Ga naar de inhoud

BBQ: Kipspies met citroen

Spiesjes met vlees mogen natuurlijk niet ontbreken op de barbecue. Ik geef je het recept voor een lekkere kipspies met citroen. Precies in de week dat ik de barbecue-week (of eigenlijk zijn het inmiddels weken aan het worden) ben gestart wil het mooie weer niet zo meewerken. Ik hoop dat jullie deze receptjes bewaren en

BBQ: Kipspies met citroen

Kipspiesjes barbecue

Spiesjes met vlees mogen natuurlijk niet ontbreken op de barbecue. Ik geef je het recept voor een lekkere kipspies met citroen.

Precies in de week dat ik de barbecue-week (of eigenlijk zijn het inmiddels weken aan het worden) ben gestart wil het mooie weer niet zo meewerken. Ik hoop dat jullie deze receptjes bewaren en met mooi weer opzoeken. En als je nu al van deze kipspies wilt smullen dan mag je hem ook in een pannetje op het fornuis bakken. Stiekem heb ik dat bij deze spiesjes ook gedaan. Het begon namelijk te regenen tijdens de barbecue dus verkaste we naar binnen. De kip smaakte er gelukkig niet minder om 😉

Kip is heel veelzijdig en kan altijd. In een ovenschotel, pastagerecht en zeker ook op de barbecue. Volgens mij vind bijna iedereen het lekker. En kip kun je extra lekker maken door het te even marineren, door er smaak aan de geven. Deze keer gaan we voor kip met citroen, een lekkere combinatie.

Citroen is zo’n smaak dat op een warme dag extra lekker is, lekker fris. En daarom maakte ik kipspiesjes met citroen. Extra lekker doordat de kip is gemarineerd.

Kipsiesje met citroen

Kipspies met citroen

Bereidingstijd 15 minuten plus minimaal 30 minuten om te marineren

Ingrediënten voor 4 spiesjes:

  • 1 kipfilet
  • 1 citroen plus 8 dunne plakjes citroen
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 theelepels oregano
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 stengels lente ui
  • peper en zout

Extra benodigd: 4 sateprikkers, een afsluitbare plasticzak

Bereiding:

Laat de sateprikkers in een bak met water weken.

Rasp de citroen en pers het sap er uit. Meng dit met 2 uitgeperste teentjes knoflook, oregano, olijfolie en peper en zout tot een papje. Dit is de marinade.

Snijd de kipfilet in 12 blokjes. Plaats de marinade samen met de kipfilet in de afsluitbare zak (of een bakje). Laat dit 30 minuten marineren buiten de koelkast, of 3 uur in de koelkast.

Snijd de lente ui in stengels van ongeveer 2 cm.

Rijg de kip, lente ui en plakjes dubbel gevouwen citroen om en om op de prikkers. Bak de kipspies om en om op de barbecue.

———————————————

Klik hier voor meer barbecue recepten.
Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

Bekijk ook andere recepten
BLT Salade
Crumble van nectarine met kersen
Pasta pesto salade
Salade van geroosterde biet met appel en pistache 3 bieten biet 85 gram rucola 0,5 avocado 0,5 appel, in blokjes 80 gram zachte geitenkaas 2 el gepelde pistachenootjes (of walnoten) Voor de dressing: 4 eetlepels balsamicoazijn 2 eetlepels extra vergine olijfolie 1 theelepel mosterd 1 theelepel honing zout en peper Bereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de bieten en besprenkel met olijfolie, zout en peper. Verpak in aluminiumfolie en rooster 30 minuten in de oven. Laat de biet hierna afkoelen en snijd ze in partjes. Maak de dressing door de ingrediënten te mengen in een kommetje. Verdeel rucola over een groot bord of schaal. Verdeel hierover partjes avocado, partjes geroosterde rode biet en blokjes appel. Verdeel hierover verkruimelde geitenkaas en bestrooi met grof gehakte pistachenootjes. Verdeel tot slot de dressing over de salade van rode biet

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op