Ga naar de inhoud

Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Een heerlijke lente of zomercake. De blauwe bessen-citroencake met maanzaadbotercrème. Met bosbessen, citroen en topping met maanzaad.
40 minuten Voorbereidingstijd
50 minuten Bereidingstijd
Delen op
Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Vandaag pakken we uit hoor, met een heerlijke taart! Een blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème. Loopt het water je al in de mond bij het horen van deze titel? Bij mij wel, want ik weet hoe ontzettend lekker ie is 😉

Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Eens in de zoveel tijd wil ik eens uitpakken met mijn baksels. Waar ik bakken normaal liever zo simpel mogelijk houd, ga ik dan echt voor het wat uitgebreidere werk. Zoals hier een cake met botercrème. Dat maak ik eigenlijk nooit, want vind ik altijd een uitdaging. Maar eigenlijk was het makkelijker dan ik dacht.

Daarom is dit een taart (of cake) dat hier op Brenda Kookt zeker niet mag ontbreken. Want we zijn dol op makkelijke taart die onweerstaanbaar lekker zijn toch?

Deze keer dus een citroencake met botercrème, maanzaad en blauwe bessen. Wat mij betreft is deze blauwbessen-citroencake de ideale. zomertaart! 

Blauwe bessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème 

De titel is een hele mond vol. Maar dekt wel meteen de lading van de taart. Ik koos voor deze cake voor een lichte lentevulling van blauwe bessen en citroen, wat een heerlijk frisse smaak geeft aan de taart.

Erbij maakte ik een botercrème met maanzaad, wat misschien een beetje gekkig klinkt, maar wat oprecht erg lekker is. In plaats van het maanzaad door het beslag van de taart of cake te verwerken heb ik het deze keer gebruikt bij de botercrème. Het maanzaad geeft net een beetje crunch aan de taart en dat maakt ‘m net iets bijzonderder. En het ziet er ook wel spectaculair uit toch?

Tip voor de botercrime gebruikt ik dit recept van Laura’s Bakery, eventueel kun je hiervoor ook een pakje uit de supermarkt gebruiken (van Dr Oetker).

Ik zou zeggen, ga deze zomer zeker met deze heerlijke blauwbessen-citroencake met maanzaad botercrème aan de slag! Het is weer eens wat anders, en iedereen zal ervan smullen!

Kun je meer zoete receptinspiratie gebruiken? Neem een kijkje op deze pagina, hier staan alle bakrecepten bij elkaar.

Blauwe bessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Ingrediënten

cake

Extra benodigd

  • springvorm van 18 – 21 cm
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze blauwebessen-citroencake met maanzaadbotercrème

Voorbereiding: 40 minuten
Bereiding: 50 minuten
Stap 1
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de springvorm in.
2
Stap 2
Meng in een kom de bloem met de suiker, het bakpoeder, de baking soda en een snuf zout.
3
Stap 3
Smelt de boter en meng deze met de zonnebloemolie, de karnemelk, het citroensap en de citroenrasp en de eieren. Voeg dan de droge mix toe en meng tot een beslag. Roer dan de blauwe bessen eromheen.
4
Stap 4
Giet het beslag in de springvorm en bak vervolgens 40 – 50 minuten in de oven totdat de taart gaar is. Laat daarna 10 minuten afkoelen op een rek voordat je de springvorm opent.
5
Stap 5
Maak vervolgens de botercrème. Voeg als laatste het maanzaad toe en zet de botercrème een half uur in de koelkast.
6
Stap 6
Verdeel de maanzaadbotercrème over de afgekoelde taart en serveer hem meteen.

Tip: je kunt de cake ook bewaren, afgedekt in de koelkast.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Hartige groentecake
Ravioli met spinazie, champignons en truffel
Soesjestaart
Salade met gegrilde courgette, mais en feta

2 reacties

Jane

Echt een aanrader. Door de botercreme met maanzaad wordt het een echt taartje. Gemaakt voor Pasen, iedereen was enthousiast.

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Superleuk om te horen Jane!

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op