Ga naar de inhoud

Bladerdeegtaartje met frambozen

Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur. En dan hebben we na een week hard werken wel iets lekkers verdiend toch? Wat dacht je van een bladerdeegtaartje met frambozen..? Ik beloof je dat we het niet te moeilijk maken, maar wel érg lekker. Sweet Eve stuurde me laatste heerlijke verse zoete aardbeien en
Delen op

Bladerdeegtaartje met frambozen

Bladerdeeg met frambozen

Het is vrijdag, het weekend staat voor de deur. En dan hebben we na een week hard werken wel iets lekkers verdiend toch? Wat dacht je van een bladerdeegtaartje met frambozen..? Ik beloof je dat we het niet te moeilijk maken, maar wel érg lekker.

Sweet Eve stuurde me laatste heerlijke verse zoete aardbeien en frambozen op. Ik was van plan er van alles mee te gaan bakken en koken, maar dat is niet zo goed gelukt moet ik bekennen. Het zomerfruit deed het namelijk heel goed in de yoghurt, of gewoon als tussendoortje zo hup mijn mond in. En eigenlijk zijn deze super mooie frambozen ook te mooi en te lekker om kapot te bakken of koken. Toch maakte ik wel dit taartje met bladerdeeg waarbij de frambozen heel bleven en goed tot hun recht kwamen.

Ik ben gek op gerechtjes als deze. Het is gemakkelijk om te maken, snel klaar en niet eens zo ongezond. De combinatie van het krokante bladerdeeg met de fris-zure/zoete crème en frambozen is een topper. Omdat ik geen tijd (en zin) had om banketbakkersroom te maken heb ik een crème gemaakt van mascarpone en Griekse yoghurt. Een ‘slanke’ oplossing die mega snel klaar is.

Deze snelle frambozentaartjes zijn een verwennerij als toetje, of als taartje bij de koffie.

Taartje met frambozen

 Bladerdeegtaartje met frambozen

 Bereidingstijd 30 minuten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 32 verse frambozen
  • 100 gram mascarpone
  • 100 gram dikke yoghurt (bijvoorbeeld Griekse yoghurt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • klein beetje citroensap
  • eventueel poedersuiker als garnering

Bereidinge

Verwarm de oven op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier.

Halveer de plakjes bladerdeeg en leg dit op de beklede bakplaat. Prik met een vork gaatjes in het bladerdeeg en bak de bladerdeeg hierna 20 minuten in de oven tot het bladerdeeg gaar en mooi goudbruin is. Laat het bladerdeeg hierna afkoelen.

Meng ondertussen de mascarpone met de yoghurt, vanillesuiker en citroensap.

Bestrijk de bladerdeegtaartjes met het mascarponemengsel en beleg dit met de verse frambozen. Bestrooi tot slot met poedersuiker.

———————————————

Op de hoogte blijven? Volg mijn blog via FacebookTwitter of Bloglovin.
Op Instagram (username @brendakookt) komen de lekkerste foodfoto’s voorbij!

 

 

 

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Sinterklaas loempia's
Speculaasmuffins met mandarijn-icing en strooigoed
MonChou borreldip – met zalm, kip en pistache
Pizza met pistachepesto en ricotta

2 reacties

Emma

Super makkelijk en erg lekker lijkt me! En ze zijn echte beauty's!

Laat een bericht achter

Anniek

Ah wat een goed idee zeg! Eigenlijk gewoon een hele makkelijk in elkaar te flansen 'taartje', zonder veel gedoe met deeg enzo. Het ziet er onwijs lekker uit, ik denk zeker dat ik dit eens ga maken!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op