Ga naar de inhoud

Smores-pannetjes met fruit

Voor een toetje als deze hebben we allemaal wel een plekje na de barbecue toch? Deze Smores-pannetjes met fruit zijn echt een topper! Voor groot en klein! Super simpel om te maken, het ziet er feestelijk uit en het is ook nog eens heel erg lekker! Kortom hier hebben we echt nog wel een gaatje
Delen op
Smores van de bbq

Smores-pannetjes met fruit

Voor een toetje als deze hebben we allemaal wel een plekje na de barbecue toch? Deze Smores-pannetjes met fruit zijn echt een topper! Voor groot en klein! Super simpel om te maken, het ziet er feestelijk uit en het is ook nog eens heel erg lekker! Kortom hier hebben we echt nog wel een gaatje voor na de barbecue.

Dit is een recept uit het nieuwe CADAC Citi Kookboek dat ik in samenwerking met CADAC maakte. Het kookboek is nu verkrijgbaar, klik hier voor alle informatie.

Smores-pannetjes met fruit

CADAC’S CITI KOOKBOEK

CADAC’s Citi Kookboek is het tweede kookboek dat ik in samenwerking met CADAC maak. 2 jaar geleden kwam CADAC’s Camping Kookboek uit. Ook deze keer mocht ik de recepten voor het CADAC kookboek ontwikkelen. Deze keer minder gericht op camping-koken en juist gericht op de thuisbarbecue, in de tuin. Dit gaf mij de vrijheid om meer hulpmiddelen en meer diverse ingrediënten te gebruiken bij deze recepten. 

Met CADAC’s Citi Kookboek bereid je weer eens wat anders op de barbecue. De recepten in het kookboek zijn ontwikkeld en bereid op de zogenaamde ‘Urban barbecues’ van CADAC; de Citi Chef modellen en de E-Braai, maar je kunt ze natuurlijk ook bereiden op alle andere CADAC barbecues.

In het kookboek vind je 38 heerlijke recepten die eenvoudig te bereiden zijn. Vlees, vis en vegetarische recepten, maar ook heerlijke tapas / fingerfood en desserts. Alles wat je nodig hebt voor heerlijke avonden in je tuin.

Smores-pannetjes met fruit

Toetjes van de barbecue

Naast hartige gerechten bevat het CADAC Citi Kookboek ook een hoofdstuk met lekkere desserts die je op de barbecue bereid. Toetjes dus! Nu moet ik toegeven dat wij na het barbecueën ook niet altijd voor een toetje gaan. Of een ijsje als toetje eten. Zonde eigenlijk, want je kunt heel eenvoudig hele lekkere toetjes op de barbecue bereiden.

Wat dacht je van een Oreo-cake met witte chocolade, gevulde appel met crumble, perzik cakejes en een cheesecake galette? Deze toetjes vind je allemaal terug in CADAC’s Citi Kookboek. Plus de smores-pannetjes met fruit.

Smores van de barbecue

Smores is een toetje dat echt bij barbecueën  hoort, of eigenlijk bij het kampvuur. Het is een geroosterde marshmallow die je bij het vuur houdt. De marshmallow wordt hierdoor lekker zacht en chewy. Bij een s’more wordt dit gegeven met een laag chocolade tussen twee Graham crackers.

Deze smores-pannetjes met fruit zijn hierop gebaseerd. Ik maak de smores in dit geval in de CADAC Tapas Set. Deze set was voor mij een ontdekking tijdens de ontwikkeling van dit kookboek. Voor meerdere gerechten hebben we ze gebruikt, en ze zijn echt super handig. Leuk om kleine gerechtjes in te serveren, maar ook om bijvoorbeeld wat ui aan te bakken. Of wat dacht je van een gebakken eitje als ontbijt?

De marshmallows verdelen we over de tapas schaaltjes, hiertussen verdelen we wat gehakte chocolade. Dit verwarmen we kort op de barbecue, 3 tot 5 minuten. Hierna haal je het pannetje eraf en verdeel je er wat fruit over. Ik nam in dit geval plakjes banaan en stukjes aardbei. Serveer de smores met biscuit.

Tip: dit kun je niet alleen in de kleine pannetjes maken, maar ook in een grotere pan. Zo kun je het toetje delen en met z’n allen in de smores dippen.

Kortom, CADAC Citi kookboek bevat heel veel lekkers! CADAC’S CITI KOOKBOEK kost 15,95 en is nu verkrijgbaar bij CADAC-verkooppunten, ook kun je hem bestellen via mijn webshop. Klik hier voor alle informatie.

smores van de barbecue

Smores-pannetjes met fruit 

Bereidingstijd 10 minuten 
Voor 4 stuks 

Ingrediënten 

  • 25 marshmallows 
  • 75 gram melkchocolade, grof gehakt 
  • 6 aardbeien 
  • ½ banaan, in plakjes 
  • 16 biscuitjes 

Extra benodigd: eventueel CADAC Tapas Set 

Bereiding 

Verdeel de marshmallows over de pannetjes. Verdeel hiertussen de gehakte chocolade. Zet dit ongeveer 3 minuten op de barbecue, met de deksel erop tot de marshmallows en chocolade gesmolten zijn.  

Haal hierna de pannetjes van de barbecue en verdeel stukjes aardbei en banaan over de marshmallows. Steek tot slot de biscuitjes erin en serveer de smores-pannetjes direct. 

smores recept

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Salade met gegrilde courgette, mais en feta
Witte chocolade koeken met karamel en pretzels
Romige pasta met asperge en pesto
Krieltjessalade met lentegroenten en honing-mosterd

1 reactie

Denise

Recept bbq

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op