Ga naar de inhoud
1 beoordeling

Boerenkool ovenschotel met worst

De lekkerste boerenkool ovenschotel. Uiteraard mag rookworst hierbij niet ontbreken.

25 minuten Voorbereidingstijd
25 minuten Bereidingstijd

Boerenkool ovenschotel met worst

Er staan al meerdere recepten met boerenkool op de blog. Maar als ik eerlijk ben vind ik boerenkoolstamppot met worst het aller lekkerste. Mijn favoriete boerenkoolstamppot heb ik verwerkt in de boerenkool ovenschotel met worst die ik bij deze met je deel. Een ovenschotel om van te smullen!

Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkool met worst, rookworst is het aller lekkerst wat mij betreft. Zeker in de donkere maanden van het jaar, het hoort gewoon bij elkaar. Een boerenkookrecept met een twist is lekker (scroll naar beneden voor hele lekkere receptinspiratie met boerenkool) maar vaak mis ik dan toch de rookworst een beetje.

Boerenkoolstamppot met rookworst heb ik in dit geval verwerkt in een boerenkool ovenschotel met worst.

Eerst bereid je de boerenkoolstamppot door aardappelen en boerenkool te koken. Het geheim wat de stamppot nog lekkerder maakt is wat mij betreft een blokje runderbouillon. Deze doe ik bij de boerenkool in de pan. Je kunt ook de aardappelen en boerenkool in dezelfde pan koken, in dat geval kan daar dan ook het blokje bouillon bij.

Een deel van het vocht met het bouillonblokje gebruik je ook om door de gestampte aardappelen te mengen zodat het smeuïger wordt. Hier gaan ook gebakken spekblokjes doorheen en een beetje mosterd. Dit verdelen we over de ovenschaal en dat maken we af met geraspte kaas en plakjes rookworst.

En waarom deze ovenschotel nog lekkerder is dan de basis boerenkoolstamppot met worst? De rookworst uit de oven. Die is echt mega lekker, zeker in combinatie met de gegratineerde geraspte kaas.

Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkool ovenschotel met worst

Boerenkool variatierecepten

Natuurlijk is het lekker om zo nu en dan af te wisselen met een boerenkool recept. Ik zou zeggen kook eerst de boerenkool ovenschotel met worst. En als je daarna iets anders wilt, dan ga je naar één van deze recepten:

Boerenkool ovenschotel met worst

Ingrediënten

personen
Print dit gerecht

Bereidingswijze

Stap 1
Kook de boerenkool in ruim water, met het bouillonblokje erbij.
2
Stap 2
Kook in een andere pan de aardappelen gaar.
3
Stap 3
Bak in een droge koekenpan de spekblokjes krokant.
4
Stap 4
Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ovenschaal in.
5
Stap 5
Giet de aardappelen af, giet de boerenkool ook af maar vang het bouillon-vocht op.
6
Stap 6
Stamp de aardappelen fijn, voeg ongeveer 120 ml van het bouillon-vocht toe en roer door. Breng op smaak met zout en peper en voeg de mosterd toe. Roer dit goed door. Roer de boerenkool en de gebakken spekreepjes door de stamppot.
7
Stap 7
Verdeel de boerenkoolstamppot over een ovenschaal. Bestrooi dit met de helft van de kaas en beleg met plakjes rookworst. Bestrooi dit met de overige kaas. Verwarm de boerenkool ovenschotel 20 minuten in de oven.
8
Stap 8
Serveer hierna direct, eventueel met jus.
Bekijk ook andere recepten
Courgettequiche met pesto
Gevulde courgette met kip pesto
Rijstbowl met zoete aardappel en pindadressing
curry met kip en spinazie

10 reacties

Yfke

Tieners hier eten niet heel graag boerenkool maar deze valt erg goed in de smaak

Laat een bericht achter

Lucienne Baumgartner

Kun je ook diepvries boerenkool gebruiken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Ja, dat kan zeker

Ingrid

Zo deze was super lekker, zelfs mijn boys vonden het lekker !!! Nou dat zegt heel wat Komt hier vast vaker op tafel. Dankjewel, groetjes Ingrid

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Wat super om te horen Ingrid!

Jacomijn

Vandaag deze schotel gemaakt! Wat ontzettend lekker! Mijn man en ik hebben ervan gesmuld Jacomijn

Laat een bericht achter

Aggie

Kun je deze boerenkoolschotel een dag van tevoren klaarmaken?

Laat een bericht achter

Brenda Hoff

Hoi Aggie, dat kan prima met deze schotel. Geniet ervan,

Johan

Deze schotel is echt top. Zo lekker van gegeten.

Laat een bericht achter

Jorine
5/5 sterren

Hij was echt heerlijk! Voor 2 volw en 2 kindjes heb ik 300gr boerenkool en 600gr aardappelen aangehouden. Deze ochtend heb ik er stiekem nog een paar happen van genomen!

Laat een bericht achter

Laat een bericht achter

De beoordelingen van het recept
1 beoordeling
Wil je dit recept delen?
Delen op