Ga naar de inhoud

Bladerdeegnestjes met Nutella

Lekker zoet paashapje, paasbroodjes Bladerdeegnestjes met Nutella. Zoete broodjes van bladerdeeg met Nutella en paaseitjes.

20 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd
Delen op
Bladerdeegnestjes met Nutella

Bladerdeegnestjes met Nutella

Yum, deze keer tip ik je een zoet broodje voor bij de paasbrunch, of paaskoffie. Want deze bladerdeegnestjes met Nutella smaken daar ook heel lekker bij.

Deze bladerdeegnestjes met Nutella zijn een lekker zoet paashapje dat eenvoudig is om te maken. Deze chocoladebroodjes vallen zeer in de smaak bij kids, maar ook bij volwassenen is dit een hit.

Bladerdeegnestjes met Nutella

Gevarieerde paasbrunch

Volgende week is het Pasen. HĆ©t moment om samen te komen en te genieten van dit feest is de paasbrunch. Daarbij zien we vaak hartige hapjes, maar een zoet hapje mag natuurlijk ook niet ontbreken. Deze bladerdeegnestjes met Nutella passen heel goed bij een gevarieerde paasbrunch. Dit recept voor Pasen is echt smullen!

Zoete paasbroodjes

Hartige hapjes zijn er vaak in overvloed bij de paasbrunch. Samen met Eatertainment besloot ik aan de slag te gaan met een lekker zoet hapje voor de paasdagen. Een hapje dat gemakkelijk om te maken is en ook voor de kids ontzettend leuk is.

Deze zoete paasbroodjes met chocolade zijn daarvan het resultaat. Schattige bladerdeegnestjes met Nutella en chocolade paaseitjes. Zet jij ze ook op tafel met Pasen? Lees snel verder voor de receptkaart met het uitgewerkte recept.

Bladerdeegnestjes met Nutella

Bladerdeegnestjes met Nutella

De bladerdeegnestjes met Nutella zijn heerlijke zoete chocoladebroodjes, helemaal in stijl van de paasdagen. Het is een paashapje dat eenvoudig is om te maken, met maar weinig ingrediƫnten. En daarbij is het ook heel erg leuk om dit receptje samen met kids te maken.

Nutella recept

De basis is een rol bladerdeeg. Dit bestrijken we met Nutella. Door daar nog een stuk bladerdeeg op te leggen is het deeg gevuld met een heerlijk laagje Nutella. Hier maken we slierten van en deze draaien we in. Door de gedraaide slierten op te rollen ontstaat een nestje. Heel makkelijk, maar het ziet er prachtig uit!

Het bladerdeegnestje met Nutella maken we af met een toef chocoladeroom met als finishing touch chocolade dragee eitjes. Hoe leuk en lekker!

Bladerdeegnestjes met Nutella

Ingrediƫnten

stuks

Extra benodigd

  • spuitzak (of plasticzak)
  • eventueel een spuitmondje
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediƫntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bladerdeegnestjes met nutella

Voorbereiding: 20 minuten
Bereiding: 25 minuten
Stap 1
Bekleed een bakplaat met bakpapier en verwarm de oven voor op 200 graden.
2
Stap 2
Rol het bladerdeeg uit. Besmeer helft van het bladerdeeg met 4 eetlepels Nutella. Vouw het bladerdeeg om zodat de Nutella-laag ook bedekt is met bladerdeeg.
3
Stap 3
Snijd het bladerdeeg in repen van circa 2 cm breed.
4
Stap 4
Draai de repen van het deeg in en rol hier een rolletje van, zo ontstaat een klein nestje. Leg de bladerdeeg-nestjes op de bakplaat. Bestrijk met losgeroerd ei en bestrooi met een beetje suiker.
5
Stap 5
Bak de bladerdeegnestjes in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Laat de bladerdeegnestjes hierna even afkoelen.
6
Stap 6
Roer intussen de roomkaas los en meng dit met een eetlepel Nutella en cacaopoeder.
7
Stap 7
Doe de chocolade-roomkaas in een plasticzak, eventueel met een spuitmondje.
8
Stap 8
Spuit een toef van de chocoladeroom op de nestjes en verdeel hier paseitjes over.
9
Stap 9
Bestuif de bladerdeegnestjes eventueel met poedersuiker.
10
Stap 10

Serveer de bladerdeegnestjes met Nutella direct.

Je kunt de chocoladebroodjes ook bewaren. Het lekkerste is om de chocolade-roomkaas vlak voor het serveren toe te voegen. Bewaar de roomkaas in de koelkast.Ā 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
MonChou borreldip ā€“ met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta
Sinterklaas kwarktaart met chocolade kruidnoten
Cakerol met stoofpeer en witte chocolade

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op