Ga naar de inhoud

Bloemkool-linzenstoof met rijst

Een heerlijke schotel boordevol groenten. Dat is deze kruidige bloemkool-linzenstoof met rijst. Perfecte warme maaltijd, echte comfortfood.
40 minuten Bereidingstijd
Delen op
Bloemkool-linzenstoof met rijst

Bloemkool-linzenstoof met rijst

Een heerlijke schotel boordevol groenten. Dat is deze kruidige bloemkool-linzenstoof met rijst. Een perfecte warme maaltijd met lekker veel groenten. Oftewel: echte comfortfood.

Bloemkool-linzenstoof met rijst

Bloemkool-linzenstoof met rijst 

Wij zijn fan van groentestoofschotels: ze zijn lekker warm en kruidig – ideaal voor op de koude dagen – makkelijk te maken en je kunt ze vullen met allerlei soorten groenten. Zo kun je er iedere keer mee variëren en eet je niet iedere keer weer hetzelfde.

Voor deze dahl-achtige stoof kozen we voor bloemkool en linzen en gebruikten we de kokosmelk niet alleen voor in de stoof, maar ook om de rijst in te koken. Ideaal! En extra lekker want de rijst krijgt hierdoor een lichte kokos-smaak en wordt net even wat romiger. Smaakmakers in deze stoofschotel zijn kaneel, gember en kerriekruiden. Samen maakt dit een heerlijke stoofschotel.

Bloemkool-linzenstoof met rijst

De groentestoofschotel met bloemkool en linzen maken

Het is eenvoudig om de bloemkool-linzenstoof klaar te maken. Ui en knoflook fruiten we even aan voor we de kruiden (kaneel, gember en kerrie) toevoegen. Hier gaan de bloemkoolroosjes bij en deze bakken we even me ever we water, kokosmelk, een bouillonblokje en linzen toevoegen. Dit laten we even lekker pruttelen.

In dit geval geldt: hoe langer pruttelen hoe lekkerder. Maar zorg ervoor dat je de schotel minimaal 30 minuten laat pruttelen.

De rijst koken we volgens de aanwijzingen op de verpakking, met een kleine twist. 250 ml water vervangen we door kokosmelk. Dit maakt de rijst een extra lekker en beetje romig.

De bloemkool-linzenstoof serveren we met de kokosrijst. Eventueel kun je het op je bord garneren met verse koriander of peterselie.

Geniet van een heerlijk bord comfortfood.

Scroll naar beneden voor de receptkaart met daarin het complete recept en hoeveelheden van de groentestoof.

Bloemkool-linzenstoof met rijst

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht
Delen op

Merknamen in de ingrediëntenlijst kunnen een gevolg zijn van een betaalde samenwerking. Lees mijn disclaimer.

Bereidingswijze bloemkool-linzenstoof met rijst

Bereiding: 40 minuten
Stap 1
Snipper de ui en snijd of pers de knoflook fijn. Snijd kleine roosjes van de bloemkool en giet de linzen af en was ze schoon.
2
Stap 2
Verwarm olie in een grote koekenpan of hapjespan op middelhoog vuur en fruit hierin de ui en knoflook totdat de ui glazig is. Voeg dan de kaneel, gember en kerrie toe en roer kort door. Voeg dan de bloemkoolroosjes toe en zet het vuur ietsje hoger. Bak de roosjes bloemkool kort aan en voeg dan het water, 250 ml kokosmelk en het bouillonblokje en de linzen toe. Breng aan de kook, leg een deksel op de pan en zet het vuur laag. Laat minimaal 30 minuten zacht pruttelen. Hoe langer, hoe lekkerder de stoof wordt.
3
Stap 3
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Gebruik naast water ook 250 ml van de kokosmelk om de rijst in te koken.
4
Stap 4
Serveer de bloemkool-linzenstoof met de rijst en garneer met koriander of peterselie ter garnering.

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor Brenda Kookt updates.

En ontvang de lekkerste recept-inspiratie passend bij het seizoen in je mailbox.

Bekijk ook andere recepten
Wrap met spinazie, kip en feta
Pasta Florentine met zalm
Mango kwarktaart
Witlof met brie en spek uit de oven

0 reacties

Laat een bericht achter

Wil je dit recept delen?
Delen op