBQ gehaktbrood met spek en barbecuesaus. Moink Meatloaf. Écht smullen!
Ook dit seizoen mag ik weer met de nieuwste barbecues van CADAC aan de slag. Ik bereid het BBQ gehaktbrood met spek op een van de drie nieuwe modellen van dit seizoen, de E Braai 40 FS.
Vernieuwde CADAC E Braai
De CADAC E Braai 40 FS is een elektrische barbecue, met Spot-on Grilling. Het voordeel hiervan is dat de temperatuur rechtstreeks op het rooster wordt gemeten, in plaats van onder de deksel. Hierdoor is de barbecue ontzettend nauwkeurig en kun je dus perfect grote stukken vlees en spektakelstukken zoals het BBQ gehaktbrood op de E Braai barbecue bereiden waarbij je de temperatuur nauwkeurig wilt afstemmen. Op het digitale display lees je de exacte temperatuur van het rooster af.
Dit vernieuwde model van CADAC E Braai staat op prachtige hout-look poten. Maar je kunt dit onderstel ook aanpassen zodat je de barbecue als tafelmodel kunt gebruiken. De E Braai is perfect voor het barbecueën in een (kleinere) tuin of op het balkon.
Tip: Samen met CADAC heb ik ook aan twee barbecue kookboeken mogen werken. Het CADAC Camping kookboek en CADAC Citi kookboek zijn op dit moment weer volop verkrijgbaar. Je vindt ze op alle CADAC-verkooppunten, en ook via mijn webshop.
BBQ Gehaktbrood met spek en barbecuesaus
Het recept voor dit BBQ Gehaktbrood met spek en barbecuesaus is er eentje met een twist. Het is namelijk gebaseerd op de geliefde moink balls. Maar deze keer in het groot gemaakt, een heus Moink Meatbread. Een mega lekker BBQ gehaktbrood met spek en barbecuesaus, écht smullen!
Dit is zo’n barbecuerecept dat bij mij thuis regelmatig op tafel gaat komen deze zomer. Het is zo’n topper!
Hoe maak je gehaktbrood?
Het fijne aan gehaktbrood is dat het eenvoudig is om te maken. In een grote kom meng je het gehakt met de andere ingrediënten. Hier vorm je een langwerpig gehaktbrood van. Dit gehaktbrood rol je door een rub van zout met donkere basterdsuiker, paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder en cayennepeper. Hierdoor krijgt het BBQ gehaktbrood straks nog meer smaak. Het gehaktbrood pakken we hierna in met plakken ontbijtspek.
Op de barbecue garen we het gehaktbrood eerst verpakt in aluminiumfolie op een lagere temperatuur. Hierdoor gaart het gehaktbrood langzaam. Na een uur verwijderen we het aluminiumfolie en bestrijken we het gegaarde gehaktbrood met een saus van Smokey barbecuesaus en honing. Dit grillen we nog even af op een hogere temperatuur op de barbecue. Hierdoor wordt het spek krokant gebakken en krijgt het BBQ gehaktbrood een heerlijk korstje.
Scroll snel naar beneden voor de receptkaart met het complete uitgewerkte recept.
Andere spektakelstukken van de BBQ
Eerde heb ik spektakelstukken op de E Braai BBQ van CADAC klaargemaakt. Omdat je de temperatuur zeer nauwkeurig kunt stellen is deze barbecue zeer geschikt om grotere stukken vlees of vis te bereiden. Deze spektakelstukken heb ik hier ook op klaargemaakt en tip ik je graag:
En ben je nog opzoek naar een lekker barbecuetoetje? Check dan zeker even dit recept van de smores pannetjes.
Dit artikel schreef ik in samenwerking met CADAC.
Ingrediënten
Voor de ‘rub’
Overige
Extra benodigd
- aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bbq gehaktbrood met spek
Stap 1
Meng in een kom het gehakt met alle ingrediënten. Kneed goed door elkaar en rol hier een groot gehaktbrood van, in een langwerpige vorm.Stap 2
Rol het gehaktbrood door de bbq rub. Omwikkel het gehaktbrood met plakken gerookt ontbijtspek. Doe dit door op je werkbak twee plakken ontbijtspek naast elkaar te leggen, met uiteinden een klein stukje overlappend. En leg hier telkens een plakje onder zodat een soort matje ontstaat. Leg het gehaktbrood er in het midden op en vouw plakje voor plakje om het gehaktbrood heen. Verpak het gehaktbrood vervolgens in aluminiumfolie.
Stap 3
Verwarm de E Braai op 120 graden. Verwarm het gehaktbrood 60 minuten op de barbecue, met de deksel dicht.
Stap 4
Verwarm ondertussen 100 ml barbecuesaus in een pannetje en roer hier 50 ml honing door. Zet het vuur hierna uit
Stap 5
Verwijder na een uur het aluminiumfolie van het gehaktbrood en verwarm de E Braai naar 180 tot 200 graden.
Stap 6
Bestrijk het gehaktbrood met de barbecuesaus en grill het rondom aan op de barbecue.
Stap 7
Snijd het gehaktbrood hierna in plakken en serveer het direct.Ingrediënten
Voor de ‘rub’
Overige
Extra benodigd
- aluminiumfolie
Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.
Bereidingswijze bbq gehaktbrood met spek
Stap 1
Meng in een kom het gehakt met alle ingrediënten. Kneed goed door elkaar en rol hier een groot gehaktbrood van, in een langwerpige vorm.Stap 2
Rol het gehaktbrood door de bbq rub. Omwikkel het gehaktbrood met plakken gerookt ontbijtspek. Doe dit door op je werkbak twee plakken ontbijtspek naast elkaar te leggen, met uiteinden een klein stukje overlappend. En leg hier telkens een plakje onder zodat een soort matje ontstaat. Leg het gehaktbrood er in het midden op en vouw plakje voor plakje om het gehaktbrood heen. Verpak het gehaktbrood vervolgens in aluminiumfolie.
Stap 3
Verwarm de E Braai op 120 graden. Verwarm het gehaktbrood 60 minuten op de barbecue, met de deksel dicht.
Stap 4
Verwarm ondertussen 100 ml barbecuesaus in een pannetje en roer hier 50 ml honing door. Zet het vuur hierna uit
Stap 5
Verwijder na een uur het aluminiumfolie van het gehaktbrood en verwarm de E Braai naar 180 tot 200 graden.
Stap 6
Bestrijk het gehaktbrood met de barbecuesaus en grill het rondom aan op de barbecue.
Stap 7
Snijd het gehaktbrood hierna in plakken en serveer het direct.Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.
En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.